Praise you trough my circumstanses

Tappat hälften av er läsare genom att inte uppdatera...gissar att det är så det här med blogg funkar.
Har verkligen inte haft lust att blogga senaste dagarna. Har varit så mycket annat. Huller om buller. Inte hjälper det att jag i tillägg är världens mest hullerombullriga människa.

Men idag har varit så bra ändå. Jag älskar Gud och jag älskar Jonas. Även om dessa två fakta kan innebära lite hullerombuller ibland. Dessutom älskar jag min familj och mina Florian, Elisabeth, Charlotte. Detta kan också bli lite hullrigt och bullrigt.



Det ska bli så skönt att lägga huvudet mot kudden och bara blunda - sova. Förresten har jag Jonas tjocktröja på mig and I like it. Jag frös och han var snäll och sen glömde jag ge tillbaka den till honom. Hihi<3

Godnatt på er och sure life's gonna bring you disapointment (spelling?), you're gonna get screwed over just face it, but you can still be happy with who you are.

/ Jensis (som Heidi kallade mig ikväll)

All you need is love

Jag har just sett Moulin Rouge och jag är hänförd. Verkligen. Jag satt och hade andnöd större delen av filmen. Stark. Musikal. Skrämmande bra. Den har aldrig varit så bra förut, den här gången såg jag allt med en helhet och det fångade varje fiber i min kropp.


Min familj betyder så mycket för mig.
Come what may, I will love you until the end of time.
Love you through everything.

God

God Jul! Godnatt!

I vår familj håller vi alltid på med julfirandet långt in på natten. Det bara blir så. Vi är sånna och jag gillar det starkt :) Men nu, nu är jag trött! Det har iallfall varit helt underbart att fira jul i ett stoooort juligt hus med massor av människor. Puss på det.

Skriver mer nån annan gång så jag inte somnar på tangentbordet. Kram och sooov gott! Imorn är det juldan :D :D :D

Många ogillar julen

Förra året puplicerade jag ett viktigt inlägg precis innan jul:

"Gör er inga bekymmer för något utan låt Gud i allt få veta era önskningar genom åkallan och bön med tacksägelse. Då skall Guds frid som övergår allt förstånd, bevara era hjärtan och era tankar i Kristus Jesus. Filipperbrevet 4:6-7 Bibeln

Julefrid är något som jag tror att nästan alla längtar efter. Men vi bekymrar oss så mycket för den. "Vi måste ha julefrid, vi måste ha hundra kakor, fullast julbord och flest julklappar så att julefriden kommer" är ganska typiskt att man tänker. "Men hur ska vi klara detta, vi ar inga pengar, ingen tid, ingen ork". Ja, vi bekymmrar oss något förskräckligt mycket nu inför julen. Men vad säger Gud? Gör er inga bekymmer!! Slappna av. Låt Gud få veta alla era önskningar. Vi ska be till honom och tacka honom för allt vi har. Det vi har och dem vi har. Då kommer friden. Så underbar frid kommer. Jag behöver verkligen tillämpa det här mycket mer i mitt liv. De flesta svenskar tror jag behöver lära sig att tacka för det och dem de har istället för att jaga efter mer i missnöje, panik och stress. Det ger ingen frid. Man tappar friden genom dessa bekymmer. Så vi ska vara tacksamma denna julen. Det blir nog skönt.



Mamma kommer hem vilken minut som helst. Måste städa i vardagsrummet innan... Har varit så långsam hela dagen, att städa går ju på ett par timmar egentligen. Men jag har faktiskt fixat med julklappar också. Sen har jag ju inte sovit så mycket i natt. Känner mig typ fortfarande nyvaken, hehe :P LÄTT värt det ändå!

För er som vill veta, det står en miniplast-gran på mitt nattuksbord. Jag har pyntat den idag och den lyser upp mitt rum sådär gulilgull-juligt.

I eftermiddag/kväll åker vi till Maria, syster á la bäst, och firar jul. Dit kommer även Cristoffer, Carolina, Magnus, Emelie, Greg och Therence. Gillar't! Jul = träffa alla härliga människor man träffar för sällan.
Får se vad det blir för uppträdanden inför denna skara imorgon, vilka julklapar som öppnas, hur många köttbullar och pepparkakor som äts upp and so on.

Elisabeth har så daaarm bra musiksmak!! Skulle kunna lägga in nästan alla de låtar hon har i sin spotify spellista till min egen favortlista. Ni har väl lyssnat på mina favoriter förresten? Jag har ganska mycket bra där också... Älskar musik och ja, jag älskar den musik jag lagt in på min lista.

Måste ta tag i vardagrummet och köket nu. Sen, hopp i duschen!


God julefrid!

Playlist

Nu ska jag röja gärnet i hallen. Kolla vilken musik jag lyssnar på samtidigt:

Favoriter

We all love music. I love this music

Städar flitigt

Öhm ja, kollar liiiite på Youtube också.

