Godmorgon

Jag håller på att klä på mig samtidigt som John Mayer sjunger i mina högtalare. Tankarna snurrar runt i huvudet, och mest tänker jag på att jag vill satsa på musik den närmaste tiden. Alltså ta tid till att skriva låtar och bli bättre på att spela gitarr. Spela mer inför folk. Det är något jag känner att jag vill, som jag är "kallad" att göra och som jag orkar just nu.
Som sagt är jag inget supertalang men jag duger trots att jag inte är bäst.

Här ska mer kreativitet flöda.

Jag älskar att dansa

Det blir mys ikväll. Maria har skurit upp fruktsallad, mamma har lagat middag och jag har bakat en kladdkaka. Magnus kommer snart och Bestefar hade gillat att vara här. Vi ska titta på bilder på honom och filmer med honom och prata om gamla minnen. Ingen av oss har träffat bror Magnus efter Bestefars hemgång.

Det blev mys igår också. Maria, mamma och jag tittade på Rain Man. Absolut en film att rekomendera.

Elisabeth och jag agerade gatumusikanter idag. Blev dock bortkörda från centralen...där fick man tydligen inte va.

Nu ropar Maria. Kramar allihop <3 :)

Har svenska lektion

Hata tåg. Hata tåg som stänger dörrarna mitt framför näsan på Victorior. Victorior som sprungit till cykelförrådet, cyklat som en gubbe med geting i rumpan, nerför backarna med mjölksyra i benen. Kastat sig över spärrarna, rusat ner för trapporna. Till vilken lön? Komma en kvart för sent till svenskan och därmed få sitta och vänta i 20 minuter. Stackars Victoria och hemska tåg utan barmhärtighet. Nej, jag överdriver inte.

Det var mysigt att vara med Mamma och Maria igår. Vi pratade om Bestefar och alla känslor, det var skönt. Så underbart att mamma kom hem igår. Har saknat henne. I natt drömde jag om tumörer. Det var läskigt.

Men jag är glad typ, fast inte så jätteglad medan jag är i skolan. Känner att ga inte riktigt orkar så mycket, orkar inte engagera mig i saker. Och är så himla känslig. Men så fort jag är med Jonas, Elisabeth, Florian, Maria och Mamma glömmer jag det jobbiga och har det hur bra som helst. jag vet ju innerst inne att jag borde vara glad fr Bestefars skull. Han är nog obeskrivligt glad just nu.

Kram

Knäckt rygg och brustet hjärta

Idag har nästan hela klassen fått veta vad som hänt. Känns lite konstigt, och lite jobbigt. Alltså jag tycker synd om dem, vad ska de säga liksom? Men alla kramar har gjort gott. Det är ändå så otroligt gulligt av dem att bry sig. Jag blev ledsen på gympan. Blir så himla känslig av det här, minsta grej som händer känns jättetungt. Jag ramlade på nacken när jag skulle stå på händer. Det ända jag kunde göra var att springa till toaletten och gråta. Jättefjantigt. Men det blev bara så himla jobbigt. Sen var jag ledsen resten av lektionen, orkade inte dölja det. Så alla kom och frågade. Och kramade.

Tänk att jag inte ens kan stå på händer. Bestefar var gymnast, stod på händer på balkongräcket över en fors. Stod på händer på skorstenen uppe på taket på hytta. Stod på huvudet när han var 70. nej, jag har verkligen inte ärvtnågra av hans kroppsbegåvningar. men konstnärligheten, kreativitetenoch galenheten kommer från honom. Bestefar är en sån underbar livsnjutare. Ja han är, jag gillar inte ordet var. Han är fortfarande lika verklig i mina minnen.

Första gången jag orkade skriva lite om honom. Åh, Bestefar jag önskar du kunde se mig.

Lite tung

Det var skönt att vakna bredvid Maria i morse. Det är skönt att hon ska sova hos mig ikväll. Det är skönt med alla värmande sms från er vänner. Jonas. Florian. Elisabeth. Ni betyder så himla mycket.
Jobigt att vara i skolan idag. Jobbigt med allt prat runt omkring.
Nu börjar svenskan.

Hejdå

Min Bestefar

Han är död. Han är i himlen nu.

Jag är hos Maria och Jonas var hos mig när jag fick beskedet. Jonas var helt underbar.

Mina påståenden om 21/11 2009

:

154 kronor är absolut en start och oändligt mycket mer än ingenting.

Jag vill spela teater i Kallhäll igen.

Florian och jag skämmer alltid ut oss på fest.

Munspel är ett helt underbart instrument.

Det är kul att le mot någon när denne ler tillbaka.

