Skål för oss <3

Ungefär vid den här tiden, för exakt åtta månader sedan

Du + jag under ett träd vid Gotlands kust <3


JAG HAR KLIPPT MIG IDAG, NU ÄR JAG FRÄSSCHH

Jag borde så himla hårt sova just nu. Och packa samtidigt. Käre värld, dålig framförhållning den där victoria har asså. Meh, det gör inget =D Har nog snart packat klart. Eller, hur packar man? Ibland får jag blackout.

Hejdå iallafall på er. Jag åker till Göteborg imorn. Uno random hejdå-bild:


Musik är så mycket mer




Jag sitter här och är sentimental. Blir så berörd av Ted Gärdestad, inte bara av hans musik och texter, men hans livshistoria. En talangfyld ung själ som börjar leva för musiken hittar till slut ingen annan utväg än att hoppa framför ett pendeltåg. Fruktansvärt. Men hans musik lever sannerligen kvar. Skapar starka känslor i en liten medkännande själ som mig. Det kan inte vara lätt att leva som filosof.

Han var psykiskt sjuk, han hade schizofreni. En ond sjukdom.

Vissa av hans texter är riktigt härliga, glada och hoppfyllda. Andra kan man höra kommer från de djupaste deprissioner. Ändå går väldigt många av hans låtar i dur. "Åh vilken härlig låt", tänker man, men så lyssnar man nogrannare, och hör att texten ifrågasätter det mesta av vad som finns av ljus och glädje. Stackars Teddie.
Och trots sitt hemska öde, och sina djupa depressioner har han gett ut så mycket musikglädje i Sverige. Jag blir iallafall jätteglad av vissa av hans låtar, fastja, jag kan bli jätteledsen av vissa andra. Men han var en fin pojke den där Gärdestad. Beundrar honom och hoppas med hela mig att han hittat svaret på sina frågor nu. Alltså att han kom hem.

Mina älskade. Tack för att ni finns. Hoppas ni vet vilka ni är.


Irrrrrriternade

Jag skrev ett jättelångt inlägg men det försvann för att internet är dumt. Så. Jag blev faktiskt ledsen. Hejdå! Godnatt och hoppas ni får sova gott, trots att mina inlägg försvinner.


BARA LITE HEJHEJ SÅ DÄR

Potatisbullar går faktikst inte att äta. Men mjölk fungerar alltid. Så jag klarar mig nog genom eftermiddagen ändå :)

Humshums, jag är så trött efter dansen. Kommer inte på något att skriva. Snön den lyser och jag har en vagel i ögat. Om några dagar får jag glasögon. Jag har gått runt med bågarna jag ska ha hela helgen. För att vänja mig. Känner mig faktiskt riktigt snygg i dem. Lite äldre, men det är bara positivt.

Jag ska verkligen sluta bita på naglarna! Bestämde jag nu. En kille som sitter bredvid mig här i biblioteket gör det just nu och jag äcklas... Usch på mig! 

Elin Mesebring ska om tio minuter undervisa mig i svenska. Jag undervisar mig hellre själv om jag ska vara ärlig. Jaja, kram på er allihop :)



På bra humör :)

Sitter faktikst och lyssnar på Aretha Franklin :) Hennes låt Respect är riktigt bra.

Har haft en jättejättemysig helg! Ungdomsgård med härlig lovsång, familjemys, jonasmys, tre finansmatcher och massa bra krejjer. Och på fredag åker jag på team till Göteborg. Åh, vad härligt det ska bli! Förra gången jag var på team till Göteborg var väldigt speciell... Blir alldeles lycklig i kroppen när jag tänker på de dagarna.

Göteborg förra året:




Tänk att vi knappt kände varandra då


remember

Song of the day:

Seventh Day Slumber – Lead Me To The Cross

I humble all I am


WITH A PURPOSE



Godmorgon! Vaknade bredvid min syster idag så nu är jag väldigt glad :) Du är underbar Maria! Snygg också :P

KRAM PÅ ER OCH HA EN FIN LÖRDAG!