Bra låt och gripande klipp. Tecknat kan vara så himla bra ibland




Morgonstund har guld i mun


När gick jag upp? Va? VA, VA?
Jag gick upp halv sex imorse och åkte till Jonas för att lämna en liten julklapp till hans familj. Jonas och jag ska ha julafton på annandan tror jag, eller nån dag efter.  Varför jag gick upp så infrenaliskt tidigt? Jag ville vara med Jonas en stund idag trots att jag är tvungen att städa och sen åka iväg i eftermiddag. Så jag var med honom från halv sju till klockan nio. Så himla yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyybermysigt! Hå, är så himla kär i Jonas och kommer sakna honom under julehelgen. Leende, isblåa ögon... har jag förälskat mig i (fröjdfnitter)

Nej, nu måste jag städa här. Varför tycker jag det är så svårt att komma igång med att städa när jag är själv hemma? ne, nu ska jag allt ta och skruva upp volymen på min Spotifylista så långt det går och sjunga rent det här huset :D

Värmeelement




Upp med tupp imorn, mysibyyys!! G'natt <3


Gyllene snöklädda skogar

...har jag förälskat mig i

Försöker fixa lite med designen här på bloggen, och designadinblogg.se är verkligen en bra hjälp. Men ack, ack, design är fortfarande inte min grej!

Anyhoooow, förhoppningsvis kommer Jonas snart. Jag vill ut på promenad i vintervädret!



Känner mig offentligt publicerad

Förresten, 22 läsare? Effektivt med facebook alltså... Välkommen alla ni som tittar in för första gången, eller för första gången på länge. Vilka är ni? Hoppas ni gillar mitt lilla krypin här. Jag är ganska personlig här på min blogg. Just för att jag vill sätta ord på saker jag tror många känner och upplever.

Lämna små spår vettja :)

Sov gott alla nya läsare! (okej, gamla också då)


...mörkret har inte övervunnit det



Köksbordet är nerkladdat med lim från dagens och gårdagens julpyssel -
imorgon ska jag rulla ut pepperkaksdeg på samma bord... Årets pepperkakor kommer limma fast sig i magen.

Godnattkram och lycka till med myset :)



Den här dikten fick mig att börja gråta

Gör det ändå

Människor är ofta oresoneliga,
illojala och egoistiska
Förlåt dem ändå.

Om du är generös kommer du
kanske att anklagas för själviska motiv
Var generös ändå.

Om du är framgångsrik kommer du
att vinna falska vänner och sanna fiender
var framgångsrik ändå.

Om du är ärlig och uppriktig kommer
männikosr kanske att utnyttja dig
Var ärlig och uppriktig ändå.

Om du tillbringar år med att bygga upp,
kan någon annan rasera över en natt
Bygg ändå.

Om du finner frid och lycka,
kommer kanske någon att bli avundsjuk
Var lycklig ändå.


Det goda du gör idag,
kommer kanske vara glömt imorgon
Gör gott ändå.

Ge världen det bästa du har,
och det kanske inte räcker
Ge det bästa du har ändå.

För i slutändan är det här en sak
mellan dig och Gud
det var trots allt aldrig en sak
mellan dig och dem ändå.

- Moder Theresa


Allt vi kan vara är ljus i mörkret


Astrid Lindgren med sin Ronja <3

Säger godnatt med lite sann rövarglädje:



Tänk att allt de har är varandra, skogen och en stor dos fantasi


Riktig underhållning - med budskap dessutom

Kan bara säga er en sak: SOS Church's julshow var GRYM.
Kan bara säga er en sak till: Jag vill vara med i SOS Church.

Nejdå, jag ska inte dra från Arken. Trivs mycket bra. Men ja, jag vill få mer utlopp för min kreativitet och utveckla den. Få använda den, under proffsiga förhållanden. För oja, på SOS Church snackar vi proffsighet.

Mycket bra dag idag och mycket bra kväll igår. Sov gott tjolahott, jag har jullov och inne skiner solen och ute skiner snön  :)

/ Victorian

 
Trots att vintern är uppfriskande och härlig kan man sakna sommaren rätt mycket.
På så vis har man ju alltid något att se fram emot :)


Förlåt. Jag fattar ingenting



Nej, jag kan ju inte vara mer än ett ljus i mörkret. Mindre kan jag vara men inte mer. Jag vill vara ett ljus i mörkret. Jag lovar, jag gör allt jag gör i välvilja, det är sant. Jag vill aldrig någon något ont. Det är sant. Men jag vet att jag ibland gör andra ont. Sårar dem, förstår dem inte. Men det är aldrig med mening, jag vill er alla väl. Speciellt er jag älskar, älskar så starkt att det gör ont. Men det blir så mycket större och är så mycket lättare att såra dem som man älskar av hela hjärtat. Jag vill vara ett ljus i mörkret och jag vill be om förlåtelse för allt. Jag har så otroligt otroligt mycket att lära, att lära om dig.

Här hemma julstädar vi idag. Tyvärr.