Rolle är väldigt trevlig, tänk att jag tyckte att han var kall i början.

Jag har spelat Cecilia Lindh oräkenligt många gågner och ändå seplade jag fel på Västelånggatan.

Cannie, Carolyn, Sara och Maria från teatern är människor som gör mig glad.

Jag har saknat Jonas idag.

Elisabeth och speciellt jag behöver verkligen träna mycket mer inför nästa gång vi ska spela på stan.

Det är otroligt roligt att spela på stan, speciellt när man ser att människor blir glada.

Jag vill aldrig mer jämför mig med någon annan, jag duger fastän jag inte är bäst.

Gitarr spelar jag mest för min egen skull och jag är ingen supertalang.

Dag är en supertalang.


Godnatt.

(För er som inte vet så har jag spelat gitarr med Elisabeth vid gamla stan idag. Florian och jag har varit på jubileumsfest på teatern där han och jag spelade i sjuan. Då åkte vi alltid bil hem med Rolle. Det gjorde vi ikväll också. Cannie var vår regissör och Carolyn, Sara och Maria var medspelare. Information avslutad)

Playing the

Idag blir det att spela gitarr och sjunga härliga låtar tillsammans med Elisabeth vid plattan och T-centralen. Vi ska samla in pengar till vår älskade (och ofärdiga) ungdomsgård. Första gången vi spelar ute... ska bli så himla kul!!
Jag spelade gitarr i lovsången igår för första gången i mitt liv. Det gick jättebra förutom när jag spelade en helt annan låt än alla andra bara för att jag var så koncentrerad. Upptäckte inte att Sami sjöng något helt annat förns en bra bit in på första versen...ajajaj. Men annars, det har aldrig varit så kul att spela gitarr förut och jag hoppas jag kan få göra om det snart igen!

Elisabeth sjunger så himla bra. Jag älskar när hon sjunger. Hon har så varm och ren röst, en riktigt talang och jag älskar det. Så otroligt duktig. Jag älskar Elisabeth. Ska bli trevligt att va med henne idag, vet inte hur många veckor det var sen bara hon och jag umgick sist. helt sjukt, min Elisabeth! Å vad jag tycker om Elisabeth.


Så himla vacker och så himla underbar människa! tack för att du finns Elisabeth <3

Hejdå, nu måste jag göra mig i ordning. Kram och ha en fin lördag. Njut av den blå himlen och solen som visar sig.

- Vic's

Salta droppar



Jag vet inte hur länge det dröjer innan du lämnar den här jorden. Dock är glädjen inom mig ändå sann. Igår tog du steget som bara du själv kan ta. Och det förvandlade resten av din evighet. Tack Gud!
Jag är så otroligt lycklig.

Kram till dig Bestefar, jag älskar dig.


Hungry



Hippien, Pottern, Clownen <3 Nicolen, Sigriden, Tracyn

OJoj, sitter här och lyssnar på julmusik...längtar till jul. Men det är faktiskt inte därför jag lyssnar på Steven Curtis Chapman julskiva just nu. Jag letar efter en låt, vilken Elisabeth och jag ska göra en dans till. Vi ska dansa och spela drama på julkonserten 13:e december. Sheeet, det är ju inte alls länge till....hum, varför blir alltid sånna här grejer stressiga??

Var så kul på engelskan idag. Vi fick göra en skräcksketch på engelska och visa upp för resten av klassen. Fanny var en zoombie och jag försökte döda henne men hon misshandlade mig till döds istället...vad hemskt det låter. Vi hade väldigt kul :) Skrattade mycket när jag kollade på de andras också, det blir ju bara bra grejer när man går i en musikalklass. Ingen som direkt är rädd för att spela upp nåt in public.

Teaterfröjden fortsatte på teaterlektionen, då vi fick jobba med de manus vi skrivit. Utveckla hur scenen skulle se ut, tänka igenom våra roller, repa, leta rekvisita. Gillar verkligen det här med att göra en egen liten teater och gillar dom i min grupp, för alla är lika knäppa :)

Nu ska här snart ätas med My och Lena. Sedan bär det av i Josefs bil till ungdomsgården. Träffa kompisarna man inte träffar på hela veckan. Spela gitarr i lovsången. Puss på det <3

neej, bon apetit på mig och kram på er!

Dreams

I just wanted to say... goodnight and sleep tight. And then I also wanted to thank all you people that I love. I think you know who you are. Thanks for being a part of my life, even though I am the Victoria I am. And, I am thinking of my grand
father tonight. I hope he sleeps peacefully. I hope I will be able to talk to him before he will sleep forever.

