Charlotte och jag :) Ja!

Ja vilken bra dag :)   Charlotte hängde med upp hit efter skolan. Min älskling! Vi satt och filosiferade där vid köksbordet mitt, precis som vanligt. Det är nåt visst med Charotte och mitt köksbord... Vi kom fram till att en själv är en väldigt konstig person. Och man får aldrig se sig själv så som andra ser en. Ändå är det bara ens egen värld man utgår ifrån .ma har ingen aning om något annat. Så skumt...fast ändå så självklart. Ja, det är bra att filosofa lite ibland.
Charotte och jag spelade gitarr också, tillsammans. Det är så praktikst att ha två gitarrer!  Blir ju rena rama konserten ;D
Tack Charlotte för att du är så underbar.

Vis sextiden åkte jag till Arken där det var bön och information inför teamresan jag ska vara med på till Göteborg. Mycket inspirerande och härligt att be tillsammans med alla andra som ska följa med! Gud komemr verkligen att röra vid Göteborg och alla som kommer till konferensen. Jag längtar!

Nu är klockan nio och jag ska sova...igår blev det alldeles försent. Roger logga in precis när jag skulle gå och lägga mig. Fy på honom! *hihi*

Goodnight sweet hearts, goodniiight!

"Hej hej, hemskt mycket hej" (dondont)

Jag måste gå och lägga mig, måste gå och lägga mig. Nej, jag vill inte! Jag är ju inte trött. Det finns ingen anledning att inte sova om man inte känner sig sömnig? Okej då, jag är som en nerknarkad fisk imorgon vid frukostbordet, men käre värld, jag vaknar till när jag kommer ut i luften. Mamma har väl vant sig vid att dela sina mornar med en nerknarkad fisk vid det här laget?

Det jag absolut ville berätta innan jag hoppa i säng för att ligga och inte kunna sova var att jag idag har spelat bas. Tillsammans den otroligt sköne gitarrläraren Fransisco och ett gäng dryga sjuor. Fast sjuorna var faktiskt helt okej medans vi var där och spela. Det kanske är lektioner som gör dem till omogna blickmänniskor?
Det var otroligt roligt att spela bas. Jag längtar redan tills nästa tisdag!! Ett stort plus är ju att jag missar en kemilektion pga av basspelandet också. Fantastisk möjlighet! Jag brukar ändå inte lära mig något på kemin, vi skriver bara av de saker Fred skriver på tavlan som han i sin tur skrivit av från boken. Så lika bra att bara läsa boken själv. Mycket roligare också, enligt mig då.

Jag vet att jag inte gör särskilt intressanta uppdateringar längre...hinner inte med det, typ. Eller rättare sagt, har ingen lust. Men men, jag har varit med Florian, Mimmi och Elisabeth idag ändå. Så det så!

Sov mysigt.


Skolans återkomst...

...okej, min återkomst till skolan då, kanske. Beror ju på hur man ser det. Jag bestämde mig i alla fall i helgen för att vara frisk och i morse gick jag till skolan utan minsta problem. Och jag hade det jättebra!

Min helg har varit fantastisk. Ny kraft, ny styrka. Allt finns i Jesus!

Jag har kommit på något jag behöver. Det var faktiskt länge sen jag läste en riktigt bra bok. Sån där känslosam skönlitteratur ni vet. Jag saknar det. För jag är ju egentligen en riktig läslus, som barn slukade jag flera böcker per dag. Stora böcker då alltså. Men nu var det länge sen jag satt riktigt så där fastväxt i en svindlande fantisvärld av kärlek och rädsla. Miss it a lot! Om jag bara hittar mitt lilla bibliotekskort ska jag ta cykeln till Tibble torg och låna den där "Twilight" som alla pratar om. Hela skogakyrkan kan ju inte ta fel?

Men nu ska jag lägga mig och läsa en bäst bok i alla fall. Mycket bättre än "Budapest" som jag läste när jag var liten. Jag ska läsa en sann bok, le Biblia

Godnatt.


Nån som vet om en välskriven, spännande bok?

Matte och samhällsekonomi hela dagen...plugg plugg plugg. Pratade med Roger i telefon ett tag också. Han skulle bara hjälpa mig med ett mattetal men ja, det finns ju så mycket annat att prata om också. Mamma kom hem vid ett som vanligt. Vi pratade länge om ungdomsarbetet  i kyrkan och sånt. Ett ämne som behöver mycket förbön.
Ikväll drar lovsångskonferansen igång. Jag ska iväg på ett möte om nån timme. Längtar :D

Har inte så mycket att skriva om idag. Är allmänt trött på att skriva...Men det ska nog gå och ordna. Det var länge sen jag läste en riktigt bra bok, så det beror nog på det.

