Konfirmation imorgon

Det tar kål på mig. Skolan, livet, praoen som var, bråk med Elisabeth, bråk inom familjen, längtan efter Pekka. Det tar kål på mig. Jag är ingen självmordsbenägen olycklig flicka med stora problem. Jag är bara så trött. DEt får man väl vara?

Jag är så otroligt trött. Och nu har jag fått mens uppe på allt ihop. Imorgon är den stora dagen, jag konfirmeras, har längtat i flera veckor. Släkt och vänner kommer långväga ifrån för att se mig...göra vadå?? Somna på festen och förneka Jesus på scen? Nej och åter nej. Men det är så jag känner nu. Kände i alla fall så igår kväll innan jag pratade med Mats. Kan inte beskriva det samtalet med ord på ett rättvist sätt. Jag kan bara säga att jag älskar Mats. Obeskrivligt mycket.
Min egen bekännelse imorgon komme låta ungefär såhär: "Jag tror att Jesus är Guds son. Han är min Herre. Jag tror att han dog för mina synder och uppstod igen. Nu längtar jag efter att lära känna honom, mer."

Jag tänker inte säga att jag knappt känner honom i dagens läge. Men allt jag ska säga i bekännelsen är fullständigt sant. Jag längtar efter att lära känna honom mer. Jag längtar helt desperat efter att möta den absolut rene, absolut älskande, den ende som älskar mig villkorslöst. Jag kommer möta honom. Jag vet att han längtar efter kontakt. Jag vet att han gråter för att det var så länge sen. Jag vet att han saknar mig, ännu mer än jag saknar Pekka. Jag ska börja prata med honom igen. Det känns lite stelt i början, precis som när man träffar en vän man inte pratat med på länge. Vad ska man säga? Men jag vet att han har tålamod med mig, att hans dörr alltid står öppen. Snart ska jag än en gång krypa upp i hans famn.

tjugoandra majs

Mattelektionen idag gick bättre. Sen var det prov. Demokrati, diktatur och politiska ideologier. Jag skrev och skrev och skrev och skrev och plötsligt var det lunch. Då hade jag bara de två MVG frågorna kvar. Vi skulle fortsätta efter lunch. Jag, Florian, Charlotte, Sarah P och Jessica laddade upp för kommande timme genom att springa runt som galna kalvar som just kommit ut på bete. Vi sprang och hoppade runt på ängen och gav säkert många som gick förbi ett gott skratt. När jag satte mig vid skolbänken igen kände jag mig som en ny, fri människa. De två sista frågorna gick bra. Men jag tror nog ändå jag får VG. Var inte så bra förberedd för provet. Sista lektionen var bild och sen var det dags att bege sig hemåt. Men jag följde med Florian. Vi pluggade biologi, men var väldigt flummiga. Vi har inte umgåtts ordentligt på år och dar känns det som nu när skolan ätit upp våra liv. Men idag kändes det som vi bara hade kul trots att vi pluggade.
Kl 7 skulle några från Arken träffas å spela fotboll. Det ville vi såklart vara med på! Så vi tog Florians cykel (jag satt på sadeln, han stod på tramporna) och skrek oss fram till där vi trodde det skulle vara. Men där var det tomt. Jag ringde han som höll i alltihop. Vi fick veta att det var inställt den här kvällen. Vi fick också veta att vi hade åkt till helt fel ställe. Jaja, cykelresan dit var ju i alla fall kul, både han och jag var på väg att ramla av flera gånger och gångarna vi mötte ska vara glada att de inte fick en cykel och två glada tonåringar över sig. Florian fick panik en gång. Vi kom i suuuusande fart från gröna dalen backen. Ingen av oss satt speciellt stadigt. Florian har ganska dåliga bromsar också. Plötsligt dyker de upp två tanter framför oss, mitt i vägen. AAAAAAAAAAA var flroians första reaktion. En tanten hoppar en halvmeter upp i luften av rena förskräckelsen och den andra tanten börjar skratta hejdlöst. De flyttade på sig i alla fall och Florians panik lugnade snart ner sig.

Efter att jag kom hem har jag städat mitt rum, vikt kläder och slickat chokladkaksdeg. Jag konfirmeras på söndag. Släkt kommer hit imorgon. Så här stadas och bakas det. Jag längtar så otroligt till festen!!!!!!