.


Godnatt vänner :) Sweet dreams<3


Bubbly

Kände mig ussig, uhuu och liteeeeeeen efter skolan. Jag åkte raka vägen till Jonas och han skrev en gullig sång till mig för att göra mig glad igen. Hihi! Men stackarn håller på att bli sjuk. Så jag fick pyssla om honom lite där i början, tills han blev lite piggare :)


Åkte tidigt hem för att passa mammas kompis dotter. Trodde det skulle bli asjobbigt, eftersom hon är sex år, alltså trotsåldern, men vi hade jätteroligt. Verkligen :D Barn har så sjukt mycket fantasi och är så enkla just därför. Vill vara barnvakt åt henne igen!

Pluppihejhoppsantropp

Stalker

Jag ska skriva en alldeles egen monolog. Svårt! Just nu ska jag skriva den och "Elizabeth Streling" som jag hittade på stan i fredags får stå för huvudrollen. Undrar vilka tankar som brukar snurra runt i hennes huvud?

Soon we will know...

Det läskiga är att jag vet var kvinnan jobbar. Hon gick nämligen till en affär vilken hon verkade äga. Hon låste upp och allt sånt där. På affären stod det www.sterling.se Jag har nu kollat den hemsidan och hittat en bild på samma tant som jag följde efter i fredags! Gissa om jag ska använda den bilden som inspiration till min monolog...

Creapy, hon vet ingenting om allt jag vet om henne

(För er som inte vet, vi fick i uppgift förra teaterlektionen att följ efter och iktta en person på stan och sedan gestalta den för resten av klassen.)

guugu

Sitter hemma hos Jonas. Äntligen får jag träffa honom igen :)

Hejhopp!

Saknar sommaren





Saknar sommartiden så mycket att jag skulle kunna börja gråta. Solen, värmen och ledigheten. Bekymmerlösheten. All tid tillsammans. Allt roligt vi gjorde. Längtar till sommaren som ligger framför.


tar ännu ett steg ut i vuxenlivet


<--Kommer jag bli snygg eller?

Jo minsann, Victoria Jensen ska bli glasögonorm. But we prefer to call it het sekreterare. Ellerhur?
 
Alltså, jag har på senare tid fått lätt och ofta ont i huvudet. Speciellt när jag tittat på film, suttit långt bak i klassrummet eller liknande. Ögonen blir ansträngda och ett tryck lägger sig i pannan. Så jag gick till optikern och blev undersökt idag. Jo, jag har typiska problem med synen som gör att man får huvudvärk. Därför ska jag få glasögon med -0,5 styrka. Jag är alltså lätt närsynt och har lite brytnigsfel. Ska bli skönt att få glasögon nu snart så det kan bli slut på huvudverkseländet.

Ska kolla in bågar på internet ikväll... lite spännande det här ju! hihi



Som om jag skulle sagt det själv

Oj, jag kan visst inte sluta skriva idag. Men det är väl den effekten musik har på mig, måste dela med någon.

Sen en tid tillbaka har jag varit trött
försökt att vara allt på samma gång
finns så mycket man kan göra
och borde, och vill
mitt i allt så ska man räcka till

Melissa Horn kan minnsan sätta ord på det

Sen en tid tillbaka har jag känt mig svag
och försökt att vara nån till lags
Ja, man kämpar för en plats som passar både här och där
och snart, så har man glömt vem man är

Lyssna på Melissa här:
http://open.spotify.com/track/201y8N0jrbsN8WAnsCeWh7


Melissa, en helt vanlig tjej som kan skriva innerliga texter som man känner igen sig i


I forgotten if they're GREEEN or they bluuuue

Nyss lyssnat på Your song med Ewan McGregor. Musiken har återigen hårt omfamnat hela min kropp. Vill bara flyga med alla toner, ut, iväg, sväva med i det där rena och fullkomliga. Det där mäktiga hänförande, jag vill vara en del av det, försvinna iväg från allt, bara vara musik som pumpas och flyger, bara hörs och inte känner, men skapar känslor. Föras med, vara en röst.