"Ett nytt bud ger jag er, att ni ska älska varandra. Så som jag har älskat er skall ni också älska varandra. Om ni har kärlek till varandra, skall alla förstå att ni är mina lärjungar." Joh. 13.34-35

Detta är vad jag längtar efter. Att bli mer fylld av Jesu kärlek så att jag kan älska mina medmänniskor och alla andra utan krav, fördomar och sånt skit. Det är min bön att få en sådan kärlek. Om alla skulle älska varandra, hur bra skulle inte världen vara då? Oj, oj :D

Hugs and blessings :)


Oj vad mycket folk, åh ajaj vad dom babblar. Mitt huve!!!

En halv krönika blev skriven... japp, så kan det gå. Lite samhällsekonomi blev läst också. Jaja

Källskolan hade Öppet hus idag. Alltså skolan där jag går, inte ännu ett gymnasium. Vår lilla skola ville visa upp för kommunens små barn vad vi har att erbjuda. Och klassen ville tjäna pengar till klassresan! Korv, kramar och massage blev sålt, för höga priser ;) Jag tvekade om jag skulle gå, är ju inte helt frisk. Men kände mig ganska kry iallafall. Jonas farsa var shysst och hämta upp mig med bil så jag slapp promenera ute i kylan. Tack Torsten!
  Så jag satt där i ett rum och masserade för 20kr/5 min. Det är när man gör nånting, när man är ute bland folk som man känner att man är sjuk. Jag blev alldeles snurrig, matt i halva kroppen och tom i hela huvet. Som tur var skulle Torsten och co hem tidigt.
  Efter denna Öppet Hus upplevelse har jag beslutat att stanna hemma imorgon också. Här hemma känner man knappt av att man är sjuk men vid minsta lilla ansträngning kollapsar allt. Det går ju bara inte. Här ska kryas på sig mera!

Dagens goda gobit:

"Förströsta på Herren av hela ditt hjärta, förlita dig inte på ditt förstånd." Ords. 3-5 Bibeln

Visst är det skönt att vi bara kan lita på Gud? Han har omsorg om oss och förstår allt mycket bättre än vi gör. Versen säger inte att vi ska sluta tänka, hela Ordspråksboken handlar typ om vikten av vishet. Men det är inte förståndet, vår hjärna och våra tankar som vi ska lita på och sätta vårt hopp till. Gud kan mycket bättre. Han har all makt och han har skapat din hjärna! Yes man, godnatt :D

Hugs and blessings!!

Plugg? njaäea...

Idag hade jag planerat att plugga hela dagen.  En svenskauppsats skulle skrivas, här på datorn. Men, Victoria+plugg vid datorn = Victoria som sitter och gör hundra andra saker vid datorn. Japp, och det ser ni resultatet av i headern. Jag fick för mig att göra en helt ny. Nej, jag är  inte bra på sånt där, jag vet. Men nu ska jag äta, mamma har kommit hem. Jag skriver mer sen, efter att jag skrivit en krönika om "Alla mina språk"... gaaah -.-

Barnafröjd :D

Jag har gått i skolan heeela dagen :D Fast här hemma, vi köksbordet... Nej, det blev ingen skola på mig imorse. Mamma sa nej och jag sa inte imot, sängen var ju varm ^^) Men, matte har jag räknat, som en tok. Hela dagen nästan. Och jag har hostsnörvlat titt som tätt så det var bra att jag inte gick till skolan. Går troligen inte imorgon heller. Victoria har faktiskt bara varit i skolan tre hela dagar den här terminen...shame on her! Jaja, är man sjuk så är man.

Vet ni vad som gör mig peppad och glad, vilken deppig och slö stund som helst? Barnmusik. Fartfylld och kristen barnmusik. Heja Lisa Börud! Där har vi fart med fart i :) Det är bäst när man är ensam hemma, så att man kan skruva upp till högsta volym och sjunga med som en galning (trots att man är förkyld och låter som en tilltäppt dammsugare). Dansa ska man också göra. Framför spegeln, med alla knäppa rörelser och ansiktsuttryck man kan komma på. Jag lovar - man blir förbryllande glad!!
Texterna är kanon de också. Enkla och självklara, men så viktiga:

Bare se deg omkring, er det no'n ting
du kan si som gjör andre gla'
da skal du snart få se
på en-to-tre
at den gleden den smitter av

Når du våkner opp hver morgen
da er alt som oftest greit
men iblandt kan det jo väre
noe som gjör at alt er leit

Bare se deg omkring...