Puss på lilltån alla bloggläsare. See ya!

tjugoförsta majs

Fruktanvärt trött var jag i början av dan. Grät på mattelektionen för att jag inte kunde någonting. La mig ner på bordet och försökte dölja snyftningarna. Mattelektionen tog slut till slut, får väl ta igen gråttiden med lite speedmatteräkningen med pappa. Finns ingen som kan få mig att fatta som han!
På rasten blev jag sminkad för skojs skull. Alltså sminkad sådär som jag inte brukar sminka mig. Som jag aldrig skulle sminkat mig själv. Sen gick jag runt och såg ut som en fjortis resten av dan. Charlotte gjorde lika dant. Lite småpinsamt...Julia trodde typ att jag blivit knäpp och hon tyckte Charlotte såg ut som om hon skulle gå på maskerad.
Fick tillbaka ett franskaläxförhör idag också. MVG! Yeeeees, har aldrig fått det i något inom franska förut. MIchel sa att jag kan nog få et MVG på pappret i nian. VIlken känsla det skulle va, jag som fick IGg på proven i början...
Maria tittade in och sa hej under franskalektionen också. Men det avr alldeles för kort, jag hann inte ens ge henne en kram.
På lunchen åt Florian, Charlotte, jag och Mimmi pizza på tibblE pizzA grill å KebAB (jag och Florian uttalar det så, vi har gjort en slags sång av namnet...). Jag, Florian och Charlotte har planerat att gå dit hela terminen och äntligen blev det av. Trevligt att MImmi hängde med också.
Resten av dagen bestod av SO. Vi har prov i morgon. Jag och Jessica satt och diskuterade och sånt där. Hon är så bra att jobba tillsammans med! I alla fall, Julia blev trött på resten av klassen för hon var tvungen att skrika för att ens själv höra vad hon sa. Det funkade inte för oss att fråga henne om något för hon var tvungen att säga åt alla andra hela tiden. Så hon tog med oss ut i korridoren istället, hon var vår egna lilla privatlärare. Vi hade jätteintressanta diskussioner under timmen, inte så jättemycket om det vi skulle, vi gled in på sidospår hela tiden. Intressanta sidospår. Sedan kom Felicia och joinade, då blev det mest prat om hur osäkert allt är inför hösten med lärare och så och om hur dåligt det är att vår skola inte fått någon inbjudan att träffa kungen när han kommer hit nästa torsdag. Vi ska gå till kommunen och klaga. Mimmi satte sig vid oss ockå senare men hon satt mest och lyssnade.

När det var dags att gå hem sa Felicia något väldigt snällt och modigt till mig. Hon sa att hon hade mig som förebild, att hon verkligen beundrade mig och att om hon skulle få vara någon annan för en dag skulle hon vilja vara mig. Vad ska man svara på sånt!? Jag blev i alla fall väldigt glad och jag försäkrade Felicia om att jag tycker jättemycket om henne också! Det gör jag verkligen. Hon är så härlig, så sig själv, så smart, så go på alla sätt. Jag skulle vilja lära känna henne bättre. Kram på dig Felicia!!

Jag städade rummet när jag kom hem. Och åt mat. Sedan gick jag till barnvakts jobbet. Blev erbjuden jobb ikväll i stället för i måndags. Det var bra för det gav mig lite tid i lugn och ro där jag kunde plugga koncentrerat. Jag gjorde det också. Men på slutet blev jag så trött. Lånade Evas gittarr och sångbok och lirade lite...eller haha, lirade kan man nog inte säga. Rörde lite strängar kanse är ett bättre ord.

Nu vill jag bara sova! Godnatt och dröm sött! kram

tjugonde Majs

Ska jag berätta detaljerat om dagen? Okej, ska bli.

