Kreativ kväll



Måste skynda, ska til Arken oc öva drama och dans inför ikväll. Faddergala klockan 19. Kom vetja :D jag ska skriva liteemr om dramat när jag hinner. Bilden är från en affisch som hänger vid Kungsängen station. Tyckte det var lite kul att upptäcka att de använt en bild på mig från The mask dramat. Hihi :) Kram kram anyhow


Youth everywhere



Snacka om att jag borde gå och lägga mig...och snacka om att det är irritierande att jag råkat komma åt någon okänd knapp så att allt på skärmen är typ tio gågner större. Man blir ju förvirrad.
Back to the point, ikväll har jag haft det fetabra på Youth i Uppsala. En konkret, rak och väldigt bra predikan talad av en rolig Kines. Mycket bra, värt att minnas. Träffade sköna mänskor såsom Jassa, Hanna, Maria N och Josua. Irene från Arken sjöng sin hit (put my trust) på konferensens musiktävling. Simon, Juuso, Janne, Sami och Erik kompade. Det var helt mindblowing. Har aldrig sett dem framföra den låten på det sättet förut. Simon slängde sig på pianot, han var helt vild! Det var energi i dem allihop utan dess like och det lät riktigt proffsigt. De bör ju vinna, helt klart!

Det var en lyckad kväll. Var mys att sitta bredvid Jonas, saknat honom under dagen. Kul att vara där med Elisabeth och Josef också, även om man inte hann umgås så mycket. Love you.
Ja det var så lyckat, förutom att jag mådde illa. Hela tiden. Mår fortfarnade illa, men nu ska jag sova bort det. Sketans åksjuka, jag är så himla känslig. Det släpper sällan alldeles för snabbt.

Godnatt, nu ska jag drömma att jag spyr :)




Har tyvärr inte varit ute i solen än. Kanske ska gå ut snart


Den här låten har jag försökt klinka mig igenom ett antal gånger idag. Omöjligt att sjunga samtidigt. Men väldigt väldigt fin låt. har fått den som gitarrläxa. Svårt! Men kan början och börjar få lite lite flyt, men det går ju absolut inte så här snabbt. Alltså så snabbt som det ska gå. Ska sätta mig i soffan och fortsätta att kämpa snart, så att jag har något att visa upp min nästa gitarrlektion. Har förberett min bokredovisning idag också, så jag är faktiskt ganska duktig :)
I början av den här dagen kändes faktiskt allting piss men plötligt bestämde jag mig för att sluta se på mig själv som en förvirrad känslomänniska som bara förstör för alla. Jag bestämde mig också för att sluta tänka så mycket och njuta av att vara tonåring. Tänk vad skönt man har det egentlgien. Nej, jag ska vara nöjd min livssiation. Sluta tänka så mycket att jag bara förvirrar och komplicerar den. Jag ska va nöjd med livet och med mig själv. Bara onödigt att vara missnöjd.
Kram på er och - inse att det är förspilld kraft att orora sig.

Thaaa Höslov

Har varit dålig på att uppdatera de senaste dagarna, och antalet läsare har halverats om inte ännu värre. Happ, så var det med den statistiken...
Men jag har ju haft fullt upp! Har haft det så himla bra, det är ju lov här i huset :) I tisdags var jag på pannkakspicknick med Jonas, Charlotte och Josef. Jättemysigt, åt pankakor och drack varm choklad under solnedgågnen vid Lillsjön. Hösten är vacker, fastän den är så kall. Jonas och jag hade ju varandra att värma oss på, men de andra frös lite (mycket) :/ På kvällen såg vi på Fight Club i mitt vardagsrum, även Victoria N och Elisabeth joinade. Väldigt spännade film, bra gjord och så, en intelligent film. Men...skrämmande.
Charlotte sov här sen, vilket innebar massa gitarrspelande och annat mys.

Jonas har sedan länge utlovat en överraskning till mig som firande av min födelsedag. Senare bestämde han sig också för att slå ihop det med våran 5-månadersdag. Så i onsdags, tro det eller ej, såg vi på teater på dramaten! Han är verkligen undebrar, bjuder mig på teater. Han vet att jag älskar teater men har själv aldirg varit så jätteförtjust. Men dit tar han mig och i det mysiga mörkret får vi se världens roligaste skådespelare i en riktigt humoristisk teater av Shakespare. En fantastisk upplevelse! Och så tillsammans med Jonas, kan det bli bättre? Vi hade det så mysigt och skrattade så hjärtligt. Skådespelarna var verkligen otroliga, så skickliga att man nästan ramlade av stolen. Satt och log i princip hela showen igenom. Tack Jonas! Kul var det att Jonas också upptäckte att teater är roligt :)

   
Klicka och se bilderna större :)

Nu har jag berättat lite av de senaste dagarna, finns mer men tror inte man orkar läsa så mycket mer. Jag ska nog ta och äta frukost nu. Ikväll blir det Youth och under dagen måste jag plugga. Men ha en en härlig fredag ni med, kramenkram!

Picknick och filmkväll <3

Idag ska jag leka med de här underbara vännerna:

  


Senare ikväll kommer antagligen den här goingen också:


Bara ett litet gulligt inlägg



Melissa Horn skriver musik som ingen annan. Djupa, ofta melankoliska, vackra texter och strömmande, lena melodier kompade av något enkelt instrument såsom gitarr eller piano. Hon ger nytt liv åt svenska språket, och uttrycker livets alla funderingar på ett sätt som jag aldrig hört någon göra förut. Absolut ett tips! Använd Spotify, det gör jag! (installerade det idag, happy happy!)

Jag har skrivit klart min uppsats om lösningar och pluggat lite samhällskunskap. Nu ska jag snart äta middag och efter det åker jag till Jonas och stannar där hela kvällen. Vet inte vad vi ska hitta på, jag är sugen på att samla ihop ett gäng och spela Risk. Jonas ska få förhöra mig på lite samhällskunskap också.
Pratat med Mimmi idag på msn. Saknar henne värsta mycket ju! Fina Mimmi <3
Saknar Felicia ibland, hon är riktig söt hon också. Jag glömmer aldrig när ni två kom till mig den där onsdagskvällen på klassresan, då när jag var så ledsen. Saknar er!



Felicia är den blonda och Mimmi brunetten :)

5845 dagar

Är 16 år på riktigt. Vilken ljuvlig känsla. Yes! behöver aldrig mer säga nästan 16. Åh, jag hade vi verkligen varit 15 i hundra år. Skönt att den åldern är över. Hur länge har jag inte skämts över att säga min riktiga ålder? Nu är ajg 16 iallafall, mycket bra. fast känenr mig på mig att det bara komemr dröja några månader innan jag vill bli 17...haha :P

Hade en superbra dag igår, trots att halva tillbringades i bilen. Fick en guidad tur av Carolina bland sminkhyllorna och fick massa nytt smink av henne och Christoffer. Var mysigt att träffa Bestefar på eftermiddagen. Vi åt födelsedagstårta tillsammans och tittade på bilder :)
Väcktes förresten av frukost på sängen av alla tre syskon. För första gången på mååånga år. Min bror Christoffer flyttade hemmifrån när jag var fem år så... Det var verkligen mysigt att vara alla samlade.
Dansade i bilen på väg hem, i den mån det är möjligt att dansa i framsätet på en bil... var kul, min syrra och min mamma är helt galna.