Kan aldrig bli fullkomlig

fuMåste först av allt bara hälsa er att jag blir så jätteglad för era kommentarer. Era värmande, stöttande, goa kommentarer, jag blir alldeles glad i hjärtat varje gång jag läser dem. Känns så mycket mer meningsfullt att blogga när man får respons så keep on talking! Hihi, tack på er sötnosar <3

Sköööööööööön dag idag. Avstressandnde, riktigt skönt. Var hos Jonas och bara var (läste lite naturkunskap oxå). På kvällen gick vi till Arken där vi var med på julavslutning för dem osm varit med i lovsången under hösten. Värsta mys! Gott att äta och trevligt sällskap. I början snacka jag bara med Jonas för Josef och dom satt på andra sidan långbordet. Vi kände inte dem osm satt bredvid oss, det var några vuxna bara. Men Jonas och jag hade det revligt på vårt hörn. Senare kom Anders också och då drog det igång med diskussioner om Sverige under stormaktstdien och fega eller smarta ryssar och så vidare. Gillar att diskutera sånt, och gillar speciellt att lyssna när bröderna Tärnroth diskuterar. Fick en inbjudan att avr amed i kören också, och har så himlans mycket lust. Skulle gilla att ha Christina som ledare :)
Hade snöbollskrig light med grababrna medan vi väntade på Josefs pappa. Bara liiiite mulningar. Men var nog bara jag som låg i snön och blev genomvåt. Det var härligt, älskar känslan av snö i ansiktet. Älskar även att se stora (små) pojkar springa runt och jaga varandra i snöyran. Det ser så glatt och mysigt ut :) Hade jättemycket lust att dra till Florian och mosa sönder honom och Elisabeth i snön men det blev för sent för det.

Jag var med Florian igår och det var sååå efterlängtat. Vi skrattar åt saker ingen annan skrattar åt. Åh, det var så skönt att va med honom. Vi lagade mat, åt och gick en lågn promenad (hem till honom). Hos honom fick jag spela upp jaggerdigminmorgon-låten för hans familj, det ville dem absolut. Läskigt...men försvann i min egen värld när jag väl börja spela så, hehe. Jag kan vara så himla frånvarande ibland.

Näe ousch Victoria, du måste sova. Skärp dig!! Godnatt och kram på er. Sov gott, kära kära läsare



Man kan ju inte vara så mycket mer än ett ljus i mörkret.

Till en viss klass (inte till min)

Ni vet inte vad ni missar. Era SVIN.

Klinkklonk



Nu lägger jag upp filmen här, eftersom det var några som ville se.

Min sånglärare har lärt mig att man inte ska säga de negativa känslor man har kring sitt uppträdande innan man uppträder så jag skriver inget mer nu.

Godnattkram

(Haft en mycket bra dag)

Du, jag tror vi flyger rakt in i soooooolen!

Phiiihiuuuffff! Nu är det gjort. Fy vad jag skakade innan, medan jag gjorde det och efteråt. Blev svettig och kissnödig av nervositeten. Men ah, nu har jag spelat gitarr och jag har sjungit alldeles för själv för alla de okända människorna. Och de gillade det! Blev väldigt glad när en okänd man (pappa till en av fiolinisterna) kom fram och berömde mig och sa att han nu bara väntade på skivan. En väldigt uppmuntande kommentar :) Tack! Hela grejen gav en sån himla kick, av endorfin och adrenalin och åååh va jag vill göra om det! Tack Henrik, tidernas bästa gitarrlärare, för den här möjligheten och för att du verkligen får mig att tro på mig själv. Tack för allt engagemang du lägger ner, all tid och all uppmuntran!
Tack ni som kom och lyssnade, tack Jonas, det kändes verkligen skönt att kasta sig i din famn efter allt skakande. Och tack mamma, Greg, Christina, Johanna och mormorMargareta för att ni var där och stöttade. Det här var bara början! Hoppas jag...

Johanna spelade så himla bra på sin cello, hon är verkligen en talang!! Ja, jag har hört så mycket vackert ikväll alltså, kulturskolans konserter for the win!

Kanske jag vågar lägga upp filmen mamma tog av framträdandet på facebook. Kanske... 