Mamma väckte mig idag vilket kändes skönt eftersom hon inte varit hemma på ett tag. Jag låg kvar länge i sängen medan mamma duscha, varför gå upp när badrummet ändå är upptaget? Så jag fick några extra minuter i värmen. Jag kom mig upp till slut i alla fall, satte på datorn för att skriva ut engeleskauppsatsen. So I did. Sen vare dags för frukost, mummms, mamma hade kanel i gröten. Efter en trevlig frukost i sällskap med en efterlängtad mamma gav jag mig i väg till skolan (egentligen efter att ha sprungit runt några minuter i hela lägenheten och letat efter Florians cykelnyckel). I skolan gick läraren igenom mattediagnosen, jag fick 15/15 uuhuuh! Resten av mattelektionen var också rolig, Florian var freakyyy, helt totalt, brutalt, absurt speedad och det brukar bli roligt då. På rasten var Florian tvungen att springa, skrika och skratta av sig så vi sprang till OK i glädjetjut och fröjdeskratt. Jag kände mig drogad. Florian var typ drogad... Han köpte sig i alla fall en macka på OK, sen gick vi till Svenska-lektionen. Jag är klar med allt där för den här terminen (Halleluyah!) så jag fick plugga till Samhällkunskaps provet som vi har på torsdag. Provet verkar jättesvårt! Vill inte ha det.
Nästa lektion var engelska...Redovisning...död... Det var dags för oss alal att möta ödet och redovisa om de två stater vi skrivit om "infront of the class". Det gick faktiskt bra. Engelskaredovisningar är svår, jag hakar alltid upp mig. Men vi var så få idag, bara tre killar i klassen över huvudtaget. Så det var inte så nervöst. Det var faktiskt roligt! MVG fick jag också, inget dåligt med det. Hoppas han tycker att den skriftliga uppsatsen är bra också.
Dags för lunch, raggmunk med bacon. Fick ta fil och cornflaces för att överleva. Vi hade jätteroligt på lunchrasten. Jag, Charlotte, Florian och F.O sprang runt och brottades och skrek på gräset som galningar. Det var skönt att ha riktigt kul!
Nästa lektion blev fett flummig. Vi var ju så få så vi flumma med läraren och hade riktigt kul. Alltså min klass är så himla underbar! Per fysiklärararen visade upp lite synvillor och sånt. Man fick nästan ont i huvudet. Men...det fruktansvärt sorgliga berättade han idag. Han ska sluta. Han är verkligen en absolut bäst fysiklärare, han är liksom speciell på något sätt, inte som andra lärare. han är så personlig med oss elever och skämtar alltid väldigt mycket. Och han tror på en. Han tror att vi elever klarar vad som helst, han tycker vi är duktiga. Man märker det på honom och det är verkligen uppmuntrande. Kommer inte alls bli samma sak utan honom.
En annan del av fysiklektionen fick vi gå ut och prata med honom om det senaste provet. Jag fick VG! Totalt nöjd. Medan de andra i klassen pratade med honom en och en tittade vi på filmer på Youtube och sånt. JOnte vår musiklärare som sökt in till Idol var med på TV4:s hemsida. Haha, han hälsar till alla oss elever där. Och Levi Blad hade tydligen också sökt in och var med på ett annat klipp. Plötsligt, från ingestans, dök Maria upp! Alltså hon går i vårna klass men har inte varit i skolan på hela terminen. Gissa om det blev kramkalas! Henne saknar man ju! Vi kramades och kramades och sen var hon med och flumma resten av fysiklektionen och på musiklektionen. SEnåkte hon :( Hoppas hon kommer snart igen!!!
Sedan hade vi musik men vi fortsatte kolla på filmer, på Connie Talbot, hon som är så grymt duktig på at sjunga. 6 år, endast. Jonte tappade hakan. Ärligt, han gjorde det. Den ligger fortfarande kvar i klassrummet.
Istället för att vara med på avancerad musik stannade jag, Charlotte, Jessica och Felicia kvar och kom på en dans som vi ska visa upp på skolavslutningen. Vi hade väldigt roligt och dansen blir nog kul för de som tittar också.
Charlotte missade sitt tåg så hon gick med mig och jag väntade med henne vid stationen. Mycket trevligt. Vi satt där på en parkbänk och lyssnade på I'm Yours med Jason Mraz. Jag bara älskar den låten! Efter ett tag kom hennes tåg och jag promenerad hem. Jag blev överlyklig när jag såg att mamma hade lagat kyckling med ris, var ju helt utsvulten efter en sån lång dag! Sen blev det till att sitta vid datorn och kolla lite fler youtube filmer. Kunde inte låta bli. Jobbade med hemkunskap också, lite då och då. Men nu borde jag verkligen plugga SO!

Kram på alla, speciellt dig Pekka!

18 maj

Pappa väckte mig tiiiiidigt i morse. På en söndag. För jag skulle tillsammans med några till från klassen städa soptippen. Det var riktigt äckligt må jag säga. Men ändå rätt kul. Vi har en skön klass plus att Elisabeth från nian var med och med henne kan man bara ha trevligt. Vi jobbade hårt kan jag säga för att få in lite pengar till klassresan i nian. Vi har ju knappt tjugo kronor där känns det som. Men de bjöd på korv och hur mycket varmchoklad man ville ha så det kändes inte så jobbigt att jobba.

