I do belive in faires, I do, I do!

Today, good day! I början av dagen trodde jag att det skulle bli en slö och tråkig dag. Men jag bestämde mig ändå för att försöka vara glad. Så jag följde med mamma ner till bergvägens 40 års jubileum. Wooho! Ett dötråkigt bildspel visades om bergvägens historia och sedan bjöds det på korv till musik från det otroligt hippa bandet "Gubbröra". Tja, sångaren såg ut som en alkis, mer behöver jag väl inte säga. Mamma och jag gick tillbaka ganska snabbt. Väl hemma började vi städa, det blir nämligen fest här imorgon. Mamma och Greg fyller hundra år! Alltså mamma fyller 53 och Greg (min morbror) fyller 47.  53+47=100... Vilket fall som helst Florian kom hit efter en stunds städning och vi började göra ett spel. Japp, spelaplanen gjorde vi iallafall, sen får vi se hur det blir med resten. Men vi blev trötta på det till slut. Så vi började spelade in musikvideos till Abba låtar. Så himla kul!! Det kan hända att de kommer upp på facebook någon gång. Vi får se. Efter allt mimande och dansande var det dags för mat. Välbehövligt. Sen skyndade vi oss till Jakobsberg. Vi kollade in Florians mammas nya lokal. Tjusig! Sen köpte jag en present till mamma, rosa örhängen. Hon kommer bli så söt! Fast det är hon redan. Vi kollade på skinnjackor också. Jag vill verkligen ha en någon gång! Men det är nog blott en dröm. Sen kollade vi böcker och jag fick en sån läslust! Jag ska börja läsa lite mer, kommer hjälpa mig inför svenska nationella också. Till sist beslutade vi att åka hem. Jag åkte hem till mig och gjorde kort, ett till Greg och ett till mamma. Sen gick jag ner till Ica för att köpa godis och möta upp Florian. Billigt godis köptes och avnjöts sedan till en väldigt bra film som Florian hade med. Ok, det låter väldigt barnsligt men det var Peter Pan, den senaste otäcknade. Alltså jag trodde verkligen inet att den skulle vara bra men det var en filmupplevelse! Och slutet var så sorgligt att jag faktiskt blev alldeles blöt i ögonen.
Florian skulle hem igen så jag följde honom ner till bussen. Florian klarar alltid av att skrämma upp mig. Han började plötsligt springa i backen som om någon vore bakom oss. Jag fick panik! Men så började han garva så jag gjorde likadant och kissade därmed nästan på mig. Inte bara för att jag skrattade, jag var rädd också. Vi fortsatte gå iallafall. Det kändes ganska lungt ett tag men så går vi förbi lite skog, Florian tittar bakåt och skriker högt och ser jätterädd ut. Jag skriker ännu högre och ser ännu jätteräddare ut. Jag börjar springa med gråten i halsen men Florian bara skrattar. HAHA! det var ju kul. ja, det var en läskig upplevelse. men Florian bad om förlåtelse sen i alla fall. och sen pratade han lugnande me dmig i telfon efter att han gått på busssen och jag själv skulle gå den mörka vägen hem. Det gick bra. Jag sitter ju här och skriver nu i alla fall. Jag längtar efter att sova också. Men det dröjer nog innan man får krypa ner i täcket. Ska vänta tills mamma kommer hem. Men jag säger godnatt till er i alla fall (inte för att nån läser min blogg men OM nån skulle). Goodnight and thank you for a happy saturday filled with living fairies!

tänk att det är så uttröttande att sitta ner och bara läsa lite...

Igår då så var ju jag så brutalitietiskt trött efter allt läsande och tänkande i skolan. Men jag fick ändå för mi att jag skulle va med Florian. Så han hängde med mig hem men vi bara satt och dog. Orkade inte göra någontin. Inte alls kul. Sen då vid sex tiden skulle han iväg på nåt så jag satte mig i min ensamhet och pluggade franska. Sedan vid sju var det dags att möta en gmmal granne från den forna tiden nere vid stationen. Tror ni inte att Anna-Maria Sjölie plötsligt var i Stockholm och skulle gå på möte på Arken eftersom hon kanske ska börja bibelskola där? Och tror ni inte att jag skulle följa med min granne från lilla Töftedal? Jodå, så var det. Det var lite nervöst, jag menar när jag bodde i Töftedal var jag bästis med hennes småsyskon Emma och Emanuel, men henne kände jag inte så bra. Så vad skulle vi prata om liksom? men det gick väldigt bra. Elisbaeth kom nämligen me samma tåg som henne så jag var inte helt själv med henne på bussen och sen efter det var det lätt att prata. Mötet var bra också. Sen följde Anna-Maria med hit hem till oss för att övernatta och här ska hon bo tills hon hittar boende. Hon börjar nämligen bibelskolan på måndag.