A sweet goodnight picture:



Ingen aning om varför det här inlägget är på engelska...Godnatt på er iallfall

Singer-songwriter



Jag sitter här och tänker på. Att jag vill utveckla mitt låtskrivande. Eller börja skriva låtar. Det gick bra att skriva en låt till Bestefar, den blev riktigt bra. Nu vill jag fortsätta. Men vad i hela friden ska man skriva om? Hur får man inspiration? Jag behöver komma igång. kan någon hjälpa mig? Någon som har förslag på vad man kan skriva om? Inga förslag är dåliga förslag.

Melissa Horn skriver bra musik iallfall. Hon inspirerar mig. Jag känner igen mig i så mycket av texten. Jag har det inte såhär längre men hon beskriver nästan exakt hur jag mådde förr i tiden. Därför tycker jag om den här texten och tycker om att lyssna på låten, för att jag känner igen mig. Och som en påmminelse för att inte hamna där igen

Sen en tid tillbaka har jag varit trött
Försökt att vara allt på samma gång
Så mycket man kan göra och borde och vill
Mitt i allt så ska man räcka till

Sen en tid tillbaka har jag varit tom
Och försökt att hitta spår som leder rätt
Ja det finns så mycket måsten att vara bra på det man kan
Och mitt i allt så ska man vara sann

Jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler
Och samlat damm på min gitarr
För allting jag skriver blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort

Sen en tid tillbaka har jag varit tyst
Och försökt att känna efter hur det känns
Ja man gör som alla andra och försöker att bli van
Men jag har tröttnat på att vara likadan

Sen en tid tillbaka har jag känt mig svag
Och försökt att vara nån till lags
Ja man kämpar för en plats som passar både här och där
Och snart har man glömt vem man är

Sen en tid tillbaka har jag tänkt såhär
Och insett att jag måste börja om
Ja jag har kämpat för en plats som passar både här och där
Men snart ska jag hitta den jag är

Jag har ändrat i mitt rum, köpt nya kläder
Och samlat damm på min gitarr
Men i vad jag än tar på mig känner jag mig alltför kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort


Ja, vår klass är grymmast



Var bara tvungen att sno den här vackra bilden från Elviras facebook. Alla är tyvärr inte med, men håll med om att dem som är med är några riktiga hetingar?
Hoj hoj hå

Dagens korta fakta:
Ikväll blir det lovsångsövning om inget dramatiskt händer. Den nya dansen gick bra för första gången idag. Jag fick gå 20 minuter tidigare från matten idag för att jag är snabb. Jonas ringde nu och han kommer upp hit en stund om inget dramatiskt händer. Mina smutsiga kläder vimlar runt i tvättmaskinen nu om inget dramatiskt hänt. Jag sorterade allt själv. Chansade.

Hejdå alla människor. Klä ut er om ni har tråkigt.

kram från allas eder Vicitickitoria

The transformation



SvennE skrubbades bort och kläddes av efter hemkomsten och den verkliga Victoria uppenbarade sig igen. Hon åt en god middag och tog sedan bussen till sin Jonas och hade en hejdundrans bra kväll. Tänk vad det är bra att vi kan ordna upp saker och ting. Det gäller att prata ut på en gång. Ett tips till alla par där ute. Både litet och stort, så fort det minsta känns fel - ta tag i det :)
Vi hade det iallfall väldigt mysigt. puss på det <3 Jag tror han var glad att det var Victoria som kom och inte SvennE, även om han ju tycker väldigt mycket om Pistvakt. Hehe :P 

Jag ska försöka få tag på de bilder som togs på mig med hela utstyrseln, ryggsäck med inbyggd stol och hela norrlandsköret.
Vet inte hur okej det är för de andra i klassen att jag lägger ut bilder på dem, jag skippar det nu iallfall. Det kanske kommer senare. Ska iallafall lägga upp på fejjsbooken snart.

Godnattkram alla människor - och inse att det är förspilld kraft att oroa sig. Säger det mest till mig själv.

Yours all/ Victoria

Skolans snyggaste

Sitter här i skolans bibliotek. Sketsnygg.
Alltså, ni skulle se mig. Jag är SvennE i Pistvakt. Tvättäkta norrläning med andra ord. Snus under läppen (bestående av papper och kajal), pälsmössa på huvudet, skäggväxt, bustiga ögonbryn, rutig flanellskjorta, raggsockar och kallingar med strumpor i under mjukisbyxorna. Ashet med andra ord :)
Kände inspirationen komma i morse, även fast jag nästan hade gett upp igår kväll.
Japp, man får ju lite blickar här i bibblan, för att inte prata om när man åkte kommunalt i morse. Svenskar är fett tråkiga. Låtsas som ingenting liksom. Man ska ju fråga eller nåt, göra nåt kul av det. istället för att kolla snett och sen låtsas som det regnar. Jag vill inte vara en tråkig svensk.