Nu ska jag ägna resten av kvällen åt läxor, JIPPIE!!! -.-

Hoppas ni haft en bra helg, jag har det i alla fall! kram

17 maj

Kvällen igår vart helt fantastiskt underbar! Och Jokke var där. han kom hit från Finland, Första gången vi sågs på nästan två månader. Det var skitkul att han var där. han hängde med till Elisabeths vårfest också innne istan. Elisabeth och hennes kompis sjöng så vackert! Sen åt vi på max där de bjöd på kaffe så det var kanon. Efteråt åkte vi hem till Elisbaeth och visade Jokke filmen jag, Josef, Elisabeth och Florian gjort. Han garva. Vi ska lägga upp den på Youtube snart, ska bara fixa lite skjutljud å så. Senare kollade vi på Lorry gänget i Yrrol. HAHAHAHAHA säger jag bara. SEn var det dags för lilla mig att åka till pappa i fritidshuset, för Florian att gå hem till sina läxor och för Elisabeth och Jokke att gå till Arken och bara ha kul. Men jag fick en mysig kväll med pappa. Men hade gärna umgåtts lite mer med Jokke och Elisabeth.

Kramiiiz. Var inte oroliga förresten, Designen ska bli bättre, Tina ska hjälpa mig när hon får tid.

Senaste dagarna

Mina dagar består nu för tiden av skola. Först gå i skolan, sedan komma hem, sätta sig vid datorn och leta runt på Ikeas hemsida för att få klart det där #%/&6#" hemkunskapsarbetet nån gång!! Jag kommer nån stans för varje dag. har köpt nästan alla saker nu. Har "bara" renoveringen kvar...

Men igår tog jag en brejk. Åkte till kyrkan där Vidar och Sandra har startat en uuuurmyyysig grupp. Typ hemgrupp eller ja, vet inte vad jag ska kalla det. Vi umgås, ber och pratar om livets seriösa delar. Det var väldigt bra för mig att gå dit. Fick tömma ur mig en massa tvivel utan att de fördömde mig och det var så otroligt skönt! Sedan uppmuntrade de mig utan krav och jag kände att jag vill nog prova på Jesus igen. Och det har jag gjort. I morse tog jag en lång stund där jag bara pratade lite med honom och det kändes så bra! Är fortfarande lycklig av mötet jag fick med honom.
Efter Vidar och Sandras lilla samling var det ungdomsgård men inga var där förutom Elisabeth, HIlda, Emma och jag så jag lät Elisabeth förhöra mig på franskan medan HIlda målade och Emma fixade fram lite "läxmys". Salta pinnar och chokladkex är aldrig fel när man håller på att drunkna i läxor.

Nu får jag ta å komma igång med hemkunskapen. Ska rixa lite grejer innan Christoffer ringer, han ska hjälpa mig med renoveringen. Tänk vad bra storebröder kan vara!

Kram på eder allihopa. Jag ska fixa laoyaten snart, så ni vet :)

12 maj, skoltrött

Ååååhåhåhå det där otroligt jobbiga hemkunskaparbetet tar livet av mig! Det ska lämnas in måndag om en vecka och jag är inte ens klar med köket. Just nu vet jag inte hur jag ska fortsätta heller och jag har lust att bara skita i alltihop och inte få något betyg i hemkunskap. Alltså det är assvårt. Vi ska köpa allt till en lägenhet och renovera den. När jag säger allt menar jag allt. Och när jag säger renovera menar jag att vi ska skriva upp alla verktyg vi använder och allting. Vi har haft hela terminen på oss att göra uppgiften men dum som jag är väntar jag till slutet. Det värsta är att samtidigt som denna förbannade uppgift ska göras har vi både Fysik och musikprov imorgon. Vi har matteprov på onsdag, So prov nästa torsdag, biologiprov nästa fredag och en svenskauppsats jag inte börjat på ska vara inlämnad torsdag nästa vecka och en engelskauppsats jag inte börjat på ska vi inlämnad fredag nästa vecka. Jag ORKAR inte. Samtidigt har man press på sig att få högsta betyg i allt detta eftersom det är det jag strävar efter och det flera lärare förväntar sig av mig. GAAAAAAAAH, SNART BRYTER JAG IHOP OCH BÖRJAR GRÅTA!!!!!!!!