Idag måste jag plugga. Har läst allt man ska läsa i samhällskunskapboken, nu återstår det bara att kunna det. Sen ska ajg skrivaa en uppsats om lösningar på konflikter också. Dessutom ska jag förberede en redovisning av en bok. Dumma läxor alltså, pajar mitt lov. Barnvakt ikväll också, as usual :)

Nej, borde nog äta frukost nu...kram på er allihop!

En fin speciell dag

Ja, jag är självklart ledsen för att Team Caroline åkte ut ikväll. Fick reda på det ganska nyss. Kunde inte titta ikväll då jag var hos bestefar. Nu sitter jag hemma hos min bror och svägerska, min bror är för tillfället inte hemma. Vi har det jättemysigt, lysnnar på mysmusik, hur vacker musik som helst. Älskar Eva cassidy säger jag bara, och Jon Mclauglin, och Amanda Jenssen, och Jack Johnson, och Jason Mraz och Simon & Garfunkel och... ja, jag älskar musik. Mysig akustisk musik med vackra melodier först och främst.

Det var bara roligt att träffa Bestefar idag. Han verkade inte alls sjuk, bara lite blek. Han ser verkligen till att njuta av livet nu sina sista månader. Det gläder mig. Jag har fortfarande inte fattat att han är sjuk och kommer att dö. Jag vill inte inse det. Bestefar har alltid varit en trygg del av mitt liv, och det var så himla roligt att vara med honom idag. Det skrämemr mig att han kommer försvinna. Nej, jag förstår det inte.
Känner mig iallfall väldigt glad efter besöket, förutom de gånger jag kommer på att det var en av de sista gångerna jag såg honom. Vi träffar honom imorgon (idag) också.

Jag fyller faktiskt år idag, eller imorgon. Alltså den 25:e. Så när jag vaknar om ngåra timmar efter att jag lagt mig är jag 16 år. Äntligen. Hur länge har inte jag varit yngre än alla i mitt umgänge? Hah(!), Jonas kommer aldrig mer kunna reta mig för att jag egentligen är femton.

Måste bara säga att det är så mysigt att vara med Carolina (min svägerska). Att bara se henne gör mig superglad. Hon är verkligen en bärare av Guds härlighet och godhet. Det har varit en jättejättebra kväll här. En stark kväll.

Nu tjatar de på mig, jag måste stänga asv. Alla vill sova. jag har underbara syskon :)<3 Godnatt!

Godnatt

Jag kom nyss hem från en härlig kväll på Arken. Jonas och jag tog det lugnt, jag var trött och vi hade sett varandra så lite den här veckan.
Imorgon klockan 07.51 bär det av mot Bengtsfors. Jag är något orolig. Jag är lite rädd för att på riktigt inse att det här blir en av de sista stunderna med Bestefar. Jag har inte förstått sanningen i det än, definiviteten. Imorgon kanske jag kommer förstå, eller så kommer jag inte det. Jag vet inte vad jag hoppas på. Jag vet bara att jag vill göra de sista dagarna i Bestefars liv så glada och så ljusa som möjligt.

 
Julen för fyra år sedan. Man trodde att du skulle leva för alltid. Du har alltid varit så pigg och frisk. Cancer är det märkligaste och det hemskaste

Fredag + lov


`               

Dagen idag var helt okej, bättre än igår iallfall. The performance kändes inte så hemskt iallfall, även om alla andras var tusen gånger bättre. Skratta mig nästan av stolen ibland. Det finns mycket kreativitet i den här skolan alltså, mycket! Tyvärr hamnade inte så stor del av den i min grupp...aja, nu är det där historia och ett hörlov is coming soon. Närmare bestämt idag. Är ledig från allt vad skola heter (där ljög jag, måste plugga massa nu på lovet) och Hanna kommer att komma hit. Massa mys med alla vänner ska det bli, hoppas jag. Och mys med Jonas <3 På onsdag har vi varit tillsammans i fem månader :)

Dessutom ska jag åka till Bengstfors. worried

Fredagskväll = massa härligt umgänge och bra möte på Arkens ungdomsgård. Åker nog dit lite senare just idag, men dit ska jag iallfall :)

Fy vad jag fryser om fingrarna. Ska nog krypa ner under täcket en stund och värma mig. Brr! Har lust att ta ett varmt bad också. Får sche, får sche :)
Kramkram!

Friendship <3

Florian åker till Skellefteå och är borta hela höstlovet. Jag har inte sett honom på en vecka. Sånt är sorgligt. Jag saknar Florian. Jag vill inte att han ska försvinna ur mitt liv, vi är vänner och vår gemenskp är unik. Jag önskar att veckan hade en till dag. Då skulle man hinna med att träffa dem man vill träffa. Och jag önskar att skolan höll sig till skolan, ja att inga läxor fanns. Men nu är det inte så. Därför måste jag börja omprioritera. För jag vill inte förlora min vänskap.

 Några bilder på Florian som varit en riktigt bra vän helt sen sexan:













Har tappat bort massa bilder :( Aja, Florian jag saknar dig!

Jag vet hur det känns...


Vägg here I come

Ibland stör jag mig så på mig själv. Det måste vara irriternade för alla andra att jag är så överambitiös. Jag börjar förstå det. Jag måste tagga ner. Snart blir jag väl utbränd också. Det känns verkligen som det idag. Att jag ska bli utbränd alltså. Men jag typ måste aktiv hela tiden ändå. Jag älskar att vara aktiv egentlgien. Fast samtidigt älskar jag att åka tåg, att bara sitta på tåget och titta rakt ut i luften. Men jag är aldrig helt ur varv har jag kommit fram till idag. Så mycket jag tänker på hela tiden. Saker som ska hända, saker som har hänt, saker jag känner, bla bla, bla bla.
This day was a pain. Har varit ambitös men alla andra ahr bara stört sig på mig. Och inte har vi kommit fram till nåt bra (enligt mig). Imorgon ska vi uppträda för aaaaaaaaaalla esteter. men nå nskit. Ass ådet finns gigiantiska möjligheter i temat surrealism men shet vad vi har gjort det tråkigt. Förutom Ebbas och min låt, den har helt sjuk text. Men den komemr säkert bli en flopp den också, allt känns som en flopp. Jag känns som en flopp.
Imorgon är de här temadagrna överstökade. Skit it att de kommer va grundläggande för mina betyg. Vi kommer va sämst imorn men det är faktiskt inte mitt fel.

Fy vilket negativt inlägg! läs det inte är ni snälla, det är negativt negativt. Trist och tröttsamt. Jag är bara lack idag, det går över imorgon.