Tågen gick inte i morse...så jag stod och trängdes med Stockholmsfjölan i en timme typ. Mådde illa och hade ont i huvudet, mem det var kul ändå. Träffade Florian, Elisabeth och Victoria där i vimlet vilket var kul. Florian var typ lycklig över tågkatastrofen. han tyckte det kändes som vi var med i krig eller nåt. Vi hade väldigt kul :)

Jaja, nu ska jag äta lunch typ. Med pälsmössa och skäggväxt. kram på det!

All yours/ SvennE

Kolla coolingarna (pil ner)

 

Lyssnar på musikal-musik och har just skickat in stressläxan. Ansträngde mig inte särskilt mycket med den, pallade inte riktigt. Känns inte som det var så viktigt. Men skrivit den iallfall och analyserat lite om min stress. Nu ska här rotas igenom utklädnignskläderna...imorgon ska vår klass flippa ut totalt. Cornelia fick den fett freakade idén att alla skulle klä ut sig en vanlig dag. Bara för att färga vardagen lite :) Ska bli skitkul jue... bara jag hittar någon utklädning som funkar...ska kanske va kille, typ raggare. hehe, we'll see.

Måste säga att det blivit så himla mycket bättre stämning i klassen den här veckan. Eller det kanske bara är jag som känner det. Men jag har plötsligt börjat känna mig så himla bekväm. Kan vara mig själv mycket mer med fler personer än bara några få. Väldigt kul! Jag bad ju om det i fredags också kom jag på idag. Det kan vara förklaringarna till att spänningarna har släppt :)

Åh, jag hade gitarrlektion idag. Var härligt asså, inte haft nån lektion på typ en månad. Japp, ville bara säga att jag tycker om att spela gitarr.

Nä nu ska jag riva ut säcken med kläder... kram på eder alla, och fortfarande: När livet känns grått - leta efter färger!

I'm Yours/ Victoria

Vänner

Åååh, vad roligt det var att åka tåg med Florian i morse. Vi hade sån tur som hamna på samma tåg till skolan, för en gångs skull. Blev yberglad av att träffa honom :D I och för sig käkade jag pizza med honom och Mimmi igår, vilket också var trevligt.
Hade så mysigt med Jonas igår kväll. Det var verkligen en riktigt bra kväll, det är så härligt att vara med honom. Ton med kärlek på det <3

Så mycket mer har jag inte skriva, förutom att jag ringde bestefar igår och det var skönt att prata med honom.

Nej men hej å hå, kram på världen kära vänner :)


Det är så det är nu

Hej blogg. Hej Victoria. Hej ni som orkar läsa

I Bestefars lägenhet sitter jag. Hans runda spel med vackra stenar är på bordet bakom mig. Hans lite konstiga böcker står i hyllorna runt omkring mig. Några papplådor står staplade här och där, några bredvid den handskurna stolen med drakar som armstöd. Nästan varje ting i den här lägenheten väcker minnen. Väcker känslor.
Bestefar är inte här. Han ligger i sin sjuksäng på Björkhemmets korttidsboende. Vi var hos honom i flera timmar igår. Det gjorde nästan bara ont. Men det vill jag inte prata om. Kanske med Maria lite, ibland. Det kommer nog en tid då jag bara kommer vilja prata bara om honom. Jag har försäkt skriva typ hundra olika meningar nu som fortsättning, men det bli bara fel. Jag känner att jag nog inte vill skriva om det han (och jag) går igenom.

Fanny sov hos mig i fredags. Vi hittade inte Moulin Rouge. Vart så himla besviken! Men men, sånt händer. Jag får typ köpa en ny snart. Den verkar vara helt borta :/ Fanny och jag kollade på Mr. Beans semseter och käkade kyckling ändå. Sedan drog vi till Arken, var med på Late Night show. En ganska skrikig men kul show den här gången. Jag vann iallafall tävlingen i vem som kunde immitera den fulaste dialekten. Hör ni det dalslänningar? hahah :P Det var mysigt att hon sov över, trots att Maria och jag åkte hemifrån halv åtta på lördagen.
Maria och jag tittade på en ashärlig film på tåget påväg hit till Bengtsfors. Hairspray. Värsta underbara musikalen.  En rolig och glad film med ett bra budskap :)

Nuuu sak här göras i ordning och packas. Vi ska snart åka till sjukhemmet.

Victorian

Bara för att jag älskar...









... Moulin Rouge.

