förlåt

Be, gråta, gråta, gråta, vila, vila, gråta, gråta, vila, vila, vila, vila, vila, gråta, vila, gråta, gråta, förlåta mig själv, gråta, vila, förlåta mig själv, vila, förlåta mig själv, förlåta mig själv, förlåta sig själv, gråta, gråta, vila, vila, vila, vila, gråta, gråta, gråta, gråta, gråta, förlåta mig själv, förlåta mig själv, förlåta mig själv, be
Gud kan lösa de allra jobbigaste situationer och han kan förlåta de allra hemskaste svin.

Stress. Stress som lamslår mig. Men nu, idag ska jag göra klart mitt hälsoarbete. Började igår. Ibland hinner man bara inte med. Och ibland orkar man bara inte med. Erik har rätt, jag gör alldeles för mycket. Fortsätter jag så här blir jag snart utbränd. Är väl det jag ska komma fram till genom mitt hälsoarbete.

Processen att förlåta sig själv är lång. Inte delar jag här vad jag gjort men kan vara skönt för någon att läsa att det är väldigt viktigt att förlåta sig själv. För att kunna gå vidare, på rätt sätt. Annars fastnar man i bitterhet vilket stjäl hela ens liv. Att förlåta sig själv är oerhört svårt men det som är så fantastikt är att Jesus plågades för det jag gjort istället för att jag skulle göra det. Han har förlåtit mig, han har verkligen förlåtit mig. Jag fattar det inte och det gör nästan ont att tänka så men om det får sjunka in i mig kommer det att hela. Han hjälper mig att förlåta mig själv. En dag kommer jag gå fri igen. Det gäller dig också.
Det andra som är så fantastisk med Jesus är att han kan hela det som jag sårat. Han kan ställa allt till rätta igen, det som jag har rört till. Det ber jag om att han ska göra, hela tiden. Den bönen ligger på mitt hjärta, day and night.

Förlåt
Hjärtat svider. Förlåt!


Morgon

Jag sitter på mitt rum och lyssnar på John Ted Berge. Hans predikan från Hope 08/09. Väldigt bra, förstårligt nog :) Jag vaknade för tidigt med tanke på när jag la mig igår men kunde inte sonmna om. Vaknade halv sju ungefär. Uss uss. Väntar på att Florian och mamma ska vakna. Vill inte äta frukost själv. Men måste börja med idrottsuppgiften snart. Ikväll är det KIds Action Night. Det är alltid roligt. Att tjäna Gud på det sättet är härligt. Sen åker jag till Maria, min syster, min underbara älskade, fantastiska syster i Märsta. Vad jag läängtar efter att träffa henne. Var ganska länge sen sist alltså.

MItt inre är ganska förvirrat. Så ni vet alltså. Men Gud och jag har det bra tillsammans. Vilket är det viktigaste. Jag tror jag bara växer under den här tiden. Den här terminen har varit så speciell. Men nu verkar det som allt blir bra igen. Ännu bättre än tidigare. Det är fantastiskt att se hur Gud hör bön alltså. Mäktigt. Nu vill jag bara att min själ ska lugna ner sig lite. Även på morgonen liksom.