Borde väl berätta om min dag också... Det var ganska kallt jämfört med de senaste dagarna. Synd. Men dagen var ändå kul, Florian vet hur man får mig på gott humör. Orientering också på gympan vilket är roligt och jag gick själv för första gången och klarade det galant :D Efter min hemkomst har jag försökt jobba med hemkunskapsarbetet men inte kommit nån vart, det är så himla svårt!!!! Nu borde jag äta innan jag drar ner till barnvaktsjobbet. det blir till å plugga där...

kram kram alla skoltrötta!

11 maj

Åkte på Wiktor Stridfäldst konfirmation idag. Första gången jag träffade på honom på nästan ett år! helt sjukt. Vi har ju varit tillsammans tre gånger så det kändes lite märkligt. men vi hade kul idag i alla fall. God mat och sådär. Och Wiktor var lika snäll som alltid. Fick ett litet återfall...längtade efter att bara sjukna ner i hans famn idag. men jag hejdade mig. Träffade hans kusin också för första gången. Dennis, som jag snackat med på internet och sms jättelänge. han var jättesnäll! Rolig också och bra på bugg. Vi dansade idag. Wiktor ville inte :(
Sen åkte jag nästan direkt till Arken där det var festmöte. Vi skulle visa upp dansen en gång till. Det var roligt!! Mycket annat roligt som hände där också. Väldigt bra musik. Vi har sånna talanger i församlingen! När jag kom hem jobbade jag med hemkunskap och åt. Nu ska jag snart sova...

Godnattkraaaam!

10 maj

Maratonvittnesbörd på Normanstorg idag. Spännande! Jag dansade, först med barnen. Sen visade jag, Elisabeth, Anna-Maria, Louise och nån tjej jag inte vet vad heter upp en dans till en låt. Asså mitt på stan! KUL! vi åkte även spårvagn vilket var härligt och jag köpte en keps och sommarbyxor. Räknade matte på MCdonalds med pappa också. hehe...När jag kom hem fortsatte jag räkna med greg :D

Kram kram

9 maj

Jättebra dag! Var på cosmomnova med klassen. gasnka så kul. Sen åkte jag till landstället med Sara där mamma och pappa väntade. Vi gjorde iordning middag och så sen kom Maria, Greg, Magnus och Emelie dit för vi skulle fira marias 22-årsdag. MYYYYYS! vi hade jätteroligt, jättetrevligt, jättemysigt. Går inte att ha nåt annat med detta gänget :D Bl.a spelade vi volleyboll med en ballong. och åt grillad, marinerad lax. Världens godaste!

kram kram

8 Maj

Skolan var helt ok idag, fick sitta ute och läsa, det var skönt. Efter skolan åkte jag med florian hem till charlotte som bor halvt på landet ute i Bålsta. Där är så himla härligt! Och Charlotte är så himla härlig! Och Florian är så himla härlig! Och jag är så himla härl...ehee, så får man kanske inte säga här i jantelagsSverige, jag ber om ursäkt.
Hemma hos Charlotte hoppade vi studsmatta och jag tränade på volt, jag kan nästan landa på fötterna nu. Det var jätteroligt och vi tog några riktigt häftiga kort också! Sedan cyklade vi ner till sjön och vadade lite i Isvattnet...Jag gick lite väl långt ut och trampade på en lite väl hal sten så hela byxorna blev blöta...Oj vad det vart skrattigt! Solen sken och det torkade snart igen. Sen cyklade vi hem, jag och Florian cyklade på en tandemhoj, blå och gul, superkul! Tillbaka hemma hos Charlotte hängde vi med Charlottes granne när hon gick ut med sina hundar, det var faktiskt också mysigt även fast jag inte tycker så mycket om Bålstahundar...dom skäller så högt. Efter det åt vi kötbullar och spaghetti på taket, med lite inslag av matkrig...som vanligt var jag den mest drabbade eftersom jag är, som Elisabeth säger; "för snäll". Ändå var det jag som startade det hela...

Efter det var det dags att åka hem och nu sitter jag här och ska försöka komma igång med lite hemkunskapsjobb.
Kram på er!