Vi lyser frid över ditt minne

Det är nog så att jag har bearbetad sorgen efter Bestefars bortgång ganska snabbt och ganska bra. Jag grät ju jättemycket när det hände men ändå hade jag försonat mig med det några veckor tidigare och gråtit även då. Jag har ju också skrivit en sång till honom och därmed fått säga allt jag ville säga. Det var ett värdigt avsked som han fick ta del av medan han fortfarande levde och kunde känna tacksamhet, känna sig älskad och själv kunde ta avsked av mig. Jag har även skrivit ner det jag känner runt hela hand död. Jag har pratat med min närmaste familj och vi har tröstat varandra. Den största tryggheten är att veta att han är i himlen, han har det gott och är glad. Dessutom kommer jag att träffa honom igen. Detta har gjort att sorgen inte är så bedrövlig och inte oöverkommlig. Jag gråter inte längre när jag pratar om honom, om det. Jag blir bara tankfylld men egentligen inte ledsen. Det har gått väldigt snabbt, men det finns inget facit på hur länge man ska vara ledsen, när man ska släppa det, vad som måste till för att sorgen ska bearbetas. Alla människor har sin egen väg. Och för mig har det gått snabbt och bra. Även om jag längtar efter honom.
På begravnignen grät jag ganska lite. Jag tror att det berodde på all bearbetning jag gått igenom innan, till och med den innan han dog. Mina bröder hade inte haft tid att berbeta på samma sätt och för dem blev begravningen väldigt smärtsam. Jag kände mest tacksamhet över att få träffa hela släkten och all familj. Att prata om Bestefar och om allt annat. Att vara tillsammans. Sorg för verklgien människor närmare varandra. Det var så gott för själen att få krama om alla som man visste gick igenom samma sak som en själv, dock kanske på ett annat sätt än en själv. Att gråta tillsammans eller bara stå tysta tillsammans och titta på bilden där Bestefar vinkar adjö med sin stora stråhatt.
Begravningen gjorde mig så uppmärksam på och så tacksam över att jag har kvar dem jag har kvar i min familj och min släkt. Jag är ju verkligen inte ensam. Jag längtar efter Bestefar men det är inte helt tomt. För jag kan fortfarande säga allt till Maria, busa med Emmi, lyssna när Iver sjunger, filosifera med pappa och vaggas lugn i mammas armar. Det är en sanning att man ska vara tacksam för dem man har istället för att gräma sig över dem man inte har.

Nu har jag skrivit av mig lite om begravningen. Vill också bara att jag älskar ESM09B. Livskunskapen idag var så stark och vi kommer bara närmare och närmare varandra. Det känns ju faktiskt riktigt jobbigt att vi nu ska vara ifrån varandra i tre veckor. Tänk, så trodde jag aldrig att jag skulle känna. Men det gör jag :)
Nu ska jag göra mig i ordning och träna lite på "Jag ger dig min morgon". Tonight is my big night! Ska spela gitarr och sjunga helt själv för en massa massa männsikor i Kungsängen kyrka...

Uppdaterar luckorna nån gång. Kankse ;P
Kram på allt!

Lucka tio då

jaja, lucka ten here det comes

Sannig: Jag har en väldig fobi mot spetsiga saker riktade mot ögonen. Det svartnar för mig och jagmåste blunda flera sekunder. Blir förvirrad och det gör ont i ögonen trots att inget träffat mig. Detta gäller även när exempelvis ett svärd förs rakt mot kameran i TV.


Självklart tycker alla att det är jätteintressant när jag sminkar mig :) Och, det är omöjligt att sminka ögonen och samtidigt ha stängd mun!

Segt här

Vi har inte komit iväg än... så jag rullar tillbaka bandet till igår och öppnar lucka nio åt er:

Sanning: Jag har en virlvel mitt uppe på mitt huvud vilket gör att jag intekan ha mitt hår på något annat sätt än snelugg vänster. Allt annat blir fult på grund av virveliverveln. Har mittbena just nu faktiskt, ville prova. men ser inte ett dugg klok ut...


Liten suddig pluttplupp. Saknar den där mysiga mössan


Påväg mot att fatta

Magnus och Maria har kommit hit till lägenheten. Om en stund åker vi till Bengtsfors. Till den plats han bodde de sista fem, sex åren i sitt liv. Han finns inte där, men vi kommer vara där. Konstigt. Det ska bli skönt att åka bil några timmar med mina älskade syskon. Ska träna sångerna på vägen dessutom. Hejdå, och ursäkta mig för att luckorna inte kommit upp...

Att sjunga trots att hjärtat är tomt

Det blir ett väldans massa skrivande idag. Men jag känner att jag vill skriva lite om en sak.

På fredag ska jag sjunga på min Bestefars begravning. Min Bestefar är död och jag kan inte förstå det. Det skrämmer mig att jag kanske kommer att förstå det på fredag. Något rivs upp i mig varje gång tanken når min själ. Någor rivs upp och öppnar ett stort tomt gap.
  Det var Charlotte som sa för några månader sedan att hon älskade någon när hon visste att det skulle bli tomt om den personen försvann ur hennes liv. Jag älskar Bestefar. Nu finns han inte här längre och tomheten är ett faktum, det kommer vara så länge. Hoppet om att vi kommer ses igen fyller tomheten bit för bit. Bestefars bortgång är inte något jag mår dåligt över. För det förtsa har jag inte fattat det och för det andra så behöver inte en tomhet betyda att man mår dåligt.
  Jag lovade Bestefar i en sång/ ett tal som jag skrev till honom under hans sjukdomstid att ta vara på livet. Ta vara på mina konstnärliga gåvor. Den sången ska jag spela och sjunga igen på minnestunden denna fredag. Sist jag sjöng den satt Bestefar och lyssnade, med huvudet nerböjt och tårarna strömmande. All hans familj satt runt honom och grät de också. Jag vet att Bestefar önskar att jag ska hålla mitt löfte. Därför ska jag sjunga på hans begravning och på hans minnestund. Jag ska sjunga så innerligt och vackert jag kan. Jag ska utveckla mina konstnärliga gåvor och för att ära hans minne ska jag gör mitt bästa.
  Ingen proffesionell kantor eller skönsångerska ska sjunga en av hans favoritsånger "Vår Herres klinkekuler". Jag ska göra det. Med rösten som brister ibland, som träfffar fel toner ibland, som inte är speciell eller förvånasvärt vacker. Jag ska stå där och sjunga, med gråten i halsen, och jag ska sjunga som om han var där, som om vi redan var tillsammans i himlen. Jag ska ha hans runda, livserfarna, skäggbustade och vackra ansikte inför ögonen och allt jag ska tänka på är att hedra hans minne genom att vara den jag allra helst vill vara. En som vågar, som älskar, som bryr sig. Tänk om jag en dag kan bli den människan.