Imorgon ska jag se mästerverket med Fanny. Och Fanny ska följa med mig till Late Night Show. Värsta skoj ju! Längtar :)

Åh, Moulin Rouge är så vacker <3 Godnatt


My gift is my song. And this one is for you

Jag är skakad. Nyligen låg jag på golvet och skakade. Nästan grät. Hela jag vibrerade. Jag uppfylldes av en så stor känsla, mitt inre blev omkultvält, något gigantiskt rörde sig inom mig, något jag nästan ville spy ut. Gråta ut iallafall. Varför låg jag på golvet och skakade? Ewan McGregor sjöng "Your song" i mina högtalare. Hela rummet vibrerade av hans röst. Det var det vackraste jag hört. Det är absolut min favoritlåt bestämde jag nu och Ewan McGregor har den mäktigaste och vackraste rösten jag har hört.
Tänk att höra honom sjunga den live. Jag börjar nästan gråta av tanken. Vilken mäktig röst. Vad vackert musik kan vara. Jag blev som sagt överväldigad. Musik brukar frambringa starka känslor i mig men den här musiken skakar om mig helt och hållet. Ewan Mcgregors "Your song" är nästan för vacker för att lyssna på.

Elisabeth, vi måste se Moulin Rouge snart igen. Det var så länge sedan. Jag tror jag kommer börja gråta. Efter den här upplevelsen. Tänk att det finns talager som Ewan McGregor. Vad bra att han är musialskådepelare, han är verkligen på sin rätta plats. Utan hans röst skulle inte Mouiln Rouge ens vara hälften så bra som den är.



Nog om min favoritfilm, min favoritlåt och min favoritskådespelare. Här i mitt rum städar jag. Det är iallafall vad jag är menad att göra. Oj, det gick just upp för mig hur bråttom jag har. Ska ju skriva manus och brev till Bestefar också. Men jag har faktiskt varit så duktig att jag satt in alla papper från skolan i en pärm idag. Och jag har umgåtts en del med mamma, som åker till Norge imorgon och är borta i tio dagar.

Nu ska jag ta tag i de saker jag behöver göra

Varning: långt känsloinlägg (röd lampa lyser)

Ingen danslärare kom idag. Till slut fick jag nog och gick därifrån. Sometimes you need just a little time alone. Jag saknar min gamla klass så mycket att det ibland blir för mycket. Då drar jag mig undan. Självklart hade jag kunnat vara med och dansat runt till medryckande musik på det gigantiska golvet. Det hade ju varit kul. Men jag hade ingen inspiration. Fast det hade varit en fröjd att göra det tillsammans med Elisabeth. Då hade inspirationen helt klart kommit, i så stor mängd att jag knappt kunnat kontrollera mig. Jag har erfarenhet...

Hade en riktigt bra morgon. Jonas kom till mig klockan åtta eftersom kostansvarig i Upplands-Bro helst svarar på frågor vid den tiden. Men iallafall, Jonas var hos mig en timme innan jag gick vilket gjorde min morgon till en dröm :) Igår var jag hos honom också, det var min första lugna kväll på typ en och en halv vecka. Så himla skönt!

Jag åker troligen till bestefar igen i helgen. För hans skull, för min skull. Man får verkligen passa på så fort man har chansen. Jag är så ledsen för att han inte bor nära. Men Maria och jag ska åka i helgen,om vi får tag påbiljetter. Och det kommer bli mysigt trots att det innebär ännu en helg utan Jonas och utan vännerna.
Jag vill inte tro att han ska dö.
Det finns inte i min värld.
Cancer är ingenting att skämta om.

Jag är en känslig typ, det är knappast någon nyhet. Det är bara för min klass att vänja sig. Precis som jag får vänja mig vid vissas kaxighet, spydighet och överflippade beteende. Det verkar inte som det går att göra något åt det. Men då får min klass acceptera att jag är känslig och gärna är för mig själv i bland. Jag älskar att vara för mig själv. Inte på frititden men i skolan. Det betyder inte att jag är ledsen. Det betyder inte att jag inte tycker om min klass. Det betyder inte att jag är sur, inte att jag är ensam, inte att jag vill ha nån slags empati. Det betyder att jag är jag. En känslig ensamvarg. I skolan alltså, inte så ofta annars. Fast det är klart, mina kompisar har ofta skämtat om min förmåga att drömma mig bort. Försvinna liksom, mitt under ett samtal. Vara lite (mycket) frånvarande.

