Beachvolley och världens grymmaste konsert

Igår var verkligen en härlig dag! Jag kom till Arken runt 12. Jag och Elisabeth började då träna lite beachvolley till turneringen som skulle va senare. Det gick ju inte jättebra...kändes rätt hopplöst. Servade kanske tio gånger innnan bollen kom rätt. Efter ett tag kom Robin och joinade. Han var ganska mycket duktigare om man säger så.  Vi tröttnade snart och gick och åt istället. Medan vi åt kom Josef. Vi gick ner i ungdomslokalen och spelade pingis. Askul! Jag såg några otroligt snygga killar också. De satt där och verkade inte ha något att göra. Jag var såå nära flera gånger att fråga om de ville vara med meeeen, det gjorde jag inte. Sketans fega mig!
Vi spelade i cirka en timme, sen var det dags för beachvolley. Jag och Elisabeth var ett lag. Vi skulle börja turneringen med att möta Elias och Robin. Det gick bättre för oss än när vi tränade. Ibland gick det ganska bra. Men inte bra nog. DE vann till slut, efter många spännande bollar. Det blev bara den matchen för oss i turneringen. Men efter turneringen lirade vi länge. Fy pösckan vad kul det var! Jag fick verkligen in känslan efter ett tag och ett ordentligt spel kom igång och det kändes som jag verkligen lyckades. Vi hade så roligt! Efter många fina bollar blev vi hungriga och trötta. Men vi orkade inte äta så vi gick och satte oss i ungdomslokalen och bara hängde. Spela lite kort och så. När ungdomsgården öppnade stod jag i caféet men det var så lite folk, alla var ute, så jag satte mig och pyssla istället. Jättemysigt! Sen var det dags för möte vid nio. Ikväll skulle vi ha det utomhus. Mats predika superbra.

Efter mötet var det dags för den stora konserten. Stetoscophe (stavning?) hade rest helt från Umeå för att spela Punkrock för oss. PÖSCHKAN vilket ös det blev!!!!!!!! Ojojojoj!! Det visade sig även att det var dom som var de snygga killarna jag sett tidigare under dagen. De var verkilgen brutalt heta, allihop. Speciellt han svarthårige, han hade så fina ögon, jättespeciella. Och han sångaren, han såg ut som, pratade som, skrattade som, och var precis som Pekka. Gaaah jag höll ju på att dö! Dom spelade så fntastiskt bra och verkligen röjde sönder sig själva på scen. Ojoj vad Maria, Emma och jag dansade!! hahaha ååå det var ju en av det roligaste kvällar jag vart med om!! Hoppas de kommer tillbaka!!! Då, då ska jag fråga om dom vill vara med och köra pingis!!

Nää nu måste jag äta frukost. Kram kram!


En skakad start på mirakel

Jajamensan igår satte det igån, mirakelfestivalen 2008. För er som inte vet så är det en festival som arken arrangerar, kyrkan jag går till. Inför mirakel har de duktiga grabbarna, mina kära ungdomsledare, Mats, Erick och massa andra byggt både beachvolleplan och paintballpark, linbana och hinderbana. Satt upp en hoppborg och en studsmatta har de också gjort, tyvärr. Alltså Elisabeth, Josef, Hilda och jag hoppade järnet i hoppborgen igår och det var helt obeskrivligt roligt (nu låter det som vi är rena rama småbarnen, men tro mig, vilken vuxen, erfaren affärsman som helst skulle tyckt det var brutalt skrattretande). I hoppborgen fanns en höjd, kanske två meter. Jag lyckades till slut ta mig upp där, tyvärr. När jag satt där och just skulle ta mig till att hoppa framåt gungar det till, jag tappar balansen och faller okontrollerat bakåt. "Haha, det här va ju roligt, hoppas det gick bra för Hilda bara, jag drog ju ner henne" hann jag tänka innan jag hörde röster långt borta som ropade "Oj, hjälp, Victoria gick det bra?". "Va har det hänt mig nåt?" undrade jag halvt medveten om var jag var och vad som pågick. Det kändes nästan som en dröm. Plötsligt upptäckte jag att jag låg på asfalten. Skräcken tog tag i mig ordenligt när jag kände smärtan i ryggen och huvudet. Någon hjälpte mig upp. Jag slängde upp armarna ovanför huvudet för att få lättaer att andas. Ett trick jag lärt av min gamla fotbollstränare. Det dunkade verkligen i huvudet och illa mådde jag också. När jag hade fått tillbaka normal andning gick och letade reda på mamma. Hon fick mig att sätta mig ner och bara vila tills hon torkat klart alla bord. Sen hämtade hon Lasse och Susanne. De bad för mig, det kändes bra. Nu sitter jag här, har fortfarande hjärnskakning, men känner inte av den och ikväll dansade jag ärnet på Into the Flow inför Jesus, ändå har jag inte ont. Sing hallelujah, praise the Lord!