Victoria i ett nötskal

Det här är. Pinsamt. Fy vad skämmigt, näj asså vet inte ens om jag vill berätta det. En mikrovågsugn står stor och strålande på köksbänken bredvid Marias kylskåp. Jag behövde inte ens leta för att hitta den när maria nu bara gav en liten hint via sms om var den var. Näe ousch vad pinsamt. Blind eller bara universums mest distréa människa?

Jaja, nu har jag ju iallfall ätit min riktigt goda hajmiddag, dock uppvärmd i ugnen. Men det är ju mer miljövänligt...eller...nåt sånt.

Hopp mitt i hungersnöden

Elisabeth svarade, tack gode Gud, i telefon och sa att det var bara att sätta in käket i ugnen och låta det stå där tills den blev lagom varm. Nu står den där, det får bära eller brista. Tack Elisabeth!!!

Appropå gitarrfodral så är Regina Spektor en ooh, så sjukligt bra artist. Verkligen annorlunda. Jag menar det, hon är annorlunda på riktigt. Alla skulle inte gilla det, hon utmanar musikens lagar. Men jag gillar det. Jag har inte lyssnat på all hennes musik, hon har gjort rätt mycket, men vad jag än så länge hört har hon inte en enda låt utan ett tungt budskap. Alltså alla låtar betyder någonting. Hon vill uttrycka något i alla texter.

Dagen idag har gått uppochner. Självsäkerhet och glädje har plötsligt fallit till ledsamma tankar och samvetskval. Så kan det vara. Jag vill göra något åt det. Något som förvånade mig var att Fanny såg att jag plötlsigt börjat tänka på lite tunga grejer och hon ba: "Nej Victoria, försvinn inte bort i tankar nu. Du tänker inte på nåt bra, det blir inget bra." Hon ville rädda mig från det där tungsinnet som jag inte ens märkt att jag hamnat i. Jag försvinner alltid från omgivningen lite då och då och just när Fanny sa det där tänkte jag på något jobbigt och det var bra att hon avbröt mig. Tack Fanny, jag sa då att jag inte tänkte på nåt som gjorde mig ledsen men kom på sen att det gjorde jag ju.
Det ska ordna sig.

Kram och kram och kram.

Hungersnöd med mat på tallriken

HUUUUR lever man utan en mikrovågsugn? Hur i hela friden? Jag fattar ingenting, hur ska jag få mat? Är troligtvis väldigt obildad när det gäller matlagning men hur värmer man upp rester från gårdagen  utan att lägga dem på tallriken och stoppa in dem i mikron? Maria hjälp, jag vet inte hur jag ska få mat! Är hungrig och hade sett fram emot en hajmiddag med torrt ris (ja, nu ska vi inte tala om att jag pajade hollandaissåsen, en och en halv deciliter - inte liter, dumma Victoria!) och var otroligt tack, är, tacksam att min älskade syster tillagat denna middag till mig så att jag bara skulle kunna värma den. Men jag har tittat i vartenda skåp och hörn i detta stoooora kök. DET FINNS INGEN MIKRO!! Hur gör man? Känns som jag svälter med handen i brödlboxen här.

Snart tuggar jag i mig maten kall istället

I Marias kök

Jag är. En flicka som lever i min egen värld ibland. Ganska ofta. Idag har jag tänkt på ungefär åtta olika ämnen och tankar att skriva om här. Mycket har jag tänkt idag. Men när det blir för många saker så struntar man i stället i det hela och skriver nada. Så låter man kanske en och en tanke dyka upp här efterhand. Man skulle ju kunna göra en sån där "Victoras påsåtenden" - lista men just nu har jag mycket mer lust att kolla Sigrids, Tinas och Egoinas blogg för att efter det läsandet umgås lite med Maria och hennes galna kompisar.

Stor kram

I think I've wrote it once before. Then the words were meant to an other beloved person. But still theese words are true. I wish I could be everything that I want me to be. That you want me to be. That everyone want me to be. The person who shows love and caring. I wish I could be everything.

Lucka åttaaaaaaaa

Hej lucka åtta

Sanning: När jag lyssnar på musik (speciellt i Mp3) lever jag min in väldigt mycket i låtarna och texten. Det jag gör under tiden förvandlas rill en musikvideo och alla miljöer anpassar sig efter det jag hör i låten. Idag till exempel spelade jag in säkert fem musikvideor bara på vägen från Huddinge station till huset där min syster bor.