Det er fint å glede andre
hvis de har det trist iblandt
etterpå så vil du merke
alt som var så leit forsvant

Bare se deg omkring...

Når du våkner opp hver morgen
husk da på va Jesus sa
at det er den störste gleden
det å göre andre gla'

Bare se deg omkring er det no'n ting
du kan si som gör andre gla'
da skal du snart få se
på en-to-tre
at den gleden den smitter av

:D:D:D Så sant, så otroligt sant! Och ni som inte kan norska, läs en kurs SNARAST! Ett helmysigt språk som man blir sprudlande glad av. Tyvärr hittade jag inte inställningarna så att det blir norsk ö och ä...men det går väl ändå. ser liiite konstigt ut bara. Nu ska jag äta kvällsmat och sen är det läggdags. Hörs imorn!!!

Bloggish

Jag har haft en heeeelmysig kväll. Verkligen. Jesus, mamma och jag har suttit och sjungit och myst hela kvällen. Alltså, mamma och jag har bett, lovsjungit och ja, myst med Jesus - som jag sa.

Och nu ska jg gå och lägga mig tidigt. Jag tänker lyckas!! men först ville jag bara tipsa om några bloggar jag gillar att läsa

jarvelatina.blogg.se Tina är en härlig klasskompis till mig. Har mååånga mycket roliga och ganska speciella minnen med token XP Hon skriver rätt humoristiskt, även om viktiga saker. Me really like Tina!

mimmi.bloggain.se Mimmi är världens sötaste Mimmi! även hon går i min klass. Hon är en sån som förgyller ens dag, bara genom att vara där liksom :P Hennes blogg är söt och tar upp en del livsfrågor.

sofy.blogg.se  Sofia gick nian i Källskolan förra året och var med i Ny Generations gruppen. Hon är en mycket livsglad människa, verkligen mysig och positiv hela tiden. Jätteduktig är hon på att skriva också. Ren fröjd att läsa hennes blogg, tycker jag då. Den är så uppmuntrande.

mammabeckas.blogg.se Jag har ingen relation till den här bloggerskan men jag gillar att läsa det hon skriver. Becka är nämligen 18 år och mamma till tre små barn. Urgulliga barn! Det är intressant att läsa om hennes liv som mamma. DEt är uppmuntrande också, att läs aom en männsika med så mycket livsgllädje och kraft.

wiretowire.blogg.se Känner inte tjejen, men ooooh vad hon skriver bra!! Verkligen fängslande. Hon VET hur man använder språket, på sitt eget sätt. Det är så vackert, allt hon skriver. Det är så öppet. Gå in där och läs allt under kategorin "O som i ord" om du vill bli berörd av en ung kvinnas konst.

Nä nu...jag SKA gå och lägga mig tidigt....måste bara kolla in på de nämda bloggarna sen sova...Kram!!!

Envist förkyld

Jag har ingen inspiration. Men ett kan jag säga. Jag är väldigt ledsen att jag inte kan komma till "Jesus-gruppen" ikväll. Men jag kommer vara med i anden. Jag ska be!!!! Lycka till Tina, Mimmi och Florian. Det blir bra, Gud är med er.

Jag har egentligen massa saker att skrviva om och jag borde egentligen skriva en massa saker för att lätta huvudet. Men jag orkar inte. Har ingen inspiration. Och förresten borde jag räkna matte. usch vad ajg känenr mig dålig. Har varit hemma från skolan jättelänge nu, typ.

Men ett bibielord som jag läste imorse som var otroligt grymt bra!
"Herrens, Herrens Ande är över mig, ty Herren har smort mig till att predika glädjens budskap för de ödmjuka. Han har sänt mig att förbinda dem som har ett förkrossat hjärta, att ropa ut frihet för de fågna och befrielse för de bundna, till att predika ett nådens år från Herren och en hämndens dag från vår Gud, för att trösta alla sörjande, för att de sörjande i Sion få huvudprydnad i stället för aska, glädjens olja i stället för sorg, lovprisningens klädnad i stället för en modfälld ande."Jesaja 61:1-3

Detta är vad vi är kallade till! Det är det här livet Gud har kallat oss till. och han har gett oss sin Ande så att vi kan klara av det. Ooh, är det inte härligt "lovprisningens klädnad istället för modlöshetens ande"? Vilket byte liksom!! Japp, det här bibielordet är underbart och det talar väldigt bra för sig själv.