Och nu kände jag att jag är en väldigt dålig person som sitter här och skriver fast jag borde läsa i min "kära" samhällskunskapsbok. Så adjö kära vänner, politiken kallar -.-

Tisadaaag

Skolan idag var helt OK. kristen Etik var kul, vi körde heta stolen, Britt var lärare. Jag kände att min klass var bra. Sen kände jag inte det längre när några var dumma mot Florian. Men de flesta är ändå bra om man inte räknar med dom som inte "är bra". Låter som värsta utdömingen här men ni förstår vad jag menar. När jag kom hem gjorde jag ingenting tills Florian kom hem från Ikea, då cyklade jag till honom. Vi kollade på Vänner och skrattade hjärtligt. Sen gick vi ut och gick runt lite medan vi pratade och skrattade. Jag skrattar alltid när jag är med Florian, och idag kom vi på att vi istället för att säga "ska vi va idag?" ska börja säga "ska vi skratta idag?". Fint va? Florian och jag gick förbi Artistendagiset idag. Då grät vi en skvätt för vi tyckte så synd om de barn som blivit utvalda att gå i Artistens baracker. Alltså den lekgården skulle kunna gämföras med ett koncentrtionsläger. Stackars, stackars barn!
När vi varit ute och gått ett tag cyklade jag hem och gjorde ingenting och nu ska jag gå och lägga mig. Godnatt, sov sött, dröm om alla småkryp du mött!

Pussåkram!

Monday 25/8 (två månader kvar tills jag äntligen blir lika gammal som mina kompisar, 15 år!)

Vaknade själv, duschade, lagade gröt, åt gröt, fixade mig och gick till skolan. Kom dit typ tio minuter INNAN vi började. Höhö, jag brukar komma ungefär tre minuter efter vi börjat. Men idag hade jag ingen att prata med vid frukostbordet efteroms pappa var och hämtade mamma på Arlanda. Så jag kom hemifrån tidigt. Skoldagen var bra, vi hade ett långt mattepass där jag hann jobba jättemycket och det var kul för det flöt på. Sen var jag ju med om något som troligtvis blir den här terminens pinsammaste upplevelse. Jag satt utanför fönstret till vårt klassrum på en bänk tillsammans med lite kompisar. Ekhammar hade rast så massa fjortisar var i närheten. Jag satt där med mina trånga byxor och småpratade och hade det allmänt skönt då jag plötsligt höde Tina bakom mig gallskrika så att det hördes över hela Ekhammars skolgård och säkert några kilometer till: "VICTORIA, MAN SER DIN RUMPA!"Jag flög upp från bänken, drog upp byxorna så gott det gick och drög ner tröjan långt över knäna samtidigt som jag kände en oerhörd lust att sakta strypa min föredetta vän Tina... ok då, kanske inte döda henne men i alla fall slå henne lite :) vad som inte gjorde situationen bättre var att Florian mellan sina skrattattacker ville göra det klart för mig hur knallröd jag var i ansiktet. Och sen när jag kom tillbaka in i klassrummet satt Tina, Natta och Emil där och vred sig av skratt, haha, ja visst kan man ha kul. Men du kommer få igen Tina, vänta bara!!

Men i alla fall, after school. Jag åkte hem till Florian och vi gick till coop där jag köpte sound of music och west side story för endast 89:-. Sedan delade Florian och jag på ett paket polly för endast 21:-. Sedan gick vi ut och satte oss på ett berg vid gångvägen till coop och käkade polly. Vi hade god utsikt över alla som kom och gick på vägen och de hade god utsikt över oss. Den första som kom är ingen annan än Torbjörn Holst Larsen som jag aldrig pratat med, bara sett och hört predika. Men gissa vad han säger när vi säger hej? "Hej, det ser mysigt ut" med lite sån där käck ton som om han trodde att Florian och jag typ var tillsammans och satt på nån slags romantiskt date med tända ljus och polly. HAHA vilket skämt! Jag stör mig när folk tror att Florian och jag är ihop, bara för att vi umgås hela tiden, men vadå vi är bra kompisar! Jag hade lika gärna kunnat sitta med Charlotte där på berget å käkat polly. Jaja, vi frågade i alla fall om Torbjörn ville ha en polly men serdu nä det ville han inte. Så Florian och jag fick fler. Flera andra som kom förbi frågade vi om de ville ha polly men tydligen har inte dagens gångare upptäckt skönheten i pollys smak. Nästan ingen ville ha. Men då, just när vi trodde att hoppet var ute och att vi skulle bli tvungna att äta alla pollysarna själv kommer Anna-Maria! Wohho! Vi kastade ner säkert sju stycken pollysar till henne och hon blev jätteglad! Det var trevligt. Sen åt vi resten själv. Vi lekte lite med dom också, gjorde former och figurer och lite sånt. Och skrattade så vi nästan ramlade ner. Men sånt få man väl räkna med när man är med Florian...