Liten sån där egoistisk bild... jag köpte de där röda byxorna och fick skjortan av Maria i present senare. T-shirten dömde jag därimot som för smörig.

Lucka 7

Som rubriken säger:

Sanning: Jag kan tycka om 70-tals musik och annorlunda gospel. Alltså musik som många skulle se som väldigt täntig. Sån musik kan jag älska.


Från model house. var där i åttan med min syster ooh lekte modell


Kära dagbok. Det här är min helg

(hoppas ni kan leva med tryckfelen i det här inlägget. Orkar inte fixa till det.)

Wow. Den här helgen har varit lång. Det har den här dagen också varit.
Jag stannade hemma från ungdomsgården i fredags. För första gången den här hösten. Åkte ändå till Jonas efter skolan och var där ett par timmar bara för att jag tycker så mycket om honom också. Vi pratade och skojade och spelade gitarr. Anders var med också. Åkte som sagt hem tidigt och de drgot till Arken. Var skönt att ta det lugnt och lägga sig tidigt. Hade planerat att kolla in idol lite, bara för att se vilka man kommer få höra i radior och på allas läppar nu den närmaste framtiden. När jag slog på TV.n var det reklam och jag hade somnat på soffan innan den var över. Jag flyttade mig senare till soffan bredvid mamma som också la sig tidigt. Det var mysigt att vara lite med henne också, även om vi somnade så tidigt.

Jonas var hos mig på lördagen, efter att jag hjälpt till på Lördagskul.Vi tog det väldigt lugnt. Jag var hur trött och sömnig som helst trots att jag sovit nästan tolv timmar natten innan. Sliten efter skolan tror jag och allt annat som pågår hela tiden. På kvällen cyklade vi till Elisabeth. Dit kom även Florian och Charlotte. Vi gjorde smoothie, egen choklad och de hade köpt glass. Sen umgicks vi bara, och iallfall jag njöt av att ha alla samlade. Mina jämnåriga, älskade. När kvällen blev sen åkte gick folket hem och kvar blev bara Elisabeth och jag. Vi hade tänkt gå och lägga oss men Flingan kom förbi och skulle låna ett busskort av Elisabeth. Han blev inbjuden och efter att ha stått och pratat en stund satte vi oss i soffan och tittade på Robin Hood, Disney's version. Skrattade åt mycket, dråpliga och väldigt komiska saker. Sådant man inte la märke till när man var liten. Jag älskar att kolla på Disneyfilm, verklig hög mysfaktor. Barnslig som jag är. Ska nog sätta mig och kolla på favoriten, Lejonkungen, på onsdag :)

"This story is about love. The woman I loved is . . . dead." Där har vi inlednigsrepliken i en annan film mycket älskad av mig. Lyssnar på musik från Moulin Rouge just nu och "nature boy" (otroligt bra låt) inleds med dem dramatiska orden. Nu sjunger den sorgliga rösten: "The greatest thing you'll ever learn is just to love and be loved in RETUUUUURN" Du som inte sett den filmen. Se den.
Och nu började "Your song" spelas sjungen av Ewan McGregor. Jag dör.

Micke var tvungen att gå efter halva filmen. Elisabeth och jag satt och kämpade för att hålla ögonen öppna så vi stängde av ganska snart.  Men direkt när vi lagt oss började vi prata. Prata, två tjejer emellan, prata riktigt ordentligt och mysigt. Så som vi ofta gjorde förut. Somnade efter två timmars prat ovan himmelen lycklig.
Elisabeth <3


Vi spelade drama oh lekte med barnen i barnkyrkan tidigt nästa morgon. Sedan gick vi till kojan vi byggt i sjuan. åh,  så många minnen som väcktes till liv. Vi byggde det där lilla huset under ett väldigt flöde av kreativet och arkitektur i våra hjärnor. Den kojan är verkligen byggd av kärlek, fantasi och samarbete. Vi renoverade lite när vi gick dit igår, rev taket som ruttnat, stadgade upp lite smått där det behövdes. Satte oss sedan inuti, där utrymmet faktiskt är stort, och drack varm choklad med chikladkakor och marabou vinter till. Föööööör mysigt! Vi behövde den här tiden med varandra.

Cyklade när det blivit mörkt till Jonas där även Josef hängde. Hämtade mitt gitarrfodral, pussade Jonas hejdå en stund och drog sedan hem. Pappa och jag hade en del vi behövde ordna innan jag skulle åka hit till min syster för att bo här under veckan. Kom hit vid niotiden igårkväll. Det var så härligt att komma hit. Huset är i princip alltid fullt hos Maria. För det första bor hon i denna fina villa tillsammans med fyra tjejkompisar och för det andra har de nästan alltid någon på besök. Detta var likadant igår. Kladdkaka bakades, godis och chips plockades fram, och till sängen ville man inte direkt rusa bara för att klockan var elva.

Har varit en vandrande zoombie hela skoldagen. Att man har en helg där man inte hinner sova så mycket förändrar inte att skolan börjar halv nio på måndagen och att man måste gå upp klockan sex för att hinna duscha.