Nu ska jag typ sova eller läsa eller nåt. Sjuklingar behöver vila. Sov så gott!


En bild också, bara för att inlägget ska se lite mer spännande ut: och nu upptäckte jag att det kom två gånger. men det får väl va så då -.- jag behöver faktiskt sova

R.I.P



Det är så vackert att tårna domnar. Den gamle karn hade verkligen en vacker röst. Och musik kunde han skriva! Cancer är hemskt, det är för illa att det skulle sluta på det sättet för dig, Cornelis. Men tack för alla sångskatter du lämnat efter dig! Jag får aldrig nog av att spela "Balladen om Fredrik Åkare och den söta fröken Cecilia Lind" på gitarr.

Godnatt, och för er som undrar; nej, jag kommer inte till skolan imorgon.

Inlägget säger inget om vad jag har gjort idag. Men jag har varit hemma pga förkylning idag också

Igår var jag jätteglad. Och idag har jag gråtit. Vad kommer det av egentligen? Varför är glädje och sorg så nära känslor? Det borde inte vara så. Om man är glad så borde man vara det ganska länge. Och sen bli ledsen igen om något tragiskt händer. Inte bara bli deppig utan anledning när man nyligen varit jublande glad. Konstigt det där. Men jag tror det beror på att det bara är ytliga känslor. Sen lycka eller sorg djupt inne ändras inte lika snabbt. Och jag är glad djupt inne eftersom jag vet att jag är älskad av Gud. Men den ytliga glädjen, den som syns, är inte riktigt lika stabil. Självklart är det bäst att vara glad på ytan, det mår man bra av. Men man ska inte känna sig misslyckad om man deppar ihop. Som jag kan göra ibland. Och då blir jag bara mycket lessnare. Istället ska man lyssna på lovsång, läsa Bibeln, spela gitarr och kolla på filmklippet jag la upp igår. Har man ingen lust med dessa grejer så ska man inte känna sig dålig för det. Kanske ska man bara gå och lägga sig. Men sån där ytlig lessamhet går över efter ett tag. Och då uppskattar man glädjen mycket mera.
Jag vet inte om någon hängde med på vad jag nyss skrev eller om någon kände igen sig. Jag vet knappt vad jag menade med det jag skrev. Jag vet bara att det var jätte skönt att skriva lite. Hoppas någon mer än jag fick nåt utav det.

"Välsingnad är vår Herre Jesu Kristi Gud och Fader. I sin stora barmhärtighet har han genom Jesu Kristi upptåndelse från det döda fött oss på nytt till ett levande hopp." 1 Petr. 1:3

I mörkret finns alltid, i all evighet, ett hopp djupt inom mig. Bara på grund av det Jesus har gjort.

Min vilodag. And btw, do you know something great? Jesus is my King!!!

Vet ni vad min dator arbetar med just nu? Att skriva ut hela, pörskans bloggen! Jag har länge känt att jag skulle bli så ledsen om blogg.se typ la ner eller nåt så att allt jag skrivit helt sen i Maj 2008 skulle försvinna. Och fatta vad mysigt att ha sina dagar och tankar satta i en pärm som man kan sitta och bläddra i på kvällarna, även när man blir gammal. Nu blev den färdig! Har bara kvar att göra hål i alla papper och sedan sätta in dom i "jensenvictoria-pärmen". Det känns väldigt roligt faktiskt! Jaja, nog om det.

Om ni bara visste hur solen har skinit idag! Jag gick ut, trots mitt hostande tillstånd. Greg och jag gick runt på Mälarn i det gassande solskenet. Underbart! Kände mig så tacksam för allt Gud har gett oss. Skönheten i solen, isen och Mälarens öar är helt uppenbart från Gud. Tack pappa för att du är så bra på att skapa!