När jag sedan kom hem väntade jag en timme, sen kom mamma hem! Jag såg henens söta ansikte igen, för första gången på två veckor! Å gulle mamma, jag tycker så mycket om henne! Men nu har hon gått och lagt sig, hon är ju helt slut efter jobb i Norge i två veckor. Godnatt mamma!

Nu ska jag också gå och sova, snaaart. Ska bara lägga upp lite bilder på bilddagboken först: victoralia.bilddagboken.se

Ajöss!


Saturday 23/8

Lördag var en bra dag. Vaknade upp och gick ut med Lupus, the weird dog. Sen gick jag in och räknade matte. Det var skitsvårt verkligen. Dösvårt! Jag skrev en sång om hur svårt det var: Mel. Tango för två " Här är en matte ändå, ingen karl kan räkna matte som Victoria ändå. Hon känner att ingenting går, hon får närba sig med näbb och klor, nej ingenting går. Ta minus hit och delat dit, gånger fram och omkrets bak, det finns ingenting hon kan! Plus minus noll, x gånger y, tre minus fem, nej se på mej, jag klarar ingen, ingenting. Nu hörs det steg i en vrå, det är pappa där som kommer där, nu kommer han få, ja visst nu ska han väl få, få hjälpa mig med ekvation nu kommer det gå, OLÉ!" Ok, den är skitdålig men den blir lite kul om man kan melodin.
Efter min egna matte/musik lektion lagade jag mat åt min far och mig. panerad makrill, gräddfil och potatis. Mmmm Mmm mm JÄTTEGOTT!(för att citera Efraim). Sen var det dags att ta sig upp mot Brunna, Elisabeth och jag skulle vara barnvakter åt Per och Toves söta söta söta barn. Teodor, 7 år, Jakob, 5 år och Matilda5 år. Florian och jag brukar barnvakta dom men den här gången kunde inte Florian vara med eftersom han brutit armen. Så barnen fick lära känna Elisabeth. Vi hade så kul! Vi tittade på Tintin, spelade basket, lekte kurragömma, spleade tennis och kastade fresbee medan matilda var kinesikt kommenatator. HAHA de är ju så sköna! Undebara! När vi sedan till slut fått de i säng runt nio ( de skulle vart i säng kl 8) kollade vi på en skitbra film, actionfilm, "The Bourne IDENTITY". Sen kom Per och Tove hem and it was time for us to go home and sleep. Goodnight!

tack å ajö knäckebrö'