Det var en del jag kände att jag behövde skriva. Har inte skrivit på ett tag. Det är lite mycket nu. Vilket också betyder att jag har större behov av att skriva. Men inte tid. Bestefar, saknad av Källskolan och lite annan förvirring snurrar runt i huvudet hela tiden.  Vad jag är tacksama tt jag har min Gud, min gode Gud, att kastaallt på. För det mesta är sånt amn inte pratar om. Inte ens med sig själv liksom. Hela grejen med bestefar är så svår att sätta ord på. Jag har bara min trygghet i Gud, pratar inte så mycket om det. Pratar inte så mycket om nåt. Har inget behov för det liksom. Men att skriva behöver jag. och att tacka Gud för hans omsorg behöver jag. Det är så skönt. Jag behöver inte avra så förvirrad och stressad. Victoria behöver inte det.

Det blev ett långt inlägg. Jag ska nog äta lunch nu. Klockan tolv är det matteprov. Det kommer gå bra, Jonas tror på mig - när inte jag gör det:) tack Jonas <3 Tack alla underbaramänniskorför att ni finns. Jag vill med allt jag är finnas för er också<3<3

Kram på världen, nu ska jag dricka äppeldricka.
Victory

kortis

hej hopp :)

Är i skolan nu. Ska snart äta lunch, ska bli riktigt gott med äppeldricka. Den gör min dag. Dansen gick rätt bra och ja, vardagen har återvänt, efter den högst avvikande hegen. Känns liksom konstigt, märkligt att gå här igen och vanka efter en sån underbar helg.

Men nu ska jag gå och äta. Det är ändå skönt att va tillbaka i skolan. kram kram, vi höres :)

Bitterljuvt

Nu är jag hemma igen. Efter en helg, annorlunda från mycket annat jag upplevt tillsammans med min familj. Jag vet inte hur mycket jag vill berätta här, just nu. Jag är ganska trött och behöver säkert bearbeta mycket, men jag orkar inte just nu. Det är lite för känslomässigt. På något sätt är denna helg och alla blandade känslor som pågår i mig något jag helst inte lägger ut så mycket om. Jag måste få lite avstånd från det och förstå det lite bättre först. Visserlgen förstår jag mig själv bäst och saker som händer genom att skriva, men inte just nu. Kanske inte just om det här.
Missförstå inte det här nu, jag har haft en väldigt, väldigt, väldigt bra helg, om inte den bästa vi haft tillsammans som släkt. Men samtidigt är allt lite vemodigt, och jag har gråtit i hjärtat och ur ögonen. Några gånger.
Fina Bestefar.

Godnatt på er allihopa, nu ska jag titta på bilder från helgen. Sakna sönder mig efter mina kusiner och Bestefar. Kram på det och kram på er

hejdå igen

Vet ni, man borde göra en film om flyktingarna från Eritrea. Håller ni inte med? Jo, den borde heta "Främling på Lapadus" eller något liknande. Fatta vad spänannde det skulle bli. Först fly olagligt från sitt eget land, bli livsfarlgit jagad för det. Sedan färden genom öknen, en resa där man kan dö vilken sekund som helst. Och så, båt, en helt sjuk lång resa, från Afrika till Europa, 80 personer i en gummibåt. Ingen vet hur man beter sig och hittar mitt ute på ett hav. Livsfara.
Världens filmstory ju. Måste kolla om någon gjort en sådan film, annars ska jag se till att det görs!

Har varit så trött idag. Alltså verkligen sömnig. Hela dagen, inte bara i morse. Det brukar inte vara så. Hum, ska nog vara lite noggrannare med sovtiderna nästa vecka. Det blir bäst så.

Äntlgien haft teater idag iallfall, yezs, it's wonderbar. Nu måste jag lyssna på Alberto han ska ha genomgång.

Tjaooo...


Svejs hej

Bengtsfors is tha plaze to beeeee, ya know!

Jag har verkligen inte tid att skriva, men jag börjar förstå att jag är lite halvberoende. Håller egentligen på att leta finkläder just nu, så säg inget. Imorgon, helt totalt direkt efter skolan åker jag till Bengtsfors, där hela familjen ska ha fest för och med bestefar, möjligtvis för sista gången. Sorgligt och roligt på samma gång. Jag har skrivit en låt/ett tal idag. Ska dansa och spela lite sketcher också...
Nog om det, stress, stess, stress.
Det gick galant att hålla tal idag, och våran motion blev mest omtyckt.
Nu måste jag raska på med packandet och låttränandet, vill gå och lägga mig.
Uss, jag skulle inte skriva så här långt ju!

men iallfall, måste bara säga att fast jag är stressad just nu så är jag glad. men jag komemr sakna Jonas i helgen. Indeed
Godnattkram och hejs svejs!

Lejt najt. . .