Efter promenaden behövde jag vila. En sjuk männsika behöver vila mycket. Men jag orkade med lite granklippning (klippte av grenarna från julgranen så att det inte skulle barra så mycket när pappa bar ut den), lite matlganings-assisterande och lite diskning. Har idag även kollat på "Körslaget", eftersom Johanna Hoffman (tidigare Johanna Gniste) är med i Erik Segersteds kör. Yes man, I know her wonderful mother, Gunilla Gniste herself. Och jag tror jag har pratat med Johanna också, fast senast när jag var tio år eller nåt. Vi var ju med i Gunillas församling på den tiden då vi bodde i Dalsland. Johanna brukade sjunga i lovsången. Och jag var kär i hennes man (jag var tio år, ok?)...

Så kan en dag se ut utan kompisar å lattjolajban. Helt okej ändå. Men nästa helg, när jag är frisk, dååå ska vi ha roligt! Då är det Bön och Lovsångs helg på Arken. DET är något jag längtar till! Praise the Lord for who he aaaaaare!!!!!

Jag är supertrött just nu. Måste verkligen gå och lägga mig. Men först, dagens gobit:

"Jag ropar till Gud, den Högste, till Gud, som gör allt för mig. Han sänder sin hjälp från himlen och frälsar mig, när jag smädas av mina förföljare. Gud sänder sin nåd och sanning." Psalm 57:3-4

Gud gör allt för mig! För dig! Om du låter honom... Är det inte häftigt? Jag menar Gud, han som har skapat Mälaren. Han som format Solen i sina bara händer. Han som skapar fler än 200 personligheter per dag. Han gör allt för mig!!! Han sänder sin hjälp från himlen. Det är inget vanligt "ring-polia" ställe. Här snackar vi riktig hjälp, mäktig hjälp, suveräääään hjälp!! I nåd sänder han sin hjälp. Hjälpen är alltså gratis. Jag behöver inte göra något för att förtjäna den. I nåd och sanning sände Gud Jesus. I Det här videoklippet försöker en kille beskriva Jesus, sin kung. Det bubblar inom mig när jag ser det. Wowowowow, det är min Jesus det!!!!!!!





JAAAA!!! Jesuuuuuuuuus!!!!!!!!! Jag hoppas jag kommer drömma om Jesus! That's my King! I wonder, do you know him today? He loves you, mooore than you can ever understand!


Goodnights, woohoppidooo!!!

Gå ALDRIG till skolan om din mamma misstänker att du har lunginflammation!

Jag bestämde mig för att gå till skolan idag iallafall. Övertalade mamma om tillåtelse igår kväll och fick även tjata en del imorse...Jag mådde ju mycket bättre! Trodde jag...
Nä, BÄH säger jag bara! Räknade kanske fyra tala på 40 minuters matte (kom 20 minuter för sent). Min hjärna hängde inte med, allt var dåsigt och det dunkdunkadedede i huvet.Jag räknade samma tal flera gånger, läste fel och krånglade till det. Nej, det kändes ganska kasst. På samhällskunskapen pratade Julia om det ekonomiska kretsloppet vilket var intressant och jag hängde med rätt bra, trots dunket i huvudet. Dock behövde jag resa mig var tionde minut för att snyta och hosta av mig. Så missade en del av genomgången. När vi sedan skulle svara på frågot funkade det inte. Jag hade nog feber. Så jag satt bara där och tyckte synd om mig själv... Men då kom Erick och berättade att vi har möjlighet att åka på klassresa till Barcelona för endast 3500 kr per person! All inclusive, lyxhotel i tio dar, soliga stränder och vacker natur! Jajajaja!!!! Mitt hjärta gjorde ett glädjesprång, precis som många andras. Vi har redan samlat ihop till 2500 per person så nu gäller det bara att sälja bröd och bullar riktigt ordentligt de närmsta veckorna och kanske lägga till nåt själv så kan vi komma iväg. Hade vart helt fantastiskt som sista minne med klassen. Underbara klassen :)
Nu blev jag sorgmodig igen. Jag kommer ju faktiskt lämna klassen. Vi alla kommer lämna varandra och spridas runt på olika gymnasier. Usch för det!

Jag mådde i vilket fall som helst inte bra nog till att stanna kvar i skolan. Men jag var tvungen att vänta på "Mamma Med Bilen" eftersom jag på grund av min häftiga hosta inte kan gå i sådana tuffa backar som vi har upp till Bergvägen. Så jag hann äta lunch innan jag fick chansen att åka hem. Men ingen slöjd blev det på mig. Trors att slöjdlektionen var anledningen till att jag kom från början. Jaja, vad gör väl det om hundra år?