För att bli glad igen lägger jag upp några bilder på människor som alltid gör mig glad:











Ska åka till Arken om en stund. Det ska bli kul, är så mycket roligare att samarbeta med Elisabeth, Albin och Jonathan än med tråkmånsarna jag va med i skolan idag (nej, alla var inte tråkiga men a, äh jag är frustrerad just nu bara, därför jag är så negativ mot skolan. Gillar den och er egentligen). Vi ska öva drama inför faddergalan. Kramhej!

Mystiskt mys <3

  
Årets första vårdag. Tiden var ung, vi visste så lite om vad som låg framför oss. Men vi tyckte om varandra redan den första vårdagen i Göteborg.

Vad det var härligt att gå tillsammans med Jonas i skogen idag. Jag älsar djupet i höstens färger, jag älskar mjuk mossa på marken, jag älskar mystiska träd som sträcker sig mot en tät himmel och jag älskar Jonas hand i min <3
Vi hann promenera ungefär en timme innan jag var tvungen att åka till Arken för att öva dans inför Faddergalan den 31:a Oktober. Gick bra ikväll, jag känner att det blir lättare och lättare att lära sig nya steg och kombinationer. Jag tvingas lära mig att lära mig i skolan. Trodde faktiskt inte att jag skulle utvecklas så snabbt, jag var totalt hopplöst när det gällde det där förut. Ändå är det så himla kul att dansa! Måste säga att Micke är grym och så himla modig, hur många killar vågar dansa liksom? Han gör det allenast för att gå emot strömmen :P

Nej, jag ska gå och lägga mig nu, vill inte vakna lika dödstrött som igår imorgon bitti. Asså hjälp det var helt extremt, jag gick och la mig tre gågner efter att jag gått upp. Somnade på tåget och sov 90 minuter när jag kom hem. Käre värld. Godnatt!

Jag vill aldrig mer ta någon jag älskar för given. Det skrämmer mig så de gånger jag kan förstå att du inom bara några månader inte längre kommer finnas. Försvinn inte. Snälla Bestefar, försvinn inte.



Just a pic


I could cry. I can't understand this is going to happen

Nu cyklar jag till Jonas. Vi ska ta en höstpromenad runt Livgardet. "Hösten är som finast nu" :) Jag bilr så glad!
Puss på det <3
En sorglig sak är på gång :(
Dansade i fyra timmar igår. Kul var det men somnade nästan i slutet. Nu vet ni det också! hejsvjes, kram!


"Your love is deep, your love is high, your love is all we ever need"

Måste bara säga att Helena Dansläraren är verkligen Dansläraren med stort D. Så bäst, så bäst. Now it's all said

Saker och ting ordnar sig om man pratar om det. Vad bra det är. Men varför är det då så svårt att öppna käften när man behöver? Fastän man lärt sig att det är det bästa sättet. Jag hade nyss livskunskap, very nice I think. Tycker det är lite lustigt att vi på förra livskunkapen pratade om just konflikter och hur man kan lösa dem. Hur man kan förhindra att de uppreper sig. Livskunskap är typ det bästa ämnet vi har i skolan. Det behövs ju på riktigt. Idag har vi pratat om Ja:n och Nej:n. Alla misstolkade mig hela tiden, vad jag än sa :P Hahahaaa, min klass är ju riktigt skön faktiskt. Eller vadå faktiskt förresten?
Okej, ibland stör jag min sönder på allt prat som kan bli. Igår hade jag ont i huvudet och öronen hela dan. Tyckte assynd om lärarna asså...men jag gillar ändå klassen i sin helhet :)

Phil Wickamn sjöng nyss i mina hörlurar, en man med en bra röst och bra budskap. Just to tell you.
Sen vill jag tacka Amanda Jenssen också, tack för att du sjunger så snyggt och gör så bra musik! Du räddade min svenskalektion igår.

Träffade Jonas en timme igår och tänk vad mysket ett timme kan betyda. Den dagens bästa timme. Var barnvakt på kvällen, ungen var lite snällare än vanligt så var ju skönt. Skulle plugga samhällskunskap när han lagt dig men ack vad det var ointressant, helt sjukt. Hur kan man göra så tråkiga böcker? Hur är det möjligt?! Dansade mig svettig istället på det stora golvet hos eva, med mörka fönster som speglar. Musiken hade jag i hörlurarna :P Åh, vad jag älskar att dansa själv! Så friiii man blir. Och vad snyggt man dansar. Ja, man har ju ingen att jämföra sig med så allt man gör blir snyggt.

Snart är det höstlov och då ska jag bara göra massa JA:n :D Vilket betyder att jag måste plugga sönder innan...   -.-

Jaja, nu ska jag gå. Har inte spelat gitarr på flera dagar, men nu ska jag på lektion iallfall. Ska träffa Jonas efter det och ikväll ska jag lära mig en dans i kyrkan...ajajaj. Kram på eder alla! <3


Att vara en 16 - årig dotter

Samma konflikt - gång, på gång, dag efter dag, vecka efter vecka, månad efter månad och år efter år. Lär vi oss aldrig? Det verkar inte som det. Det verkar inte som att det går att komma överens i den här saken. Jag har inte nog respekt och du har inte nog förståelse. Så är det, vi måste bara fortsätta jobba på det. Men det blir svårt när jag inte vågar säga vad jag tänker och känner. Det värsta är att jag tror rädslan beror på att jag vet att du egentligen har rätt. Den beror på att jag egentligen har dåligt samvete. Att det jag tänker och känner är så otroligt själviskt. Men jag vill ha rätt, eftersom jag är självisk. Jag vill inte vara självisk men jag inser mer och mer att jag är fruktansvärt självisk. Sådana här känslor och tankar får mig att gråta hela vägen från Gröna Dalen till Bergvägen. Kompisar och annan kärlek är så viktigt för en i den här åldern. Samtidigt är man totalt beroende av föräldrar ändå. Så är det iallfall för mig. I det ligger konflikten. Konflikten i mig och konflikten mellan oss. Jag vill vara vuxen, men kan inte. Sen vill jag vara barn när det passar mig. Jag står i gråzoen mellan barn och vuxen hela tiden. Det skapar konflikter. Konflikter som upprepas. Konflikter som får mig att gråta hela vägen från Gröna Dalen till Bergvägen.
Men vi ska prata om det här. Igen. Och jag ska säga allt jag tänker. Allt jag tänkt helt sen jag var liten. För konflikten handlar inte bara om min tonårsålder, det finns ting under. Jag känner det, men vågar inte att ta upp det. Jag ska ta upp det. Vi ska förstå varandra och kanske ska du ändra hela ditt liv. Jag får så dåligt samvete när människor jag älskar mår dåligt. Jag mår dåligt när de jag älskar mår dåligt. Men jag borde inte känna någon ansvarskänsla gentemot dig. Det är fel. Vi måste prata om det här. Jag tror inte du vet allt jag känner roch tänker. Jag tror inte du vet hur det är att inte vilja åka hem tidigt en söndagkväll och därmed förstöra kvällen för dina kompisar och dig själv. Det känns inte som att du hade ett sånt liv när du var ung. Kanske tar jag fel. Vi har ingen förtståelse för varandra trots att vi är så lika. Kanske kommer vi att förstå varandra i framtiden. Men en del måste nog ändras innan det.