Förövrigt var danslektionen kul, svenskan lika urtråkig som alltid, matten meningslös men ensemblen var för ovanligheternas skull riktigt bra.  Lånade Magdalena Graafs bok på biblioteket och är helt tagen. Men den ska jag inte börja skriva om nu för då kommer det här inlägget bli dubbelt så långt och det tror jag inte att ni vill. ja, oj vad långt det här inlägget blev. ganka dagboksmässigt inlägg men det var det jag kände att jag ville skriva just nu. Får se om jag själv ens orkar läsa det.

Well, ska nog ta tag i gitarren och lucka sju nu. kram å kram

Lucka 6

Vi spolar tillbaka tiden till igår och öppnar lucka 6...

Sanning: Jag lovade mig själv och min syster fram till att jag var typ elva år att aldrig någonsin sminka mig...



Dumma dumma skoldator vill inte ladda upp nån bild. Jag lägger up pen sen från marias dator. Bor hos henne nu.

 

kram, rusa på lektion


Lucka fem

Varsågoda att öppna lucka fem! :)

Sanning: Jag började spela gitarr för att en kille jag var "kär" i spelade gitarr.


Min syster och jag, i vår båt mitt ute på Nisser-vattnet. (Enda bilden på mig jag hitta på pappas bärbara.)

Agatha Frankie

Frank och Agatha is the team alltså! Hahaha, det var så roligt att spela upp vår konstiga teater idag. Fick värsta kicken. Älskar att stå på scen, trots att det jag gör är väldigt, märkligt.

Träffade Julia (gamla SO/svenska) läraren på Kungsängen station. ÅÅÅååhhhh, vad jag saknar henne. Julia, Julia. Jag ska hem till henne och fika på lovet. Sån underbar person och lärare.

Måste kila, kram på eder.

Fjärde luckan

Bakom den vackra fjärde luckan döljer sig ...

Sanning: När jag var liten önskade jag ganska ofta att jag var en pojke. Jag betedde mig ganska pojkigt på den tiden och tyckte att allt som var flickigt var fjantigt. Jag hatade till exempel rosa.


Blonda jag för en eller två somrar sedan

Känsliga bergochdal-banor

Hormonerna i mig just nu leker krig och får mig att obalans i hela hjärnan, kroppen och själen. Allt pågrund av detta otrevliga tillstånd kvinnan försätts i var fjärde vecka.
Om du har en chans att välja, bli inte kvinna.

Jag hoppas jag vet lite mer om vem jag och vart jag är påväg när jag vaknar imorgon. Godnatt

Lucken treeee

Varsågod, riv upp lucka tre!

Sanning: Min katt Sacha bajsade en gång grön diarré på min arm. Nejdå, hon ville inte äckla mig. Hon var bara rädd.


Tog en del egobilder i åttan. Hade kort hår och sminkade mig med kajal på den tiden.

Lucka två

Försiktigt glättar vi på locket på lucka två... :

Sanning: Jag sjunger ofta med när jag lyssnar på musik med hörlurar. Ibland dansar jag med också. Även om jag sitter framför en dator i skolan. En gång upptäckte Emilio och Freddöln mig. Jag slutade genast.


Just fått min gitarr och vet inte ens hur jag ska hålla den...

December

Skaaaaaaaaa jag våga mig på en sån där julkalender som är värsta poppisbland de stora bloggarna? Verkar ju lite kul. Vad ska luckorna innehålla då?? Hum hum hum...
Ett foto på mig, från alla åldrar och en sannig om mig själv. Självcentrerat, men känns ju inte som att det vore så snällt att berätta 24 sanningar om någon annan och lägga upp bilder på nån annan ovetande stackare... så det får handla om mig helt enkelt...känns som jag ger mig ut på hal is här.... men äss, jag kör!

Får ju börja med lucka nummer ett då och sen skynda fam till lucka tre. Så i lucka nummer ett döljer sig :

Sanning: I somras paddlade mamma och jag från ön ni ser på bilden till en campingplats på fastlandet för att köpa mjölk och pratade som norska möss hela vägen. Alltså pipskrek  på norska i två timmar...


Bilden från en bergsvandring vid våran sommarstuga för flera år sedan.

Kan njuta trots spaghettimyror i kroppen

När pendeltåget rullade över Mälaren precis innan Kungsängen station idag såg jag solen lysa över ett stilla vatten. Det fångade min uppmärksamhet och mitt hjärta kände genast att detta ville jag smaka mer utav. Därför traskade jag genast ner mot Gröna Udden efter att ha stigit av på Kungsängen station.

Nere vid vattnet väntade mig en syn vackare än jag kunnat föreställa mig. Solen var intensivt röd och glödde mot den klarblå himlen. Vattnet låg stilla och i strimman av den strålande solen simmade två nyförälskade svanar. Vid bukten lekte ett helt ankdagais glatt ovetande om min närvaro. Lite is hade börjat ta form och skimrande frost knastrade under mina fötter. Det var det vackraste jag sett sedan den där gången vattnet låg stilla under St:Eriks bron och ett knallröt träd sprakade mot mina ögon i oktober. Jag har sagt det förut, jag älskar vintern när den är riktigt kall.
Desverre var ajg tvungen att titta ner i min "You don't know me" bok ganska stor del av tid som återstod till solen gick ner.