Mamma körde mig direkt till vårdcentralen. Hon ville kolla om det var lunginflammation på gång i mitt inre. Väl nog var det inte det, phiiiiiiiiuffh! Däremot fck jag recept till hostmedicin. Ytterst praktiskt!
Sedan gick vi till Nordea (där de bjöd på kaffe, yey!) och öppnade ett sparkonto åt mig. Behöver lite mer ordning på mina pengar...

Hemma var det äta å tvätta som gällde. Och självklart, spela gitarr. Får aldrig nog! japp, that was my day. Det blir tyvärr, tyvärr, tyvärr hemssasitning resten av helgen. Klarade ju inte av skolan idag så måste vila mig. Tråkigt och trist. I'll miss hanging around with you guys (vänner, ta åt er)!

Ans so on....

Dagens Bibelord: "Men åt alla som tog emot honom gav han rätt att bli Guds barn, åt alla dem som tror på hans namn." Joh. 1:12 Bibeln

Alla har möjlighet att bli Guds barn. Guds barn, alltså dem han älskar och bryr sig om. De som kommer bo med honom i evighet. Allt som behövs är att tro att Jesus finns och att han dog för var och ens synder på korset. Om vi tar emot det, säger till Jesus att vi tar emot förlåtelsen och gåvan liv i all evighet så blir vi Guds barn. Det är fantastiskt :) Det bästa är att det är sant, I'm a living witness. Gud älskar dig!

Dagens filmklipp. Jaa, jag fick lust att börja emd det här på bloggen. Ett tag i alla fall. Så här har ni en riktigt, riktigt mysig musikvideo:


Stämningsfull eller hur?


Hugs and blessings!

Guds ord, choklad och gitarrspel = Själslig medicin

Jag är hemma och hostar idag med. Mådde pest och pina i början av dagen. Inte bara sjuk, var allmänt deppig också. Men sen kom mamma hem med mörk choklad :D Efter middagen drack vi kaffe och riktigt gottade oss med choklad och småkakor. Älskar dig mamma! Hon lovade även att vi skulle spela gitarr och sjunga tillsammans när hon kommer hem ikväll efter att ha städat på Arken. Glad!

Förresten skrev jag fel igår. Det är inte meningslöst å deprimerande att prata med Roger och spela gitarr. Det jag menade var att jag liksom bara suttit vid datan typ hela dan. Och det kan kännas så innehållslöst. Men det blir så när man är sjuk. Fast det var trevligt att spela gitarr och prata med Roger. Sen hände nåt jättebra :D Florian och Charlotte kom hit. "Vi saknade dig så mycket". Vadå urgulligt!!! You made my day, beloved friends!!! Vi fikade, lyssnade på musik, pratade och lekte kurragömma :P Hihi! Och nu loggade Charlotte Underbar in på msn. Jaaa!!! Saknar henne så mycket när jag inte är i skolan.

Vet ni att det faktikst funnits bra svenska artister genom tiderna? Ted gerdestad är ett exempel. Eller han är nog det enda exemplet... Öhm, i alla fall, han har skrivit tre riktigt vackra låtar som jag numera ÄLSKAR att spela på gitarr. "Sol vind och vatten", "För kärlekens skull" och "Jag vill ha en egen måne". Så fina! Jag gillar sån musik, för den passar så bra till gitarrspel. Och gitarrspel är som balsam för själen. Mmmmmhmmm, kärlek!!


Här framför han "För kärlekens skull". Han hade gärna fått klippa håret :P Men det var väl så man skulle se ut på den tiden. Låten är lika vacker för det!
 
"Sol vind och vatten" tycker jag nog är hans finaste låt. Men det beror nog bara på att jag har så speciella minnen med den... Hittade tyvärr ingen spännande film, men man hör låten iallfall. Jag mår verkligen bra av att spela gitarr till den här!


Ett bibelord behövs i min smått nedstämda tillvaro:
"Tron är en övertygelse om det man hoppas, en visshet om det man inte ser" Heb. 11:1 Bibeln

Fast jag just idag inte är jublande glad och inte ser Herrens glädjeregn strömma över mig kan jag ändå tro eftersom jag vet att Guds ord är sant. Eftersom jag har ett levande hopp inom mig som jag är övertygad om kommer gå i uppfyllelse och eftersom jag vet att Gud finns. Så till alla er som känner sig nere idag: Gud finns fortfarande! Hoppet om himlen lever kvar! Glädje och jubel kommer att infinna sig, om vi sätter vår tro till det. Fast vi inte ser det.