Det är så skönt att skriva av sig och jag publicerar detta för att själv läsa det i framtiden men också för att någon kanske känner igen sig och på nåt sätt kan hitta hjälp i det här. Annars är det väldigt bra hjälp för mig själv iallafall.
godnatt

Mina (egentlgein Josuas) sista ord för idag

Jajaja, jag ska gå och sova men måste bara länka till ett väldigt bra inlägg. Det är inte mycket att läsa och filmen är inte lång. Låten är sjukt bra och så stark. Käre värld, detta berörde mig! Kolla, kolla kolla!

Några kvällsliga tankar

 


Näj, Körslagsnörd som jag är nu för tiden, fy vad upprröd jag blev på att Team Rigo åkte ut ikväll. Åkej, jag hejar på Team Caroline och hennes Norlingäng å snygge Samuel, men team Rigo var ändå hur bra som helst. Om inte Caroline vann så skulle Rigo vinna, annars skulle han komma tvåa. Det hade ju jag bestämt. Dom var så himla bra! Så åker dom bara ut, utröstade - helt utan anledning!
Ja, Körslagsnörd :P ... :S

Hade en trevlig kväll iallfall hos Anna-Maria, även om vi blev sura för att fel kör åkte ut. Å snart ska Victoria liten sova. Ska bli skönt att sova ju.
Just nu lyssnar jag på Johanna och Elisabeth sjunga Hallelujah. Jättevackert! Deras klass spelade in en skiva i nian. Så duktiga sååå!

   

Förresten tänker jag flytta till Norge. Efter att ha gått minst ett år på Arkens bibelskola. Men först av allt ska jag gå gymnasiet såklart. För att komma till saken fick höra idag om världens coolaste grej i Norge idag, ett år på folkhögskola med musikalinriktning där man åker på en 7-månaders lång turné runt hela Norge och spelar upp en musikal som träffar i människors hjärtan. Missionärsgrej, otroligt proffsig sådan. Vill gå den skolan så himla hårt! En dröm har fötts i mitt hjärta. Har alltid velat flytta till Norge också på grund av den vackra naturen och friluftskulturen. Dessutom är jag faktikst procentiellt mer norsk än svensk. Eftersom jag är halv norsk och kvarts amrekan, allt som bli kvar är en kvarts svensk. Okej, nu babblar jag här...det här att flytta till Norge och turnera med en musikal är bara något jag har väldigt mycket lust till, vi får se vad som händer. Den framtiden är långt borta och allt ligger helt och fullt i Guds händer. Men ville bara vädra lite drömmar här. Framtiden är ändå bra spännande :)

Natta folkens - sov kjempegodt!

<3 alla bilder i inlägget är tagna i Norge <3


Dans och fläng

Har dansat hela dagen, här i Marias, stora, rymliga och ljusa rum. Så härligt! Men kan inte dansen...Har liksom ingen aning om vilka steg man ska ta på vilka ställen, då är det svårt att öva in dem. Så jag har improviserat fram något fint på de ställena istället. Maria och jag har haft jättemysigt. Jag har lärt henne danserna också :P Lite av dem iallfall. Nu flänger hon runt med kajaler och hårborstar och klädesplagg efter klädesplagg. Hon ska till kyrkan på persisk café kväll. jag ska till Anna-Maria och titta på Körslaget tillsammans med henne, Florian och Elisabeth.

Var en jättelyckad kväll igår, enligt mig :) Var kul att få uppträda, sprida lite glädje och lite eftertänksamhet. Gabriels låt som jag sjöng är så himla bra. Alltså texten är så talande. Det såg ut på publiken som att den gick in. Dansade en helt störd, men rolig dans, spelade ett knäppt drama, alla garvade. Josef är skööön!  Bästa var Albin och Jonathan - vilket radarpar. Deras helt absurda frågesport, man skrattade ju som en gnu på en åker (citat Charlotte). Dom kan bli humorprogramledare, belive me!

Nä, nu ska vi gå. kram å hej, ha en fin lördagskväll och rösta på team caroline!

skolan

Är fortfarande glad för att jag faktiskt skickade motionen, färdig och fin imorse. Hoho, den är överstökad!
Sitter i skolan nu, i ett tyst bibliotek. Surfing surfing ya know. Våran så kallade teambuilding blev klar en timme "för tidigt". jag har inte direkt bråttom hem, räcker om jag kommer til lstation drygt fem. Ska vara på Arken halv sex. Men, det jag vill komma till iallafall är att jag utan problem kan sitta och vänta på Anna här. Spela roll om jag sitter vid datorn hemma eller här liksom? Fast det är klart...rummet borde städas. Äh, jag tar det en annan dag...

Lycklig när jag tänker på helgen. Ungdomarnas kväll på fredag, gillar att uppträda och så, plus massa kompisar så väldigt bra kväll. Ska till Maria på lördag, wonderbaaar! Saknar henne jättremycket, och på lördag ska vi ha en hel dag bara för oss själva, en systerdag. Åh, Maria <3 Söndag ska jag till kyrkan vilket också är rejält nice och uppbyggande. Sen hoppas jag att jag ska va med Jonas och kanske några till. Om jag hinner ska jag städa och plugga också. Bra helg, oh yes!
 nu kom anna hejdå, kram

Skickad

Åh, så skönt. Jag tryckte just på "send" knappen på min yahoomail. Stefan har redan fått den i sin Inkorg, nu väntar bara en bedömning. Bara och bara...
Jonas var mitt moralsika stöd igår. Jag kände mig inte alls lika ensam och stressad. Det gick ksom smort vettu, och nu är jag faktiskt riktigt nöjd med min fina motion. Ungomsbrottsligheten kan ju faktiskt minska, om man följer mina idéer :D haha, nej det kasnske den inte kan men jag har ganska bra förslag ändå...
Gick upp en timme tidigare idag för att göra en sista finslipning. Nu måste jag gå, skolan kallar. Dans första lektionen :D sen ska vi ha teambuilding inför ungdomsparlamentet. Istället för att se på tvåornas musikal. Dumma parlament.

Måste skynda, hej å kram!

Ska bli gott med en natt nu

Godnatt allihopa, jag är lugn och glad igen. Efter att ha pratat med Jonas kändes allt mycket bättre. Tack Jonas, du är underbar!
Kramar kramar! Sova ska bli skööönt!

Skrik!