Det var super kul att träffa Thale (inte träffat henne på ett år!). Hon är så go å gla och pratar så skönt. Kommer sakna henne när mirakel är slut och hon åker hem. Elisabeth Stokka var riktigt kul att träffa också, har ju inte träffat henne sen identity. Jokke är lika rolig och trevlig som han var i maj när vi sågs sist. Kul å se honom! Den som verkligen saknas nu är Pekka. Det var ju på mirakel jag träffade honom första gången, och nu är han inte här :-(   Dumma sterekockler som ska hoppa in i hans hals just nu när mirakel börjar och han skulle vara här och dansa med mig!! Saknar dig Pekka Söt!!

Jag orkar inte berätta allt om mirakel men imorgon ska jag iallafall spela beachvolley om mamma godkänner mitt huvud till det. kram kram allihop!

jag skriver faktiskt idag med :P fast om igår

Vaknade sent, åt frukost med Greg, skrev lite tackkort, cyklade till Elisabeth. Elisabet skulle hjälpa mig med min tunika som jag håller på att sy. Vill ha klar den innnan mirakel (som börjar idag). Vi skulle också göra ett musikdrama som ska spelas upp på någon av ungdomskvällarna under mirakel. Vi hade några riktigt bra idéer efter att vi spräckt den fantasilösa bubblan. Om vi bara kan genomföra dem på ett proffsigt sätt kan dramat bli riktigt starkt. Problemet är att vi inte kan genomföra idéerna på ett proffsigt sätt + vi måste ha med en massa skådespelare som vi inte vet om de har lust att vara med eller om de är duktiga på att spela teater. Men jag och Pellan ska försöka i alla fall. Det får bli som det blir.
Jag sitter faktiskt nu och lyssnar igenom instrumental musik för att känna efter om något passar. Snart ska jag cykla till Elisabeth. Vi måste få allt klart idag innan halv sex då vi ska va på arken för att träna lovsång. Ikväll måste vi presentera våra idéer och musiken och upplägget för dem vi vill ska vara med. Får se hur det går.
Iallafall, tillbaka till gårdagens händelser. Innan jag åkte hem från Pellan hann jag sy fast innertyget i tunikan vid axlarna. Med andra ord arbetade jag inte speciellt snabbt.
När jag åkte hem hade Greg (min morbror) lagat en god middag.
 Vi hade ytterst trevligt under måltiden. Greg är ju så himla skön! Han är här nu för att leta efter en lägenhet. Egentligen bor han i Borås men ska flytta till Upplands-Väsby i höst. Kommer bli kul att ha honom så nära! Efter middagen la sig mamma och sov medan jag skrev tackkort och greg sov/kollade på nyheter. Efter denna vilostund åt vi jordgubbar med glass och banan. Jättegott! Sen vart det ännu mer tackkort för min del. Greg och mamma forskade lite inför mammas kommande resa till USA. Det är tänkt att hon ska hitta sin pappa, så de letade fram lite addresser och sånt. Sen började jag och Greg, runt elva, kolla på första fimen i sagan om ringen triologin. Vi såg nästan klart hela. Så jag var i säng runt 2. När jag la mig kände jag mig illa till mods, vet inte varför. Kan bero på filmen eller att jag bara hade behov för att gråta. Det har man ibland utan anledning. Så jag grät mig till sömns. Men nu mår jag bra!