Jag kom nyss hem, på tok för sent. Men jag förberedde faktiskt mitt tal hemma hos Elisabeth. Ja, imorgon ska jag hålla ett argumneterande tal mot ungdomsbrottslighet inför alla samelever på Tensta, alla musikalettor på S:t Eriks och alla teaterettor på S:t eriks. Jippie? nooo... Fick motionen som jag ska tala utifrån idag. Och då hade jag för en vecka sedan redan bestämt att träffa Florian, Elisabeth och Jassa idag. Vi lagade kyckling och bakade kladdkaka. Riktigt härlig dag med härliga vänner. Jag förberedde såklart mitt tal också, mycket koncentrerat *host*. Höll det sedan för Elsabeth och Flingan (han kom senare på kvällen och de andra gick runt halv nio) som tyckte att det var intressant. Att det var bra att jag pratade med händerna. Att ämnet var interessant. Att jag pratade för länge.
Typiskt mig.
Skrev prov för länge idag också, eller jaa, jag hann inte svara på en av MVG-frågorna för att jag använde för mycket tid på de andra frågorna.
Men på bokredosvisningen höll jag mig faktiskt till tiden, 04.59 är ju ganksa bra betyg om tiden skall vara 05.00. Hihi!

(Bilderna längst upp i inlägget är gamla gamla gamla, tagna med min förra mobil)

Nu får vi se hur det går med talet. Och med sången jag ska skriva. Och med dansen jag ska hitta på. Och med bokreferatet ja ska bokstavera ihop. Och med Kathy's song. Tja, jag är lite stressad, men får faktiskt skylla mig själv. Jag prioriterade mina vänner som jag inte umgåtts med på veckor före ovanstående saker. Det brukar ändå alltid ordna sig för mig, man har ju klarat en stressklump i magen förut?

Nej, Goder natt's och hejdåååååå's
Från eder Victoria:


Helt stuck i Bedrow's bok. Again

Resten av denna eftermiddag har bara varit positiv. Jonas ringde och det kändes hur bra som helst att prata med honom. Han är hur underbart fin som helst, jag är så tacksam.
Mara min syster har varit här och vi har skrattat mycket. Tillsammans har vi planerat lite skoj inför Bestefars fest. Ja, vi ska ha en fest med honom, hela släkten på Lördag. För hans skull. För tänk om han försvinner. In i att inte orka mer.
Maria producerar min fantasi väldigt bra. Hon ligger på min säng och messar just nu, i natt ska hon sova på mitt golv. Imorgon när jag vaknar kommer hon vara här och jag längtar redan :)

Det visade sig vara en dålig idé att låna en ny bok på bibblan...nu är jag näst intill rastlös varje stund jag inte läser i den. Fastnar så himla lätt i böcker. Måste läsa, läsa, läsa, läsa! Föra historien framåt, framåt, frmåt. Japp, that's why inga läxor blivit gjorda ikväll dårå...men hallå, att läsa är ju jätteutvecklande för hjärnan?

G'natt folkens // all yours - Victoria

 
Bilder som gör mig glad - från pannkakspiknicken <3


Positivitetslista

  • Felicia från min gamla klass var på tåget samt Victoria N. Länge sen jag träffade dem, det var så härligt att krama om sötnosarna.
  • Sigrid och Therese introducerade en jätterolig lek på idrotten. Hade en sjukt kul lektion.
  • Nicole hälsade glatt på morgonen. Tänk vad mycket ett "hej" kan betyda.
  • Jag hade mina nya röda byxor på mig vilket verkligen kändes snyggt.
  • Anna fick mig att känna mig lika avslappnad som alltid.
  • Håret var faktiskt ganska snällt mot mig lite då och då.
  • Råkade ramla över en bok skriven av världens bästa tonårsbokförfattare, Katarina von bedrow i Biblioteket.
  • Det fanns goda mackor vid lunchen.
  • Äppeldrickan fanns troget kvar, lika ljuvlig som vanligt.
  • Fanny var snäll mot mig :) som alltid, riktigt go tjej.
  • Sigrid skrattade flera gågnger sådär så att man bara drogs med. Jättehärligt skratt, jättehärlig människa.
  • Jag fick, som jag längtat länge efter, en rast för mig själv. Boken var helt underbart sällskap.
  • Livskunskapsläraren Kicki lyssnade lika uppmärksamt som alltid. En beundransvärd lyssnare. Det betyder mycket.
  • En helt random person på skolgården frågade om han inte fick bjuda mig  på en piggelin. Den var oöppnad så jag vågade ta emot den, fast blev väldigt överraskad. Blev väldigt glad också.
  • Piggelin är gott.
  • Eftersom jag missade ett tåg, råkade ta fel tåg och var tvungen att gå av i Jakobsberg för att lämna tillbaka en film fick jag väldigt mycket tid att läsa i min nylånade bok under hemresan.
  • En lönn på vägen från centrum lös mot mig så där intensivt gult som bara höstträd kan. Det som gjorde mig gladast var att det trädet stod vackert kvar, trots att nästan alla andra löv fallit av.
  • Många människor har gjort väldigt bra musik som jag får njuta av.