Jag kommer aldrig någonsing på något sätt få MVG på den här uppgiften. Hur i hela friden ska jag hålla kvar mitt MVG i samhällskunskap? Allt känns så sjukt hopplöst. Vill bara falla ihop och gråta. Men nej, jag måste kämpa. Har alltid varit sjukt dålig på att söka fakta på internet och sen sätta ihop det till en text, viktig bra text och ange källor och allt sånt skit. Inte min grej alltså. Verkligen inte min grej. Jag vill skriva fritt, hej vilt, analysera något intressant men inte något så seiöst. Det finns ju redan skrivet också, så värdelöst att skriva om det. jag vill skriva iväg, jag har massa att säga om brottslighet. men det måste vara underbyggt med fakta men det lamslår mig bara, min mage krampar, ögonene tåras och allt känns som en enda stor röra, omäjlig att få ordning på. Hjälp! Julia, hjälp! Jag behöver en SO-lärare som är villig att hjälpa. En lärare som känner mig, vet hur jag fungerar, förstår mig när jag utrycker mig, en som gärna diskuterar med mig, låter mig vara Victoria, analytiska, resonerande Victoria med egna åsikter. En lärare som vet hur man ska frå fram det där resonerande och analytiska i Victoria fast hon är panikslagen av stressen och fast uppgiften inte passar henne. En lärare som Julia.
Jag har aldrig känt mig så ensam med en uppgift förut. har ingen att ens bolla idéer med. Ingen som bryr sig om hur jag ska kunna lämna in på torsdag, bara jag lämnar in på torsdag. Jag antar att det är så här livet är, men jag klarar inte ta det just nu. Är för stressad och känslig. Ingenting fungerar för mig. Hjälp. hjälp. hjälp.

Det här ar den enda dumma text jag skrivit, trots att jag hållt på en timme:

Brotten på senare tid har ökat kraftigt. Statistik på detta från år 2008 kan man läsa i dokumentet som jag bifogar från www.brottsrummet.se. Antalet tonåringar mellan 15 och 17 år som begår brott har ökat jämfört med de senaste tio åren enligt brottsrummet.se. Själv känner jag tonåringar som jag misstänker begår brott regelbundet och jag  läser ofta om missahandlade eller till och med mördade ungdomar i tidningen. Jag vet att snatteri är ett väldigt vanligt brott bland ungdomar jag känner.

Jag ska inte bli samhällsvetare. Jag ska inte bli något där man behöver söka fakta och sätta ihop skiten och blablabla. Vet inte vad det är för slags yrken man behöver göra det, antagligen de flesta, men jag ska ta och bli författare eller skådis istället. Eller bara bo i en hydda. Det kan ju bli mysigt det med

Skit på hela den är motionen, nu ska jag fortsätta, gråtatacken har lugnat sig tack vare lite avskrivning.


Självömkan...

Ja, jag kommer hem tidigast klockan fem varenda dumma dag den här veckan. Ja, jag ska skriva en motion (lösa hela världens problem) till i övermorgon och jag har inte hunnit börja. Ja, jag har engelskaprov imorgon på en hejdundrans masssa ord jag inte kan. Ja, jag ska uppträda en del på fredag på ungdomarnas kväll. Nej, jag har inte tränat något till det än. Nej, Jonas och jag kommer inte träffas förens på söndag.

Ja, jag är stressad. Arg. Ledsen. Lamslagen.

Stress lamslår mig. Men nu ska jag börja med den förbannade motionen och jag ska inte klaga. Tänk på barnen på natur.

Stressa ner Victoria, så du får någonting gjort!

Saknar Jonas...


Dimanche




Here I am again. Satt här alldeles för länge igår, datorn har någons slags klisterkraft, det tar ett par timma ratt ta sig loss när man väl satt sig. Blev lite sent men, läste världens roligaste blogg ändå så. Alltså den är så klockren, de skriver på nåt sätt så underhållande. Kan inte låta bli att le när jag läser deras speciella texter. Ja, väldigt speciella är dem, men underbara. Mina damer och herrar jag ger er Ny generations teamare i Stockholm: trechinos.blogspot.com    Verkligen läsvärt, min smak indeed. Vet inte om de uppskattar att jag gör reklam för dem men jag känner bara att jag måste dela med mig av denna glädje jag funnit här på internet, haha :)

Idag blir det 50-års fest. Fina Jonas fina mamma fyller år och jag har fått äran att vara med och fira. Är jätteglad för det! Hon är en underbar person verkligen, så varm och godhjärtad. Känner mig alltid väkomnad av henne, hur mycket jag än springer ner trösklarna hos Jonas :)
Så sitter här i rosa klänning, strumpbyxor och fixat hår, väntar bara på att åka. Ska gå ner till Sara snart och fråga om jag kan få skjuts.

Har gått upp för mig att de kommande dagarna blir riktiga pluggdagar. Har engelskaprov på onsdag. Massa plugg och nya ord där. Matten har jag kommit efter i, då jag var sjuk så här ska räknas. Sen ska jag skriva en motion till på torsdag, alltså ett lagförslag. Jag ska lösa problemet med ungdomsbrottslighet i Sverige. Lilla jag liksom. Käre värld, säger bara en sak: "A Jesus revolution is the only solution". Det är ju så egentligen, hur ska man lösa det liksom. Aja, jag kommer väl på något. Känns ganska svårt bara. Inget man gör på en kväll sådär...

Nej, nu är här dags att läsa lite engelska tror jag, minutrarna innan det bär av mot festen. Kram kram!!

800 gradeeeeer



Ja, det var sannerligen temperaturen på Team Carolines framträdande ikväll. Glödhett och gjort med attityd! Indeeeeed

   

Har varit underbart att vara med Charlotte idag. Vi har inte umgåtts själva, bara vi två sedan hon flyttade till Nyköping vilket innebär långt över en månad. Det är inte bra alltså. Men det blir desto dyrbarare att träffas, för man längtar ju så mycket till varje gång. Vi gick till Lillsjön idag. Där satt vi i solnedgågnen, åt köttfärssås med spaghetti och pratade. Pratade om allt, vi kan verkligen prata om allt. Det finns en likhet i vårat sätt att tänka och agera som förbluffar mig lika mycket varje gång. Vi är så lika! En riktigt megagod, oerhört betydelsefull vän är vad hon är.
Frös ihjäl gjorde vi i slutet, efter att solen gått ner kändes det som man praktiskt taget gick runt i is. Hade 0% känsel i fingrarna. Så ljuvligt att komma in sen alltså. Vi gjorde kort när vi kom hem och sen tittade vi såklart på Körslaget. Samuel Gajicki sjöng solo ikväll!
Ja, mysigt har vi då haft det, Charlotte och jag. Puss på henne!

Victoria är trött. Victoria är varm i huvudet. Victoria har ett rosa pannaband på sig med blommor på som henens kusin har stickat. Victorias mamma tycker att Victoria är söt iden. Godnatt säger Victoria...

Lite stressad egentligen (Rösta på team Caroline!)