7 maj, FAIR PLAY CUP

Ett laddat gäng från Källskolan möter mig på Kungsängen station. Nu ska det spelas fotboll! Tillsammans åker vi till Sollentunavallen. Hela tiden stiger adrenalinet och man blir bara mer och mer taggad att mala in en boll i ett mål. Vi börjar med uppvärmning, sedan en samling, efter det var det dags. Mikaelskolan tjejer vs Källskolans brudar. Min första match på nästan tre år. Jag började som mitt vilket var roligt. me nsen gick jag ner på back som jag upptäckte var ännu roligare. jag läste av deras spel och kunde hela tiden vara först på bollen. Eller hinna ta den från en chockad mikaelskoletjej och bara skjuta allt vad jag kan upp mot mål. Ingen kom förbi oss backar. Det var så himla kul. Och de längre upp spelade också jättebra. men mikaelskolan var väldigt grötiga och det blev mycket förvirring. Men vi hade hela tiden övertaget. Vi vann iaf med 1-0, Mimmi gjorde det snygga målet.
Nästa matckh stog jag i mål. Fick knappt röra bollen, så duktiga är mina medspelare. Vi vann den matchen med 4-0. Nästa match var svårare. Etter matchen då jag lyckades bra som back var det inget tal var jag skulle placeras. Jag fick jobba ganska hårt. Södermalmsskolan var duktiga. Men de kom inte förbi försvaret under hela första halvleken. I andra halvlek hade de hela tiden en spelare som beffann sig hos oss trots att det mesta spelet var längre upp. Den spelaren förvirrade och det blev svårare att stoppa bollar när de hela tiden kunde till passa till den som stog hos oss. Det blev tufft men aldrig riktigt svårt. Vi höll nollan. Trors att jag gjorde hands två gånger (skam, skam, det var hemskT) i straffområdet. Men ingen straff gick in. Piiiiiiuuuufh, målvakten Helen är min hjälte!!!!!

Jag hade en helt otrolig dag och jag trivdes så bra med att spela. Jag är en fotbollspelare, så är det bara. Jag är inte utmärkande duktig men när jag spelar känner jag att det här är jag. Så nu ska jag bara hitta något lag och då springer jag snart på plan igen :)

6 Maj

Tränade mer fotboll idag i skolan, superduperroligt :P På musiken planerade vi inför skolavslutningen, vi ska ha värsta shoooowen. Det blir nog roligt, med tanke på alla tokiga idéer folk i min klass har, mig själv inkluderad... Efter skolan slösade jag bort massa tid vid datan, chattade med folk å lite sånt. Inte uppbyggande. Efter det gick jag till alphan nere i Skoga, trevligt, trevligt. Människorna där är så skööööna. Men idag var det sista gången :(
Även sista gången för mig och Elisabeth att freaka på trummorna. Vi brukar alltid låna dom efter alphan men nu blir det inge mera sånt. När jag kom hem från alphan fick jag ett infall att baka chokladbollar, så jag gjorde så. Men jag hade i alldeles för mycket kaffe, de blev så kladdiga att det inte gick att rulla dom och de smakade bara kaffe... nu sitter jag här och slösar bort tid, borde packa fotbollväskan för imorgon blir det FAIR PLAY CUP!!!!!!! Yeeeeehooooou! Första matcherna på två år, jag läääääääääängtar!