Hugz

Mamma sa att hon skulle komma hem med slemupplösande

Host, host, hoooost, HOST, hohoHOOOOST, HOST, hostost,hostohost, HORMOSSST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! När ska det sluta? Har hostat oavbrutet i tre dagar. Min bröstkorg håller på att ramla isär. Förresten luktar det Oleum Basileum i hela mitt rum.

Är alltså hemma och är sjuk idag igen. Eller ska man säga är hemma och hostar? Jo, det ska man nog. Har räknat lite matte mellan hosten också men nu har jag fastnat. I need help...vore praktiskt om Roger logga in på msn snart... :P

Jag känner att denna dag bara har glidit iväg. Borde kanske ha gått till skolan i morse iallafall. Fast nä, hade inte kunnat jobba nåt med det här dunket i huvudet. Och förresten hade F.O slagit ner mig...haha (ni som fattar, ni fattar)
Så hemma har jag suttit hela dagen. I princip bara här vid mitt skrivbord. Räknat matte, pratat med Roger, spelat gitarr och surfat runt på bloggar. Vad deprimerande mmitt liv låter :S Men det är inte så illa, mitt liv brukar vara mer innehållsrikt. Fast idag är jag ju sjuk. HOHOOOOOST!!! Just nu lyssnar jag på härlig kristen musik. Det känns meningsfullt iallafall :)

Juste, juste! Veckans händelse: Jag har fått en mobil!!!! Min kära Nokia Xpressmusic blev ju stulen på Hope. Så jag har levt ganska så okontaktbar sen nyår. Men igår kom gullegullegull-Mimmi och tryckte upp en tjusig SonyEricsson K610i i ansiktet på mig och sa: "Vill du ha den här? Vi använder den inte längre." Självklart kramade jag sönder henne! Tack Mimmi, tack Mimmi, tack Mimmi!!!!

Bibelord! Yey :D
"Herren din Gud bor i dig, en hjälte som frälsar. Han gläder sig över dig med lust, han tiger stilla i sin kärlek, han fröjdar sig över dig med jubel." Sefanja 3:17 Bibeln

Hoj, hoj, hoj!!! Gud bor i oss. och han GLÄDER sig oss. Och när bibieln skriver att någon gläder sig över någon så menar den inte sådär lagom, att amn drar på smilbanden lite. Nej, Gud fröjdar sig, han hoppar och dansar, han jublar och ropar, han skrattar och är alldeles saligt lycklig. För att du finns. Han skapade dig, det är sant! Oj, oj, oj, du är det finaste han vet.

Long time agoooo...

Hej igen! Lång tid har gått sedan jag skrev senast. Har smått tappat lusten. Men idag har jag beslutat att återfå den :D
Vad finns att berätta? Tjaaa, jag kan ju ta dag för dag, lite kort om varje.

Helgen efter Hope gick i huvudsak ut på att vila och åtegå till det normala igen. Jag sov ganska mycket, städade en del och lite sånt. Var i kyrkan på söndagen vilket var helt underbart. Det var så härligt att träffa och prata med Ann-Sofie och Mats igen. Kära, kära ungdomsledare!
Jag umgicks en del med Florian också under helgen. Trevligt, trevligt!

På måndagen åkte Elisabeth, Florian och jag skridskor på Lillsjön. Skönt att komma ut och känna att det var vinter! Efteråt var vi med Jonas också. Vi såg på film, lirade Guitar Hero och spelade tecken hemma hos Elisabeth. Fast mest satt vi bara och prata. Ganska sent blev det.

I tistags åkte vi skridskor igen, och även Jonas var med. Det var iskallt och snön blåste rätt i ansiktet. Lite väl kyligt för en sån som mig. Jag är ju inte lika mycket viking som Magnus, bror min som sov ute under bar stjärnhimmel i 27 minusgrader... :S

Skolan började i onsdags. Vet inte vad jag ska säga om det. Skolan var som vanligt, varken bättre eller sämre. Jag ser fram emot att börja gymnasiet. Lite förändring skulle verkligen inte sitta fel! jag tänker förändra vår skola i vilket fall som helst. Jesus och jag tillsammans!
Efter skolan gick Charlotte, Florian, Jonas och jag hem till Tina för att planera och prata om den här gruppen vi har varje tisdag. Vi kommer köra igång igen den tjugonde januari. Nya utmaningar...