Om 20 minuter ska jag befinna mig i Bergvägens samlingslokal. Vi ska samlas då för att dra igång Lördagskul klockan 12, eller så var det klockan ett?  Idag blir det alltså sjungande, hoppande och lekande för mig. Ska spela lite teater också för barnen. Efter allt detta kommer Charlotte hit. Vi ska äta köttfärssås och spaghetti på berget, vi ska baka något gott, vi ska meta i lungnan ro, vi ska göra fina kort och vi ska se på Körslaget. Så ser schemat ut. Väldigt nöjd med det måste jag säga. Charlotte i mitt hjärta <3

Hade jättemysigt och trevligt med Jonas idag. Vi tog en lång promenad genom Livgardet uppe i Brunna (finns så himla fina naturområden i Kungsängen) och njöt av alla stora ängar, den klara luften och de vackra träden. Pratade massa, om både viktiga och oviktiga saker. Hittade ett ödehus också...ett ganka skrämmande ödehus. Var faktiskt riktigt rädd när jag gick runt där inne, kändes som någon knarkare skulle titta upp på oss med blodsprängda ögon vilken sekund som helst. och skrek det gjorde jag, när vi fick se en svart skepnad stå längs väggen. Var helt skräckslagen.
Vet ni vad det var? En pricktavla formad som en soldat, huset var nämligen Livgardetgrabbarnas tillhåll. Då var inte saker lika mystiska längre, men men...

Kristoffer Aspsén var på ungomsgården igår och snackade till oss. Vilken häftig person alltså. Beundrar verkligen honom.

Ojoj, måste skynda mig äta frukost nu, ska snart springa ner till lokalen. Kram på er alla, have a blessed saturday
och rösta på team caroline ikväll i Körslaget, otroligt viktigt! De är värda vinnare, Samuel, Tobbe, Micke, Caroline och Jenny är bäst alltså! Rösta, rösta, rösta!!!!!

Solig skola



Idag är jag i skolan igen, skönt måste jag erkänna. Man kan inte gå hemma och dra benen efter sig hur länge som helst. Har datakunskap just nu och väntar på nästa instruktion från herr lärare Alberto. Jag är klar med mina fina diagram. Gick tyvärr inte att lägga in dem här som bilder men, tro mig, de är fina! Har världens finaste bilder. Bland annat får en bild på Jonas och mig stå för Saab... :) hihi!

Storstädade i min dator igår, om någon undra. Vilket megarbete!  Skönt att få det gjort, men ack vad ont jag fick i ögonen.
I eftermiddag ska jag gå en höstpromenad med Jonas och ikväll blir det ungdomsgård på Arken. Charlotte kommer dit :D :D :D

Jag gillar att solen lyser in genom fönstret just nu och värmer upp mina stela axlar. Ibland glömmer man hur kall hösten är. det är bra för då kan man tänka på alla vackra färger i stället. Hugs on that<3

Två av bilderna i mitt fina cirkeldiagram:

 

 

Den första fotad av Mimmi, tror hon vill ha copyright på den. Jonas och jag på båda bilderna :) kramkram!


Ben, Charlotte, gitarren och jag

   


Idag gillar jag Ben Harper. Har just "upptäckt" honom. Säkert jättefter enligt vissa men... i all fall han är ju hur bra som helst! Älskar den typen av musik verkligen och vilken skön röst han har! Och sånt där typiskt Victoriagitarr spel, åtminstone i låten jag lyssnar på nu. Ja, jag älskar när gitarrer låter på det sättet, man känner känslan i det och det är ganska enkelt att spela. Därför är det Victoriagitarr spel, jag brukar spela så.
Här har vi låten jag pratar om.
"In your eyes" Ben Harper:





Just nu städar jag mitt rum iallafall utifrån energin jag får av Ben Harpers musik. Det ska bli fint, är mycket roligare att vara sjuk i ett fräscht rum. Då känner man sig mindre illa där an faktiskt. Idag simmar mina klasskompisar i Eriksdalsbadet. jag hade nog fått hjärtmuskelinflammation om jag simmade i det här tillståndet. Men jag kommer behöva ta igen det momenten vid ett senare tillfälle för at få godkänt i idrott, så får väl plaska runt med nästa års ettor typ.
Igår äkände jag att jag inte gjorde någonting på hela dagen även fast jag gjorde det men a, idag har jag iallafall skrivit en lista på vad jag ska göra och vad jag ska låta bli att göra för att inte bli bestulen på så mycket tid. Så här ser den listan ut:

  • Inte läsa massa bloggar förutom mina personliga favoriter först  i kväll.
  • Inte logga in på facebook eller msn.
  • Läsa Bibeln och någon spännande roman.
  • Spela gitarr. Öva på "Himlen runt hörnet", "Get here" och "Jag är det fulaste som finns" + spela roliga låtar det var länge sen jag spelade.
  • Inte titta på TV.
  • Städa mitt rum.
  • Blogga.
  • För över bilderna i datorn på CD-skivor för att få lite plats på hårdisken.

De saker jag ska göra är sådant jag brukar klaga på att jag aldrig har tid att göra. Tänkte göra mycket av det igår, men gjorde istället de saker jag skrivit på listan att jag inte ska göra idag. Så alldeles för lite tid blev över. Idag ska jag göra det jag egentligen vill. Behöver en lista för att inte fuska :) Det blir bra det här.

Kram på er och kram på mig <3

'                                         


Blandat kompott en vanlig hemmadag

Ojsan, många fler läsare plötsligt...välkomna! typ...eller hur säger man? Kan inte det här med att ha en blogg som flera personer faktiskt läser... Vilka är ni? Lämna en kommentar så jag får se vilka jag skriver för :)

 
La Chica - Maria

Här hemma har jag suttit hela dagen. Träffat Jonas en kort stund på förmiddagen, pratat i telefon, lagt upp bilder på facebook, läst i min Bibel, skrivit brev, tittat på TV och bara råslappat. Inte van alltså. Inte van. Känns riktigt konstigt om jag ska vara ärlig att bara sitta och knappt göra någonting, men ja på nåt sätt är det väl bra. Speciellt om jag blir frisk nu av all vila.

Å jag har spelat gitarr idag. Ouff, har fått en gitarrläxa med bara fingerspel, sån där fingergymnastik som ser så enkel ut men praktiskt taget nästan är omöjlig. Kämpar på här hemma, får se om jag blir en fullfjädrad gitarrist en vacker dag. Vänta, det går kanske inte? Nej det gör det inte, finns alltid nya saker att lära sig på gitarren. Musiken är en värld med oändliga möjligheter.


En kyrka i gamla stan var ett fint motiv för fotosugna mig

Kanske ska ta och skriva något intressant såhär i slutet av detta ointressant inlägg då?

"Mina tankar är inte era tankar, säger Herren. Nej, så mycket som himlen är högre än jorden, så mycket är mina vägar högre än era vägar och mina tankar högre än era tankar." Jesaja 55:8-9 Bibeln

Dom goda orden från Gud kan tala för sig själv ikväll. Men om du vill läsa mer sånt här och massa kommentarer av mig om bibelord så klicka in på kategorin "Dagens Gobit". Jag läste där själv idag och blev faktiskt väldigt uppmuntrad.

God kväll allesammans, ha det så mysigt :) Kram!