Friday 22/8

Fredag var en bra dag. Om man inte räknar med  SO-lektionerna. matten va rolig, det flyter på för mig med procent. Men usch SO lektionerna. Det var jobbigt, ointressant och bara tråkigt. Men vi slutade i alla fall efter lunch. Jag hade lite lust att ha slöjd men när den nu inte blev av gjorde det ingenting. Florian, Charlotte och jag gick hem till mig efter att ha avnjutit skolans lunch. Väl hemma hos mig gick vi ut med min inneboendes hund, Lupus. Den hunden är konstig. Vi gick ut med den i alla fall och sedan skulle Florian åka till Ilända och fira sin farfar som fyllde 74 år. Jaja, Charlotte och jag gick ändå upp till mig och gjorde chokladpudding som vi sedan åt tillsammans med glass på min balkong. Man måste ju fira lite att det är helg, även om man bara gått i skolan ett par dagar. När minsta lilla kladd av chokladpudding var uppslickad gick vi ut och satte oss i ett äppelträd. Vi åt var sitt äpple, sen gick vi ut i skogen och pluggade engelska glosor och franska glosor. Sen var det tyvärr dags för lilla Charlotte att resa hemåt på sin lyxiga moped som jag blir grön av. Själv gick jag upp i min ensamhet och försökte plugga lite SO eftersom jag knappt gjort någonting på lektionen. Det var lite mer intressant än i skolan. Efter en halvtimmes slitande med grundlagar och regeringsformler var det dags att ta ut hunden igen. Efter en kort promenad slängde jag i mig lite mackor och stack iväg till ungdomsgården med Josef och Hilda. Den var helt öde och tom när vi kom fram. Så vi spelade lite pingis. Efter ett tag kom Erik och Emma. De började spela schack så Hilda och jag gjorde likadant. När vi spelat ett tag kom Elisabeth. Vi spelade Kaaos, det var helt sjukt. Vi gjorde massa extraregler och tog typ bort alla riktiga regler så det blev helt stört. Flum. Skitkul. Jonas, Anders och Fredrik satt i ett hörn längre bort och det verkade verkligen som de tyckte vi var störda. Men det får dom väl tycka då :)  När vi hade tröttna på att galna oss lekte vi fotleken. Alltså man ska nudda den brevid ens fot å då ska den flytta den foten och nudda nästas fot och så fortsätter det så. Till slut kommer man i helt sjuka ställningar och alla typ ramlar. Det är jättekul! Först var det bara Josef, Hilda Elisabeth och jag som körde men sedan kom Eric, Louise, Albin, malin och Viktoria. Till och med Anders var med en gång och han verkade tycka det var skittoligt. Det var trevligt. Vi blebv trötta på det till slut och körde den där leken när man ska slå varnadras händer i stället. Jag fick blåmärken för att Elisabeth och Josef är så starka. Hoppas de fick blåmärken av mig. Till slut kom Emma och sa att det stängde. Så vi gick ut men ingen hade lust att gå hem. Vi började hoppa studsmatta istället. Det är verkligen kul att hoppa om man är så många som fyra. Och jag är expert på att ta Josefs studsar. Så jag flög väldigt högt. Vi var på studsmattan i typ en och en halv timme och bara flummade. Och slog varandra, haha. Fattar ni vilken smärta det är om en stark person som Josef hoppar upp i luften på en studsmatta, lyfter handen och sedan landar med handflatan rakt på ens lår? SMASH! AJ!! Men jag fick göra likadant på honom så att han ojade sig av smärta i flera minuter.  MOHAHAHA! Men när vi var klara med detta torterande cyklade vi hem. Hem för att sova.

Japp, ajö

A new start and a new king of Narnia

Jo, idag började skolan. Och det gör mig ingenting, det var faktiskt riktigt trevligt. Det känns som det kommer bli ett bra år. Jag tycker om nya starter. Och jag tycker om Charlotte och Florian. Efter skolan åkte vi in till stan och kollade på Prins Caspian, king of Narnia. Det var kul. Mest för att Florian sa så många roliga kommenatarer under filmen. Självmant hade inte filmen så mycket att erbjuda. Ettan är bättre och jag hade högre förväntningar på denna film. Men vi hade väldigt roligt i alla fall. Efter filmen gick vi lite till Kungsträdgården där en konstig gubbe typ hade danskurs. SåCharlotte och jag lärde oss foxtrott. Men jag hade väldiga problem och trampade henne på tårna nästan hela tiden. Stackare, nu sitter hon säkert hemma och gråtar över sina blå, söndertrampade tår. Vilken on människa jag är.
Vilket falla som helst, när vi blivit trötta på att svänga runt där med den konstiga gubben hoppade vi på närmsta spårvagn. Gick sedan av ungefär vid Djurgårn där vi satte oss på en brygga , åt några mackor och pratade om det kommande året. Om hur bra nian kommer bli. Efter en stund gick vi hem. Vi gick helt från Djurgårn till centralen. På perrongen mötte vi Markus, vår gamla lärare. Vi tyckte synd om honom, han hade nämligen tänkt gå på bio ensam. När han berättade det kände jag attjag var glad att jag ahde vänner. Vi pratade lite med honom på vägen hem och jag tyckte väldigt synd om honom. Stackars alla ensamma människor!

Nu är jag hemma och ser fram emot att gå till skolan imorgon. Ska gå och lägga mig nu så att dagen imorgon blir bra. Godnattkramar!!! Förresten, jag ska säga till Pekka att jag inte är kär i honom längre. Undrar om han blir ledsen eller inte bryr sig...

RSS 2.0