Iallafall börja med att ha en sån röst, så att människor verkligen blir berörda.


Vilobrist



Bara Spotify och jag hemma. And I like it!

Är helt slut, ska nog lägga mig och sova en stund, fortfarande med musik på såklart. Jag är så trött. Är så trött. Så trött. Trött.



Det blir gitarrlektion ( jaaahurra!!) senare idag och klockan 17 ska jag faktiskt till optikern. Vi får se om det blir nån "het sekreterare" av mig. tahahaha :P Plugga borde jag. Ja. Vi får se om det blir nåt med det.
Sorry men jag är så himla trött. Det går inte att skriva så engagerat då. Inget går då. We need some rest.

Goodnighhhhht


En vacker bild för att. Jag är trött


Shouhou håltimme

Varför känner jag att det är mer och mer jag inte kan skriva i bloggen? Är nog därför blogglusten danar, känner inte att jag kan vara helt öppen och ärlig längre. Men hej på er iallfall! Hej! :) kan man alltid skriva faktikst.

Hej! :)

Jo, jag jobbar med min rapport nu ja... :)

Ville bara hälsa eder att allas vår Stefan Petti är tokrolig. Jag talar nu alltså om vår samhällskunskapslärare Stefan Petti. Flummigare lärare får man leta efter.

Man vet aldrig vad han säger för knäppt härnäst...

Utandat

Mojjj!

igen...varför tappar man blogglusten ibland? Hur gör de stora bloggarna? Hur orkar de skriva varje dag liksom, utan svackor? De får kommentarer, det är hemligheten...

Tjenare iallfall. Dansen var booooahhhh-jobbig idag, blev helt sleeten. Men det var kul! Helgen den var toppen, även om jag nästan var sjuk i lördags. Jag var med och sjöng i lovsången på ungdomsgården this friday vilket var underbart, helt ljuvligt. Svårt att förklara varför, men härligt var det iallafall.
Men så intressant är det inte att läsa om vad jag har haft för mig. Jag mår bra, allt är mycket bättre inuti mig.

Och den sol som gick ner
någon annanstans ger
ett gryningsljus att förlita sig på

I en vääääärld ful av liiiiiiv!

Hejdå boa!

Källskolan<3

Det var riktigt trevligt och mysigt att fika med Julia idag. Vi satt och prata en lång lång stund. Hon är skön! Saknar den lärarn asså, bra på riktigt.

Kill some time

Vet ni va som är bra? Jag ska fika med Julia ida' :) Hihi, bästa svenska/SO-läraren ever är nu en kompis man gärna träffar och ofta saknar.

(Går inte att lägga upp bilder här från skolans dator)

Jag ber om ursäkt för de inlägg jag skrivit som varit så negativa. Jag mår bra nu och vill sprida glädje och positivitet här på bloggen, inte depp och o-ork. Det vände igår eftermiddag och imorse vaknade jag utan klump i magen :) Jesus is the bridge over troubled water. Och sen att bara prata ut är väldigt viktigt. Och att bara le tillsammans med Jonas som man älskar.
Jag måste sluta oroa mig så himla mycket. Ingen mår bra av det. Jag själv, allenast, är mitt ansvar. Måste banka in det i huvudet på min förvirrade lilla hjärna.

Hoppas på att kunna åka på skidläger till Kittelfjäll vecka nio och sedan åka på skidresa och hyra en stuga med mina syskon vecka 11. Hoppas hoppas hoppas. Jag måste jobba hårt, men det ser hoppfullt ut. 