Justin Nozuka - sikken lirare. Riktigt GO i den här låten, även om texten inte är så givande. Sånt sväng och sån känsla vill ja ha mitt gitarrspelande. Asskön låt!


Människor jag älskar

   

Ibland när beslut måste tas trots att ena halvan av en själv säger "nej nej nej" och andra halvan säger "jo, det är bäst så" blir det ganska jobbigt för en själv. Man bli ganska förvirrad och efter att beslutet tagits kommer man undra många gånger om man verkligen gjorde rätt. Och det komemr visa sig om man gjorde rätt. Och ibland kan man känna sig som en hemsk person på grund av att ens inre är så förvirrat och vill så många olika saker. För när man vill olika saker samtidigt blir man lätt en ganska opålitlig person. Vilket är skrämmande för en själv och för personer i ens omgivning. Så är det bara. Det var dagens faktatext. Ett annat fakta är också att man kan få hjälp med sitt förvirrade jag så att man blir en mer pålitlig person.

Efter denna inte så glada faktatext kan ja berätta att jag är väldigt tacksam för alla er människor som jag älskar. Jag älskar er väldigt mycket. Tack för att ni finns. Det gör mig glad. tack för att ni respekterar och älskar mig trots mitt opålitliga, förvirrade jag. Och tack för att ni vill hjälpa lilla förvirrade Victoria ibland.

   

In this lägenhet

   
Gillar hösten, men ack jag saknar sommaren!

TjaaA, dagen har passerat och många tankar har seglat förbi lite här och var, sådär som dom gör när man är helt tyst. Smög mig iväg på gitarrlektion trots att jag var sjuk, ville inte missa. Är glad att jag gick, det var kul som vanligt, även om det bara var lärarens röst som hördes under mina 35 minuter. Hade ett långt samtal med en god vän i morse, eller ja, min vän pratade, jag mm:ade och skrev några få svar på msn då och då. Lite kul :P Väldigt givande också. Min vän är bra.

Å så har jag suttit här resterande tid av dagen, chattat med två härliga människor vilket var bra och viktigt, tittat på några bloggar och rensat bland mina tusentals bilder. Gick upp för mig för en stund sen att jag knappt ätit på hela dagen. Har ingen lust att äta och verkligen ingen lust att laga mat. Men nu känner jag mig faktiskt hungrig så får så vad jag kan göra åt den saken.

Kanske blir det en sådan här dag imorgon också, känner mig inte särsklit frisk och med tanke på hur ansträngande det var att gå upp till Bergvägen från Ekhammarskolan förut lutar det åt att stanna hemma. Jag har ju egenltigen ganska bra kondition.
Aaaah, huvudet darrar, har suttit alldeles för länge framför den här burken. Hejdå burk, hejdå läsare.

Ja, jag är glad. Jag gläder mig i Herren :D Ifall någon undra alltså. Tjholoo, kram kram

Autumn



Jag är sjuk, så jag är hemma. Idag ska jag skriva ett brev, kanske pallra mig ner till en gitarrlektion. Jag ska titta på TV och jag ska sitta vid datorn. Ska vara väldigt produktiv med andra ord. jag älskar Gotland och jag älskar det där trädet.

Jag älskar hösten. Lövens glädjetjut precis innan döden. Ett sista adjö innan de faller. De faller, och de vackra minnena lever bara kvar, virvlar sprakande omkring på marken. Tills också de dör. Då har vi bara den nyfödda våren att vänta på. Jag älskar hösten


Källskolan<3

Jag saknar Julia. Fy vad jag saknar Julia
och jag saknar Erik. Väldigt mycket.

Tänk vilka spår lärare kan sätta om de är riktigt, riktigt bra. om man får en relation med dom på riktigt. Så mycket kommer aldrig lärarna på S:t Eriks betyda. Ingen kritik mot dom men det är inte samma grej. Absolut inte.

Jag saknar Julia, måste träffa henne snart. och Erik. Jag saknar Erik


When you say my name, I disappear. Who am I?

Jag kom hem från Jonas för 45 minuter sedan. Han försökte lära mig spela "Oblivion" men han kom snart fram till att jag mer var en bloggare än en datorspelare. Kunde inte ens hålla koll på tangentbordet och musen samtidigt. Ojoj, har inte spelat dator på flera år och sist var det Sims. Haha, jag fastnade där man skulle välja gubbe, man kunde ändra ansiktet och hudfärgen och åldern och allting. Precis som i Sims. Där ville jag hålla på och fixa men Jonas blev snabbt otålig. "Typiskt tjejer"
Det var ett ascoolt spel iallafall. Sjukt verklighetstroget. Det kändes ungefär som att vara med i en film. Kanske lär mig hur man gör om några månader...
Jonas och jag hade jättemysigt ikväll iallafall, ett par timmar bara vi två. Mysiga, söta Jonas<3



När en kvinna som är skolsköterksa som mamma känner hörde mig prata ikväll sa hon att jag borde vara tyst några dagar om jag inte ville förstöra mina stämband. Jag lät så rasslig. Kan ha och göra med att det kändes som att min hals skulle rinna genom mig och landa i magen som en pöl blod samtidigt som någon stod med ett rivjärn och drog upp, ner, upp, ner på sidorna. Jag ska absolut följa hennes råd, särskilt om det kan göra att rivjärnet slutar riva och blodet slutar droppa. Så, ajö världen, nu ska jag vara tyst ett par dar. Fy vad jobbigt, inte kunna utrycka sig. Men är det det som ska till så är det det som ska till.

Godnatt då säger jag, nej menar skriver jag. Säger absolut ingenting. kram kraaaam :)

(Vem kan lösa gåtan i rubriken?)


A Jesus revolution is the only solution

4500
bullar

Dela degen i fem, dela varje femtedel i två, dela i två igen. kavla ut. Smeta på grejs, rulla ihop, kutta i 25 lika stora bitar. Lägg på plåt, in i jäsugn, ut igen pensla ägg, strö på pärlsocker, in i ugn.
Hojojoj. Bak med stort B...



Men vad roligt det var alltså! Vi hade så kul och det var sån go stämning. Alla var där för the same reason. Det var en kärlekshandling, ge Jesusbullar till hela skolan. Och vad glada folk blev alltså! Alla sken upp: "Bullar, bara sådär? åh TACK!" Så värt. Jag bakade i 7 timmar men det var aldrig jobbigt på riktigt, motivation fanns alltid där även om man blev väldigt trött vissa gånger. Tack Ny Genreation för detta underbara initiativ. Ni är bäst! :D

(Vi hade Svenska idag då vi skulle skriva en motion om hur man kan minska ungdomsbrottsligheten. Ungdomar mår så dåligt. Därför rubriken)


hmm, jag är sugen på bullar...kanske ska baka? nej, måste skriva uppsats om värderingar


Teeeeam Caroliiiiine regerade Körslaget


"Killen med guldrösten hann knappt öppna munnen innan han blev antagen till Carolines kör. Här sjunger Samuel hela sin auditonlåt" Yeah, min gamla, grymma, duktiga och galna musiklärare var bäst :D



Ja, Team Caroline var bäst i kväll. Mest glädje och power, och lät helt klart bäst. Typ den enda kören som inte sjöng falskt...? Heja Norlin, Gajicki och Blad! Heja Kungsängen!