5 maj

Första skoldagen idag på två veckor...lite speciellt. Vet inte om det var kul eller inte. Allt var i alla fall inte kul. Fick veta att Julia kanske kommer utbytas med nån annan lärare när vi börjar nian. Allvarligt, jag byter typ skola isåfall!! Att man kan göra så, byta våra lärare aaaall the tiiiiiiiime!! Fattar dom inte att vi behöver nåt stablit och någon som känner oss. Nu ska ni få höra:
Jag började en helt ny skola i sexan. Vi hade då marie som So/svenska lärare. Jättebra! men sen plötsligt började hon jobba mindre och vi fick dela på marie och Anna Greinke (pest å pina). Vi viste inte riktigt vem av dem vi egentligen hade i vilket ämne. När vi sen började sjuan slutade Greinke (tack och lov) så marie fick ändå jobba mycket, mycket. Det tyckte vi var bra men inte när hon blev utbränd och sjukskriven. Under den förvirrade tiden hade vi Erick, Bosse och Britt lite blandat och allt vi gjorde i en dryg månad var att kolla på film. Asså jag snackar om So och svenska lektionerna. Hela tiden väntade vi och hoppades att Marie skulle komma tillbaka. De andra läranra och rektorn hopppades också. Men till slut anställde de en annan So/svenska lärare åt oss, Cicci. ÅÅÅ, underbara Cicci. Det fanns inte en i klassen som inte tyckte om henne. Efter ett tag började Marie jobba lite smått och vi fick återigen dela på henne och Cicci. Men marie orkade inte och började på en musikutbildning istället. Så vi hade bara Cicci. Men en dag kom det hemska beskedet att även hon skulle sluta. Flera av oss grät. Cicci grät. Det var en sorglig stund. Något ännu värre var den sista dagen. Till och med Fredrik och Emilio kramade om henne och sa att de kommer sakna henne. Och vi grät.
När vi sedan började åttan fick vi Julia som So/svenska lärare. Ibörjan tyckte jag inte alls om henne. Det gjorde nog ingen. Hon var så tyst och sur och det verkade inte som hon tyckte om oss. Men sedan smälte isen (vi var nog väldigt bortvisande i början eftersom vi saknade Cicci). Hon blev som en del av klassen. Ibland sitter vi med henne på lunchen och pratar och skrattar. Hon är så himla skön! Skitrolig och värsta ungdomlig. Det skulle verkligen bli tomt utan henne om hon erskätts. Det är visst nån annan som varit lärare längre som har företräda. Men Julia är ju utbildad lärare fast det här är bara hennes andra jobb som lärare. Men hon är riktigt duktig. Skulle de ta henne ifrån oss nu kan jag inte säga att de bryr sig om eleverna. Eller lärarna. Julia har sagt att hon vill stanna. Hon tycker om oss.

Ojojoj det blev ett långt skriv om lärare...

Vi spelade fotboll i skolan idag också. Tränade inför fair Play cup. Det var jättekul när bara vi tjejer körde men som kom killarna och förstörde stämningen. Orientering på gympan. Det var jättekul. Hem till Florian efteråt. Hjälpte honom med hans diktanalys, sen hem till Elisabeth där vi bakade chokladbollar och sedan åt de på ett garagetak. Myyyyyysigt. SEn åkte jag till mitt barnvaktsjobb. Ungen sov ikväll nästan hela tiden så det blev en lugnkväll.

Kraaaaam

Börjar blogga :P

NU tänker jag också börja lägga ut mitt liv på internet :P Nää men det verkar kul med det här med blogg så jag provar också. Så det bästa sättet att inviga sin blogg är väl att skriva om dagen:

Idag var jag och tittade på Charlotte när hon dansade. Det var värsta dansuppvisningen med lite show här och där också. De var sååå himla duktiga. Jag blev alldeles lyckig av att se de dansa och de verkade vara så genomlyckliga själva så jag fick nästan lust att börja dansa själv... Dans är ju väldans kul. Så nu tänker jag lägga lite press på Anna-Maria och Louise som har pratat om att starta en dansgrupp i kyrkan. Om dom inte startar en snart börjar jag dansa med Charlotte i Bålsta till hösten.
Efter dansshowen åkte jag direkt hem. Två stycken som ska kolla på rummet här skulle hälsa på och mamma ville att jag skulle träffa dem så att jag vet vem jag vill ska bo innneboende här till sommarn. Inte svårt val, den ena var social och trevlig och glad. Den andra var tyst och såg sur ut. Hoppas bara att mamma går med på den glade.
jag var bara tvunden att gå in på internet och kolla på BBx8 som ställde uppe i Talang i fredags! jag känner ju Ängla lite halvt, samma med Rufus och Levi. jag missade deras uppvisning i fredags så jag fick kolla på klipp på nätet istället. Hjälp vad de är duktiga!!! En fröjd att kolla på dom! heeeeelt underbart. jag visade mamma och hon fick sån lust att gå ner till dom (de bor nere vid station, tio minuter å gå) med en chokladask. Så vi gick ner och grattade dim och välsignade dom (de är också kristna). Vi pratade några minuter Med underbara Ängla och fantastiskt snygga Levi stog å log så sött mot oss medan vi var där. mamman blev jätteglad att vi kom och jag var jätteglad att vi gick ner (gjorde ju ingenting att få titta lite på levi på nära håll, ögongooooodis).
Det var väl min dag i stora drag. Mysig och glad dag :)

Kraaaaam :)

P.S Här kan ni se barnen Blad uppträda i Talang. You Won't regret! http://www.youtube.com/watch?v=qfhySqw1XMw

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0