Jajaj, nu ska jag inte störa er mer med mitt babbel. Ska väl gå för att möta Julia snart.
May the force be with you/ Victoria

Sluta deppa

Mäkta besviken. Har ingen gitarrlektion idag, Henrik är sjuk. Uss.
Uss för mig idag, jag orkar inte med någonting. Varför blir jag sånhär? Det är inge bra alls. Behöver väl egentlgien bara vila, vila från livet typ. Ibland behöver man det, remember that. Något är fel på mig nu för tiden, jag är inte mig själv. Jag tror jag har brytt mig för lite om mig själv den senaste tiden, eller nåt. Nej vad jag babblar, bli inte oroliga ni som läser. Behöver bara orda av mig lite. Jag vill försvinna in nån annan värld.

I skolan sitter jag, håltimme för hundratusende gången under min tid på St: Eriks. Information till eleverna är en grej man inte kör med här, det passar inte deras principer. Eller nåt fel är det iallfall.

Men jag längtar till i eftermiddag, riskmatch med Jonas och Josef :)

kram på eder alla <3

Jadå, jag mår egentligen bra

Godnatt.

Nu ska jag gå och prata lite med mamma och krama henne lite.
Ibland måste jag bara skrika och skaka och hulka. Får jag bara gjort det en stund är jag lugn sen. Nu är jag lugn.
Sova gott kommer jag göra. Jag är trygg för Jesus är min vän :)
Men ack, vad hård perss jag lägger på mig själv ibland. Orkar inte.

Godnatt

Sånt där skoligt inlägg

I min egen värld idag. Eller ibland. Det är skönt att vara lite borta, ibland vill jag bara vara själv fast ändå inte själv men själv med mig själv i min själva värld. Ööö, he - he.

Jag är tillbaka till skolan, efter ett långt, händelserikt lov. Känns nästan lite overkligt, men bra. Fast dansen imorse alltså, ouff. Min rumpa är så sjuuuukt öm efter lördgaens brutala pulkaåkande (ska lägga upp bilder från det förresten, om Maria bara lägger upp dem på facebook nån gång). jag kunde inte sätta mig på den smärtande skinkan och rulla runt sådär på golvet som man ska göra, det gjorde föööör onte. Nacken är också helt paj. Nej, dansen var inge kul. Försvann in i min egen värld istället.

Jag måste tjäna pengar. Jo, pengar måste tjänas här. Om jag ska kunna åka på två skidresor denna vinter måste jag barnvakta sönder. Så nu ska jag göra lappar och sätta upp här och där och hit och dit.

Hejhopppppps


SYSKONKÄRLEK



GISSA VAD JAG HAR GJORT IDAG?





My young padawan learner




Gäääsp!


Dålig uppdatering under jullovet. Nu är jag trött också så ska nog sova en skvätt. En lång skvätt. Blir så glad för era kommentarer! Ville bara säga tack. Hoppas jag får träffa min syster i helgen.

Har sett alla Star Wars filmer nu. Äntligen allmänbildad! Riktigt bra story faktiskt, blev positivt överraskad. Men man måste se alla för att upplevelsen ska bli bra. Måste se dem tätt. Vi såg dem på lite över ett dygn. Första filmen var tråkig men sen började man fatta och kom in i själva Star Wars världen. Då blev filmerna väldigt intressanta och fångande. Se dem, det tycker jag :)



Master Yoda - enligt mig den häftigaste och mest intressanta personen i Star Wars. Det borde göras en film om hur Yoda blev den Jedi - master han blev. Obi Wan Kenobi - spelad av ingen annan än sångkungen Ewan McGregor! Då är man en duktig skådespelare, när man kan spela så totalt olika roller.

Det är kul att laga mat ju :) Visste ni det? Det visste knappt jag.

Sovis sötis på er.

May the force be with you // Victoria

Come what may


Som jag nämnt är det mycket som är huller om buller just nu. Omständigheter är inte alltid som man skulle önska.


 



I was sure by now, God, that You would have reached down
and wiped our tears away,
stepped in and saved the day.
But once again, I say 'amen'
and it's still raining


Men vem är det som bär mig igenom? En som sagt att vi i världen får lida men som också lovat att aldrig överge mig. Han kommer inte alltid som en mäktig vind och röjer bort alla problem. Han dundrar inte alltid in med sin stora stämma och talar till stormen att upphöra. Att lita på honom är den största hjälpen.

as the thunder rolls
I barely hear You whisper through the rain,
"I'm with you"
and as Your mercy falls
I raise my hands and praise
the God who gives and takes away.