Kram på er alla Kungsängenbor! Ni är bäst :)

Önskar jag kunde vara till hjälp

Lördgag morgon är här och än så länge har jag hunnit göra engelskaläxan åtminstonde. Bara början på dagens elände. Svenska, livskunskap, samhällskunskap. Och ikväll dancing on "Kids actionnight". Hoppas barnen får en rolig kväll :) Får se om jag sover över hos Elisabeth sen oxå, ska i allafall se Körslaget hos henne. En kör från Upplands-Bro är med, va pörskan minst fyra personen jag känner lagom väl. Dessa fyra personer är helt hilarious på att sjunga, och showa. Så det liksom så att amn ramlar av stolen. En snubbe, Samuel Gajicki är min gamla musiklärare (världens coolaste musiklärare) och Skogas pastorson. Typ den galnaste människa som finns. han har ett band också, Royal radio. Han gör så grym musik och är så grym. Ser fram emot att se honom i TV, jag tror han kommer lyfta hela showen.
De tre andra är alla syskon, Jenny, Micke och Caroline Norlin. Dessa tre sjunger nästa alltid på konserterna i kyrkan och jag blir nästan alltid tårögd. De har röster som ingen annan och inlevelse som bara får en att darra. Älskar att lyssna på dem.
Lejt Night Show var kalasbra igår, ska lägga upp bilder nån gång.



Ibland får jag dåligt samvete för att jag mår så bra när det är så mååånga människor som mår sämst, så dåligt att det är skrämmande. Jag vet inte vad jag ska göra för att hjälpa dem. Jag känner mig hjälplös och jag får dåligt samvete när jag sitter här i mitt trygga hem med frid på insidan. Fast sanningen är att jag har mått så där skrämmande dåligt jag också. Det kanske man inte kan tro, jag som har det så bra. En bra familj, många vänner, har lätt i skolan och tycker mycket är roligt. Nej, lycka kommer inte från sådana där saker egentligen. Jag hade allt det där, men undrade ändå varför jag i hela friden levde och hade nästan aldrig riktig glädje inombords. Men jag tog tag i mig själv, jag sökte hjälp hos Gud, den enda, enda, enda person som kan rädda och hjälpa på riktigt. 
   Det var en process för mig, men jag kämpade på, jag tog beslut som ändrade saker i mitt liv som var riktigt riktigt jobbiga att ta men som ändå ledde till något gott i slutändan. Jag kastade mig på Gud och jag på sätt och vis tog mitt ansvar att inte falla tillbaka i olyckan och ofriden.
   Jag vill berätta för de som er som läser min blogg (okej, typ fem pers men anyhow) att Gud finns på riktigt, han är en verklig erfarenhet i mitt liv och han kan bli det i ditt också. Våga tro. Jag kan inte tro åt någon. Jag skulle önska att jag kunde det, så att jag kunde hjälpa alla dem som sitter, nej snarare ligger, i skiten. Men jag kan inte hjälpa. Jag kan vara ett stöd, jag kan erbjuda värdslig hjälp, jag kan lyssna och förstå men jag kan inte ta ut klumpen ur bröstet och ge dig mening med livet. Det kan bara gud, och det är ditt ansvar att söka upp honom.  Det gjorde jag. Jag kämpade. Jag klättrade upp på repet, repet som var Gud. Jag kastar ut repet till dig nu. Vågar du lita på att det håller? Vad har du att förlora? Gud har gjort det möjligt att hitta honom, att ha kontakt med honom, genom sin son Jesus som dog för alla din fel.
 Gud väntar bara på att du ska ta emot den gåvan. Han vill desperat hjälpa dig och han har redan offrat allt. Nu ligger bollen hos dig.

"Om du alltså öppet bekänner att Jesus är Herren och med hjärtat tror att Gud har uppväkt honom från det döda, så blir du räddad.  Det är vårt hjärtas tro som gör oss skuldfria inför Gud, och vår öppna bekännelse som räddar oss. Gud har ju sagt i skriften 'Ingen som tror på honom ska bli besviken'." Romarbrevet 10:9-11 Bibeln

"Ty så älskade Gud världen att han gav den sin ende son för att var och en som tror på honom inte skall gå förlorad, utan ha ett evigt liv." Johannesevangeliet 3:16 Bibeln

"Men åt alla som tog emot honom (Jesus) gav han rätten att bli Guds barn. Ja, alla som tror på honom får samma rätt." Johannesevangeliet 1:12



 

Det ligger öppet.
Jag har aldrig nånsin velat propsa på någon någonting och komemr aldrig vilja. Jag vill bara hjälpa. Jag har ju hittat hjälpen själv.
Gud välsigne dig, ha en bra helg. Ta emot repet. Kramar :)


Ett par vardagar

Jag är rätt kass på att uppdatera. Hade tänkt skärpa mig. Japp

Här står städning på schemat. Rummet ska bli fint och dammfritt, ett behov som skrikit på åtgärd i flera veckor...nej, Victoria är inte den som har tid att städa allt för ofta. Åker till Arken och spelar sen ikväll , under Samis ledning.
Blev så sjukt lack på den där Sara i teatertrean som ska regissera oss i grease i sitt projektarbete. Alltså, Anna och jag satt i skolan och väntade en timme för att träffa henne och resten av gänget klockan två, då hon skulle meddela alla roller. Och där sitter vi, till kvart över två till och med och så komem rhon och säger att hon inte suttit sätta ngåra roller förutom en. Nej, usch. Anna och jag morrade hela vägen hem sen. Blaa irriterande.

Matteprov blev överstökat idag och det var svårt, svårt, svåååårt. Hoppas nästa prov går bättre.
Klassen var störd igår på engelskan. Jag tycker om min klass men inte på engelskalektionerna. Inte alls. Klassen avskyr vår engelskalärare, jag är nog den enda som inte har något emot honom. Detta visar dem genom att va enorm uppkäftiga, kaxiga, störiga och jobbiga på engelskan. Förlåt mig kära klass för detta hemska uttalande men det är så jag tycker.

Oj, det blev ett ganska klagigt inlägg... Jag mår egentligen jättebra, förutom att jag hostar, och jag går runt glad i kroppen hela tiden :) Igår var jag hos Jonas, bara ett par timmar, men jag tycker så mycket om att vara med honom. Bra dag i går, bra dag idag. Anna ska antagligen sova här ikväll på grund av de att bussarna går så konstigt där hon bor och vi börjar en udda tid imorn pga skolfotografering. Så det blir en rolig kväll, ser fram emot att ho ska komma hit :D

nej, nu måste jag sätta ordentlgit igång med städningen om jag ska hinna. kramiskramis!


RSS 2.0