Gårdagen var makalös! Kort och skön dag i skolan. Hade bara slöjd och matte. Tacos till lunch <3
Florian följde med mig hem sen, vi skulle stå i Kungsängen centrum och sälja bröd till klasskassan klockan fyra. Tjugo i fyra ringde Felicia "Ni behöver inte komma ner, vi har redan sålt allt." Naaajs :) Mamma frågade då om Florian och jag kunde dela ut lappar i Kungsängen centrum inför Cafékvällen som är på Arken ikväll. Jo men visst, vi gick ner till centrum. Började prata med en ensam 91-åring som varit sjöman i 24 år. På båten fanns ingen annan bok att läsa än Bibeln. Därför visste han mycket om skapelsen och kain och Abel och Mose och ja, jag vet inte allt. Vi berättade om Jesus som är vägen, sanningen och livet. Enda vägen till Gud Fader. Tipsade honom om att gå till Skogakyrkan också, han var lite för gammla för att åka till Brunna. Så alla Skogischar, ta hand om den rökande 91åringen med rullator :) Gullig gubbe.
Florian och jag gick seddan ner till Strandvägen och la lappar i brevlådorna. Det var bara trevligt och skönt i vårsolen. Människor som var ute i trädgården och jobbade blev glada när två ungdomar kom förbi med ett hej och en inbjudan till cafékväll.
Vi tog en promenad till ungdomsgården sen. Roligare än att ta bussen. På Arken var det många ungdomar. Så underbart att träffa alla! Elisabeth, Jonas, Hilda, Josef, David, Maria N, Victoria N, Gabriella, Johan, Ann-Sofi - ni är mina egna glädjespridare. Jag längtar alltid efter att träffa er. Jesu kärleksambassadörer här på jorden, det är vad ni är. Tack gode Gud för vänner!!
Hilda fyllde 18 år under Identity. Så ikväll firade vi henne. Wow alltså, hon är vuxen :D Det bjöds på kladdkaka och vi sjöng för henne. Fina Hilda!
Kvällen var jätterolig, helt underbar. Fin avslutning var också att vi gick hem, tog långpromenaden liksom. Hilda, Josef, Florian och jag. Elisbaeth var med i början också. Vi hade det väldigt bra. Gick och sjöng, pratade gamla minnen, diskuterade skolan och lalala :) Har saknat er, Hilda och Josef! Det känns fantastiskt att ni är tillbaka!

Nu har jag skrivit ganska mycket, på väldigt lång tid. Ska gå och kolla läget med Mamma och Florian. De borde vakna snart tycker man. Fattar inte hur de kan sova så länge. Jag kan inte sova på morgonen, inte längre. Men det kanske är jag som är konstig.
Jaja, det enda som spelar nån roll just nu är att jag ska träffa Maria ikväll. Jag är evigt tacksam till Gud för den systern.

Så här kan det gå när man skriver utan så mycket inspiration, utan bara för att skriva av sig lite. Ni behövver inte läsa, små vänner. Jag är medveten om att inlägget är ganska ointressant och uppå det lite långt. Kunde berättat om onsdagen och torsdagen också, två väldigt speciella dagar. Härliga, underbara dagar. Men nej, kaaaaaaanske en annan gång.

Kramar!

Elisabeth i mitt liv

Idag började skolan igen, efter ett långt och härligt påsklov som gått lite för snabbt... Skolan startade med lite depp, eller ja man var lite nere för att vara tillbaka liksom, man är ju rätt trött på skolan nu efter 10 år.  Men Florian och jag tog en promenad första rasten där vi bara tömde ur oss depp på Gud och det kändes med ens mycket bättre. Det kändes mycket bättre. Det är viktigt och härligt att tro också, utan att man känner att det är så just då. På NO:n började alla må bättre, vilket var härligt. Det drog med mig. Fred är bra också, en glädjespridare, trots att han är så blyg och försiktig. Han har ändå en positiv syn på livet, en som man gläds åt att se. Resten av dagen var sedan bra.

Jag kom hem och upptäckte till min förtret att mamma inte var hemma. Men det gick bra, msn höll mig med sällskap liksom :) Gitarren var till god hjälp också. Mamma kom hem vid halv sex. Vi lagade mat och åt den. Under tiden vi satt och åt kom Elisabeth, underbara Elisabeth. Hon förhörde mig på sexualkunskapen. Haha, det var skitkul, vi sjöng frågorna och svaren till "Sweet home Alabama" melodin medans hon kompade på gitarr. En rolig upplevelse!
Vi satte sen på en predikan från förra årets Identity, Lasse "Du - ur Guds perspektiv". En jättebra predikan om hur viktig insikten är att man är älskad av Gud, för vet man inte det blir det bara laghiskhet och religion. Att vara kristen blir jobbigt och kämpigt. Men vissheten om att Gud älskar mig fast jag aldrig kan bli perfekt skapar ett flöde av kärlek och liv på insidan.