Det känns som jag ska börja gråta när jag tänker på att jag måste städa det här hopplösa rummet idag. Jag vill inte. Nej. Absolut inte. Måste läsa ut min engelskabok först iallfall. Lovsångsövning ikväll också.

Få se vad som händer, just nu har jag spaghettisar fyllda med myror i hela kroppen ändå så att städa vore en omöjlighet.

Enjoy your torsdagskväll :)

Lång och bra dag med klassen




Open house@St:Eriks öhm, ja. Hela vår klass har dansat i fullständigt kaos medan föräldrar och förvirrade nior tittat på. Där har jag spenderat min kväll. I en kaosartad danssal. Oja, vi hade det roligt.
Min mobil dog i skolan och jag glömde den i skåpet när jag åkte hem. Därför jag inte svarat på sms idag och därför har jag inte hört av mig. Förlåt. Jag ska ta med mig laddare till skolan imorgon.

Något dåöigt med blogg.se är att det inte går att ha texten vänsterjusterad samtidigt som man har bilderna centrerade. Det är liksom antingen eller. Idag väljer jag eller.

Maddaaaaaaaaaah, jag har ont i magen och känner mig svag i kroppen. Lätt irriterad på allt och alla. Pösckanz mens. Gillar aldrig när den kommer. Det jag behöver nu är sömn + en stämd gitarr. Men jag hittar inte min stämapparat och mitt gehör är dåligt - speciellt när jag mår så här i kroppen. Typ...

Från den stunden vi kom hit till jorden, vi möttes av sol ovanför. Finns mycket mer än det du och jag ser, mycket mer än vi känner och hör. En kärlek som är oändlig, men så lite som vi kan förstå. För den sol som gick ner någon annanstans ger ett gryningsljus att förlita sig på. I en värld full av liv. Allt förensas här. Där en cirkel sluts, av kärleks kraft. Alla har en plats, allting har en mening. Det är vår värld. En värld full av liv.
Lejonkungen är och kommer alltid att vara en vacker film

Nu blir det sömn och lite plonk på en ostämd gitarr här i Jensens lägenhet.
G'natt på det.

Jag vill inte prata om hur jag känner inför hans begravning. Okej? Jag sjunger gärna. Men jag vill inte prata om det.


'morning sunshine

Nu åker jag till skolan. Tyvärr inte till Källskolan, men det funkar ändå. har ju ingen svenska idag. Har öppet hus! och engelskaprov...

hejhådå!

Njuta bör man

Verkligen glad att jag vi slipper svenska imorgon
ja, det är sent men jag måste bara tillägga att jag saknar Källskolan något obarmhärtigt. Framförallt Julia just idag. och Tina. och Charlotte.
Svenskalektionerna på St:Eriks gymnasium är pina pch plåga och allt jag kan tänka på är hur jag ska kunna ta mig därifrån. Avskedas bör Elin och upphöjas bör Julia. End of discussion




...a few of my favourite things...



Vilken underbar kväll! Tänk att det kan vara så ljuvligt att plugga med någon man älskar. Till och med när att plugga innebär att läsa en urdålig och dödstråkig bok; "You don't know me". Sämsta bokvalet genom tiderna. Dumma Leif. Fast jag har faktiskt kommit underfund med att han ju kan vara en riktigt bra lärare ändå. Och jag kan med detta uttalande redan känna haglande mottyckanden. Låt så vara då.
Nej, men "can we get back to the point of theese conversation" för att citera Jon Mclaughlin (som förövrigt gör bra musik), jo min pluggkväll med Jonas var fantastisk. Jonas är fantastisk och det är ett privilegium och en lycka obeskrivlig att han har varit min i ett halvår och kommer fortsätta vara min :)

Som en till vacker sak att nämna var himlen himmelskt vacker idag när jag cyklade från stationen till gitarrlektionen. Den var så vacker att jag inte kunde slita ögonen i från den. Vintersolnedgångarna alltså. Slår alla rekord. It took my breath and I am so thankful. På tal om gitarrlektion så ska jag spela och sjunga "Jag ger dig min morgon" på en konsert som kulturskolan anordnar 15:e december. Oo mahh...

Med detta säger jag godnatt och sliiip tajt.
kramikrams

- Liten update -

Hej igen fina blogg. Oj, vad jag INTE har inspiration till att skriva just nu. Så jag struntar i det... eller okej måste bara berätta att Jonas och jag firade ett halvår i lördags. Romantisk middag och film hemma hos mig. Älskar Jonas <3 Så grattis till oss och våra härliga sex månader :)

Orkar inte skriva mer, sitter i skolan och kokar i ögonen. Det är så fruktansvärt varmt i det här biblioteket. Kram på er, jag kommer tillbaka ordentligt en annan gång. Kanske ikväll.

/Victory

RSS 2.0