Vad som än händer prisar jag Gud, som har räddat mig till ett evigt liv och som är med mig alla dagar. Han är alltid värd att upphöjas och tackas

And I'll praise you in this storm
and I will lift my hands
for You are who You are
no matter where I am
and every tear I've cried
You hold in your hand
You never left my side
and though my heart is torn
I will praise You in this storm


Jag hoppas på Gud eftersom han lovat att finnas vid min sida och eftersom han har räddat mig tidigare. Jag hade inte varit den jag är idag utan Gud. Jag hade varit långt ner i skiten.

I remember when I stumbled in the wind
You heard my cry to You
and raised me up again

my strength is almost gone how can I carry on
if I can't find You

Det är vad som står i Guds ord som är sanning. Gud och hans ord står alltid fast och han har sagt att han ska vara min hjälpare.

I lift my eyes onto the hills
where does my help come from?
My help comes from the Lord, the maker of heaven and earth





Cating Crowns - Praise you in this storm

Har inte riktigt vaknat än, efter helgens osovande

Allihopa, min mobil är död och jag har tappat bort min sony Ericsson laddare. Min Nokia telefon har jag glömt hos Maria. Saknar Maria förresten.

Jag är själv just nu, vilket känns konstigt och ovant. Men nu kom pappa så är inte själv längre. Så blev inte att röja till nån musik på högsta volym ändå då. Drog ut på det jag egentligen ville för länge. Varför känner jag mig så himla slö idag? Har sovit hur länge som helst i natt, har ätit frukost. Tror jag behöver komma ut i den klara, kalla vinterluften.

Jaja, jag är iallfall okontaktbar idag, pga av min telefons död. Den kanske uppstår igen ikväll om jag kan låna någons laddare.


Thinking about this moment could make me cry. But I decide it to make me smile 


5, 4, 3, 2, 1....

GOTT NYTT ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅR!!!!!


Jag är alldeles för trött för att skriva ett inlägg.

Men gott nytt år på er alihopa! Wow, jag tycker verkligen det är spännande. Vad hela friden kommer 2010 att innehålla liksom? Den som lever får se, och jag tycker det är så spännande att leva :D Gud är fantastisk, så stoooor, så sann, så häftig! Jag vill lära känna honom mer, jag vill verkligen det.

Undrar ni hur och var jag firade nyår? Jag befann mig på det enligt mig bästa ställe man kan befinna sig på på nyår. HOPE nyårsfestival ofcourse! Det var så underbart härligt alltså. Ojojoj, jag älskar att dansa loss, dansa loss i frihet för att upphöja Gud :) Och jag älskar att be, att tillsammans med många andra kristna stå och be och gråta inför Gud, be energiskt, be med hela hjärtat. Sen springa runt och krama Charlotte, Florian, Elisabeth, Sussanna, Rebecca, Heidi...och skrika "Gott nytt år!!!!". Så tillbringar jag helst mitt nyår :)

Men helt fullkomligt var det inte, jag saknade Jonas väldigt mycket...Nyårskyssen...vi tog den idag istället :) men ack, jag saknade honom så mycket under kvällen. När vi stod och tittade på fyverkerier kunde jag inte sluta tänka på honom och hur mycket jag hade älskat att dela den upplevelsen med honom. Och att dela tolvslaget med honom. Men, vill man fira nyår på olika sätt så är det bara så. Vi älskar varandra så vi låter varandra vara oss själva. Han ville ha en lugn, mysig middag på Arken, jag ville hoppa runt som en galning på Hope.

Käre värld, här måste sowas. Gick och la mig i morse liksom och gick dessutom upp i morse. Nee fy Victoria. Godnatt!! Ha tro och hopp inför ett nytt år, ett oskrivet år :)

RSS 2.0