Oj, det blev ganksa många punkter ändå. Nej, jag tänker inte göra en negativitetslista. Just nu behöver jag positivitetslistor. Negativitetslistor gör man tillräckligt av i huvudet under dagarna. Tänkte att den här positivetslistan skulle tränga undan de andra listorna. Det verkar som det lyckas =)


När allt känns grått - leta efter färger!


Att förstå

Vi hade det väldigt fint du och jag idag. Det är det jag minns och det var det av den här dagen som var bra. När du kom hit. För du är alltid så kärlekfull mot mig och även om det kändes lite jobbigt för oss båda sen, så är det de härliga stunderna du och jag hade idag som jag minns. Och de minns jag med glädje, de kommer jag tänka på och minnas imorgon när det blir jobbigt att vara i skolan.
Min önskan är att vi ska utvecklas. Att vårat förhållande ska utvecklas, nej det får aldrig stanna. Det skaver när det stannar. Därför skall jag jobba med mig själv och jag ska våga och orka och jag ska vara mer kreativ. När mensen är över ska jag ta tag i mig själv igen. Det finns mycket jag behöver ta tag i. Jag börjar falla samman lite, tappa greppet. Jag ska koppla bättre ihop med repet och åter igen ska jag klättra uppåt. Glider ner gör alla ibland. Det gäller bara att greppa tag igen och hålla fast ännu hårdare. Sedan är uppklättringen hård, men den blir lättare om du klättrar bredvid mig.

Godnatt och sov jättegott

<3


Nej, sluta

Inget har gjort som jag vill idag. Speciellt inte jag. Mina känslor vispas runt som höstlöv i en tornado, precis som de där virvlarna Josef och jag såg i morse. Hormonerna flaxar runt som rastlösa fjärilar i min kropp och skapar en slags myr-spaghetti-illamående-känsla i magen. Och benen. Och ryggen.

Det är inte ofta mensen slår mig så här hårt. Tur att det går över snart. Jag orkar inte så många fler dagar av lidande. Jag tror inte att så många i min omgivning orkar med Victoria på dåligt humör heller. Jag har verkligen inte velat vara Victoria idag. Skulle vilja vara någon annan ibland, oftare och oftare på senare tid. Varför är det så? Något är fel på mitt känsloliv i dessa dagar. Det stämmer liksom inte. Jag är inte alltid den jag vill vara och den alla tror att jag är.

Jag gillar Disney's musik starkt.

Lover and out

Igår var den roligaste gången jag dansat i mitt liv. Det var helt magisk energi. Jag njöt varje sekund. Jag älskar att vara på scen och bara skjuta ut glädje till publiken, pumpa glädje. Jag pulserade av lycka, det var så underbart. Och jag gjorde det för Jesus, för att tacka honom. Jag ärade min frälsare, min bästa vän, genom min dans. It can't be more wonderful!

Pannkakor idag vid Lillsjöen. En go avslutning på lovet må jag säga. Jonas, Josef, Anders, Elisabeth och jag med fin utsikt över sjön och goda pannkakor i munnen. Bara härligt :) Drog när mörkret hade fallit hem till Jonas för att titta på film. Precis när det spännande börja och jag börja fatta vad den handla om börja den hacka. Den hacka så hårt att vi gav upp. (Just nu laggar Spotify och jag bliiiir sjuuuuuuuukt frustrerad.) Så vi ska hyra den någon gång, måste ju se klart om man väl börjat!
Varit en mysig idag iallfall, som hos Jonas avslutades med diverse brottnings och boxningsmatcher. Hans lillebror är helt vild - och gullig :) hihi


Värt att tillägga är hur mycket jag älskar att cykla. Speciellt på kvällen. Det är en sån frihetskänsla att känna den friska luften, susa ner för backen så att håret flyger, trampa sig fram i mörkret utan att se någonting. Vad skulle jag ha gjort utan min cykel?

 
 

 

Den här datorn kan gå och lägga sig! har tagit över en halvtimme att lägga upp fem bilder och har många fler jag önskar att lägga upp. Men jaja, nu får ni lite stämning från dagen iallafall...Nu ska jag gå till köket. kram!

RSS 2.0