Kram kram kram, ska hoppa i duschen nu innnan jag drar iväg till Pells. Hare gött!

Sommarlov i korta drag

Sommarlovet går sin ljuva gång och jag bara totalnjuter. Hade en fantastisk underbar älskad semester på hytta även i år. Ingen har sötare och underbarare kusiner än mig! Iver, Jacob och Emmi is the shit! Vi har hatt de så koselig (mysigt, trevligt). Vi har verkligen hytta i ett paradis. Vi hade fint väder i år också och vattnet var lågt så stränderna var stora. Jag hoppade från ett berg på 14 meter rakt ner i vattnet! Böj er för härskarinnan! Det var första gången och det var en sån fantastisk känsla. Ska göras om nästa år. Magnus och Emelie (de fyra månader gamla turtulduvorna) hoppade också. Magnus (min bror) är värsta friluftsmänniskan och drog med mamma, pappa, Greg, Emelie och mig på en fjelltur. Maria stukade tyvärr foten så hon kunde inte vara med. Fjellturen var ändå ytterst trevlig och spännande. Nästa år vill jag gå på fler. Har nästan blivit lika tagen som Magnus. jaja, nog om semstern, skulle jag berätta hälften av allt som hände och allt revligt vi hade skulle jag nog få sitta här reste nav dan.

Innan den där ljuva semstern sov jag hos Charlotte i fyra dagar. Det var kul nästan hela tiden, men vi sov inte så mycket så jag blev sådär grinig som jag kan bli om jag är trött och inte får sova hemma. Men Charlotte var glad och uppåt hela tiden så jag hade ändå rätt trevligt. Florian, Wiktor och Dennis kom dit ibland också. Det var ganska kul.
När jag bott hos charlotte åkte jag till Florians landställe. Det var väldans kul. Vi firade midsommar, badade mitt i natten, såg på Ondskan (blllääoooh, ska aldrig se den filmen igen. Den var bra men så himla hemsk, tyckte så synd om alla och hatade alla andra). En vänfamilj till Alverbäcks kom dit också, de var jättetrevliga och hade jättegulliga ungar.

När jag kom hem från hytta åkte Florian, Elisabeth, Charlotte, Josef och jag på cykelsemster. Världens mys!! Älskar att cykla på massa småvägar genom hästhagar medan solen skiner och fåglarna kvittrar.

Igår åkte Florian, Philip (hans lillebror), Sheila(hans mamma), min mamma och jag till Skansen vid halv ett. Inte för att gå på skanske, o nej, fy pöshkan va tråkigt, nej för att va med på Allsång på Skansken. Det var upptaget närmast stängslet där man står så vi satte oss mitt bland de tråkiga bänksittarna. Där höll vi plats till oss själva + Elisabeth och Johanna som kom runt sju. Vi hade så kul!!! Innan det börja satt Elisabeth, Johanna, Florian och jag och sjöng allsånger för hela skansken. haha, vad alla tråkiga svenska glodde. "Va? kan man sjunga fast inga andra sjunger? Men hjälp, vilka konstiga människor!" tänkte de helt säkert där de satt stela som stål och följde jantelagen med hela sitt hjärta. Men vi hade roligt! Riktigt roligt. Inte brydde vi oss om nån tyckte att vi stack ut för mycket. Sen var det faktiskt en helt osvenska dam (hon var nog svensk, men betedde sig inte därefter. Det gjorde inte vi helle i och för sig) som hängde med och stämde i. Då blev det ännu roligare! När det sedan började drog öset igång på riktigt. I alla fall på vår bänk...hahaha. Vi jublade och hängde med och sjöng och klappade och gungade och bara hade det så trevligt man kan ha det en allsångskväll i juli.

Idag är stora städa och skriva tackkort dagen. Så det ska jag ägna mig åt nu. hejdå, ta hand om er! kan nog dröja ett tag tills jag skriver igen

RSS 2.0