På torsdagen vaknade jag och kände mig sjuk. Gick upp och kände mig ännu sjukare. Träffade mamma i köket och hon såg direkt att jag borde stanna hemma. Så hemma stannade jag. Gick och la mig och sov till kvart över elva. Hade sedan en helt underbar dag tillsammans med Jesus.

Stannade hemma från skolan i fredags också. Fast efter skolan plingade Florian och Chrlotte på. Det var mysigt! De stannade till kl sex ungefär. Vid halv åtta åkte jag till ungdomsmöte i kyrkan. Det var bra, Ann-Sofie hade inspirerande pep-talk. Efter mötet lekte vi maffia och mäster. Sånna lekar är otroligt kul när man kör med rätt människor! SOM vi skratta! (Anders Lundin citat, remember Hanna?)

I lördags åkte Florian och jag på Öppet Hus på Stockholms Estetiska Gymnasium. Kände under alla de tre timmar jag var där att det var där jag ville gå. Men tyvärr har de ingen musikal-linje. Får se hur det blir, ska gå på Öppet Hus på tre andra gymnasium också. Två av dem har Musikal linje. Som sagt får vi se hur det blir...

På söndagen (igår) var jag på Gudstjänst i kyrkan. Det var ett underbart möte! Linda predikade om att be utrifrån Guds löften och om att jesus faktsikt ber för oss. Verkligen uppbyggande och inspirerande. Efter kyrkan pratade jag ganska länge med Roger från Hope. Trevligt, trevligt! På kvällen mös jag med mamma, pappa och Greg. Vi åt god middag och spelade spel.

Idag, denna måndag har jag varit skolan. Inget speciellt hände där. Nu ska jag snart göra läxor, sen ikväll ska jag på bönemöte :)

"Idel gohet och nåd skall följa mig i all mina livsdagar, och jag skall bo i Herrens hus evinnerligen." Psalm 23:6 Bibeln

Yey! Gud är god i all evighet! Jag kommer komma till himlen! Jag komemr få vara tillsammans med Gud, i all evighet. Gud som är god och full av nåd. Gud som sände sin son till jorden så att jag skulle kunna bo med Gud. Hallelujah! Will you come with me? Jesus and I hope you will!

Hope nyårsfestival!

Jag menar wow, wow, wow!! It gave me hope for 2009! Detta året är till för Jesus, enbart. Amen :) Det är svårt att berätta sådant Gud gör i ens liv på sånna här konferanser och jag tror inte man ska berätta allt heller. Vissa saker är mellan Gud och en själv. Men han har mött mig iallafall och jag tänker plundra helvetet och befolka himlen i Jesu namn!

Vilka goda vänner jag har fått! Vilken gemenskap! Vilka krigare!


CH från förra året och Martina

Max från Uddevalla och jag

Härligt gäng mitt i natten. Isak, Simon, Martina, CH, Florian och Elisabeth

Lång kö till lunchstället. Kollar man riktigt noga ser man två grabbar som står och posar en bit fram i kön. Kände dem inte då men...

Samma kväll blev vi kompisar :D Mattias, Roger och Daniel

Roger från Falköping med fyverkeri som ser ut som små lampor i bakgrunden

Hela fantastiska Falköpingsgänget!

Bild tagen precis innan Falköpings avfärd.

Rebecca och jag precis innan hon åkte hem till Falköping

28 veckor tills vi ses nästa gång. Saknar dig underbara vän!

Det var några bilder på några härliga männsikor det. Önskar jag hade en bild på Jesus himself, min bästa vän. Får väl ladda upp den när jag är himlen ;)

Ett bibelord behövs nu till dig eftersom Jesus längtar så efter dig!

"Bed och ni skall få, sök och ni skall finna, bulta och dörren skall öppnas" Matteus 7:7

Sagt av Jesus själv. Om du söker efter Gud; ropar till honom, frågar kristna om honom och rotar fram den dammiga Bibeln i bokhyllan och läser om honom kommer du att finna honom. Han vill så gärna ha kontakt med dig att han står helt beredd efter ditt gensvar till honom. Jesu frälsning är det alla människor behöver och det är det enda som kan föra dem till Gud och till himlen.
Jesus dog för alla, oavsett vad de gjort eller vem de är!


RSS 2.0