Elisbeth coh jag skrev en låt under kvällen. Det var underbart. En bra låt, om jag får säga det själv :P All ära till Jesus:

Gud, jag vill aldrig lämna dig
Du är det enda som betyder nåt för mig
Jag behöver dig
Jag behöver dig

Utan dig kan mitt hjärta inte andas
Du är friden, du är glädjen
I din närhet finns det hopp för mit liv
Jag behöver dig

Så känner jag just nu. Och jag behöver sova, min kropp behöver sömn! Så godnatt, skirver aknsek mer omlåten imorgon. Godnatt, sov sött, tacka Gud imorgon att du inte dött :)

Kram!!

Avskrivning

Här på Sågbacken sitter jag och myser. Pappa är ute i trädgården och fixar. Jag borde kanske gå ut till honom, som lite hjälp. Åtmistonde som moraliskt stöd. Men jag behöver skriva lite, för själens skull. Ibland gör den så ont, utan anledning. Det är jobbigast, när det gör ont utan anledning. Då vet man inte vad man ska göra åt det. Hur det ska behandlas liksom. Jag behöver gråta när själen gör ont. Men om jag inte är ledsen för något kan jag ju Inte gråta.  Är det någon där ute som känner igen sig? Skulle kännas skönt om ågon förstod mig.

Men jag vet egentligen att det finns många som förstår mig. Har ju pratat med flera stycken som känt likadant. Tack för det, ni vet vilka ni är. Ni är stöd. Det är befriande att prata ut och att någon förstår hur det känns. Men jag har nog aldrig pratat med någon vuxen som varit illa till mods utan anledning. Antagligen är det någon slags tonårssjuka. Det är synd. Jag tror att det går att bli av med. Den där lilla början till ångest som hela tiden ligger på lur. Jag tror man kan bli botad från den. Med Guds hjälp. fridsfurstens hjälp.

Jag har haft en väldigt bra dag idag. Min morgon var makalöst fantastisk. Vaknade med Maria bredvid mig, sittade på en madrass på golvet. Maria är, hon är, obeskrivligt underbar.
Vi läste Bibeln och bad tillsammans, lovsjöng Gud tillsammans. Jag kände att han var glad för att jag vaknat. Han blir alltid glad när jag vaknar. De är en hoppgivande tanke. Vi hade en så fin stund, Jesus, Maria och jag.
SEdan åt vi frukost på balkongen, med hårdkokt ägg och rooibos te. Solen värmde så starkt att jag svettades. Wow, det är VÅR!! <33333
Maria åkte till Göteborg för att hälsa på Christoffer och Carolina. jag åkte hit ut. En timme efter min ankomst hit kom Charlotte, Florian och Elisabeth. Vi gick ner till sjön och hade det mysigt. Florian och jag planerade inför att hålla i dramaworkshopen under Identity.  Elisabeth och Charlotte kastade upp issplitter i luften och fotade mot den blå himmeln. Vi satt på klippan. Det var soligt men ändå ganska kallt. Vi hittade också ett mysigt träd att sitta i. Det gick ut över vattnet. Bro visade sin bästa sida.
Dagen var helt enkelt görmysig. Gårdagen också. Helt underbar! Obeskrivligt. Oförstårligt. Japp.

Och ändå sitter jag här med en vemodig känsla inombords. Jag förstår inte. Lyckligtvis är det snart Identity. Blir nog lite mer sopstation på mig då. En del gråt. Och till slut, sann glädje. Tack!

Nu ska här lagas mat med pappa. Tack pappa. Du är också ett stort stöd. Fast du inte vet allt och förtår allt så känner jag mig så älskad när jag är med dig. Det är verkligen skönt. Du är ett stöd! ett sådanst stöd en pappa ska vara. Tack!

kram, alla människor, kram


RSS 2.0