Stressupdate

Hej igen allihopa!! Kom nyss hem och är superstressad för jag måste packa om och tvätta och fixa. Imorgon 8.21 bär det av mot Gotland på klassresa. Så hinner inte skriva så mycket. Hade kunnat skriva i mängder om lägret som varit nu, detta underbara läger som pågått från onsdag till idag men, no time. Och btw, tjejerna vann fair play cup och jag släppte in en enda boll, om någon var intresserad :)

Jag älskar Arkens ungdomar! Kram på dom och på alla er andra underbara människor där ute :)

inför ett läger

Sitter med Elvis Presley i hörlurarna och är allmänt nöjd med mig själv. För att jag gjort klart hemprovet? Nej, självklart inte, komemr aldrig bli klar med den skiten. Jag är så nöjd för jag har packat klart inför lägret :) Det är väl bra? Ja, kom igen! Jag tycker det är viktigare än att svara på vad olika aktörers handlande i deras olika historiska situationer fick för konsekvenser under förintelsen. Vad tycker du?

Jag insåg medan jag packade att det här blir mitt första läger utan Florian och Elisabeth på tre år. Nej, dumbollarna tänker inte följa med på lägret :( Vem ska jag nu fråga om att få låna schampoo eller om allt annat jag glömt ta med mig? vem ska jag smyga upp och busa tillsammans med på natten? Vem ska sitta och sjunga överdrivet högljudda matsånger med mig till andra lägerdeltageras förtret? Vem ska få mig att skratta tills jag inte kan andas de gånger jag känner att jag längtar hem till mamma? Well, the answer my friend is blowing in the wind, the answer is blowing in the wind. Kanske jag klarar mig utan mina bundisar på läger, kanske gör jag det inte.




Haha, ett annat lägerminne började ljust ljuda i högtalarna. "If you're looking for trouble DODODOTOTO you came to the right place DODODOTOTO if you're looking for trouble DODODOTOTO just look right into my face" HAHAHAHAH! "I'm a COW" DODODOTOTO
Aaaaaaaah, ingen som fattar det där förutom Tina och Elisabeth. Men det räcker. OJOJ, Tina fattar fortfarande inte hur du kunde radera den filmen ><) Aaah, Hjälmagården i mitt hjärta <3

Mamma bör snart komma hem och då ska hon få uppdraget att försöka få mig att skriva svaret på trean. Kommer hon lyckas? Fortsättning följer...


Tänkte förvandla mig till en vägg i natt

Nu har jag skrivit klart fråga två också. Fortfarande på VG nivå. jag msåte göra fråga tre idag också, vilken är den största frågan. Hmm, hur ska jag orka börja? Jag har iallafall märkt nu att det går bra att bara börja skriva nånting och så blir det helt okej när man är färdig. Inte så bra som det borde bli men helt okej liksom. Överlevnadsnivå. Så fråga tre ska nog gå att göra den också...på nåt sätt. Fast jag förstår inte riktigt frågan så det är inte så enkelt. Men, vad jag babblar mycket om äckelskolan. Det är ju onödigt.

Jag ska vara med på Fair play cup i morgon. Ja, jag vet att ni nu tycker att jag är helt knäpp, att jag har huvudet uppi molnen. Här har jag gått och varit nästan dödsjuk i en vecka och så ska jag iväg och spela tre fotbollsmather imorgon? Jag ska bara stå i mål faktiskt. De behöver mig och jag behöver luft. Och jag behöver vara där, det är sista fair play cup nånsin. Vem vet när jag får chansen att spela seriös fotboll nästa gång? jag bara måste få vara med, jag har ju längtat så mycket. Att stå imål är itne så ansträngande. Jag kommer inte sjuka ner mig, för jag kommer bli så glad av tävlingsstämningen och fotbollen intryckt i mina stadiga händer. Kommer äga sönder stället!

                                         

Imorgon börjar alltså livet igen, ja, det mänskliga livet. Jag åker på dan och spelar fotboll. På kvällen åker jag på läger med Arken och har det hur kul, härligt och fantastiskt som helst i fem dagar. Kommer hem söndag kväll och åker sen söndag morgon till Gotland med klassen. Är där i fem dagar och har det skitkul och supermysigt. Kommer hem på fredagen och är säkert helt slut så jag sover resten av helgen. Förutom på söndagen då Charlotte och jag planerat värsta grejen, som jag kom på nu att vi inte hunnit planera, ajja, det ordnar sig. På måndagen börjar skolan, fast då är redan betygen satta så lekvecka kommer va vad som gäller. Måndag eftermiddag ska jag ha samtal med en själavårdare, något jag råder alla att ha nån gång. Vet inte så mycket mer om den veckan. Veckan efter är det skolavslutning, och poff, jag har sommarlov och är fri från grundskolan för alltid.

Hjälp!

Är det verkligen så kort tid kvar? Det där var ju läskigt... jag hinner knappt säga "spygrön pyjamas med mangoelefanter" innan jag springer på ängarna igen, fri som en giraff. Wow...jag tog mig igenom den här terminen. Jag har tagit mig igenom! Hur gjorde jag det? Det är otroligt...jag börjar redan känna doften av frihet


Jag är snart friiii!

Historia och nytt liv

Jag fixar inte att prestera MVG på det här historia hemprovet om förintelsen. Jag har alldeles för ynkliga resonemang. Grejen är bara den att jag har världens pangbongcrash resonemnag om jag bara öppnar käften. Men de snurrar runt i huvudet på mig som diffusa spöken, och jag kan inte riktigt fånga dem för att skriva ner dem med tangentbordet. Undrar om jag sänker mig ocm jag bara klarar typ VG - eller nåt på det här provet. Är lite orolig. men det brukar alltid ordna sig. Jag ska ta en paus och göra nåt annat nu en stund. Jag har lust att dansa men jag vet att jag bara skulle börja hosta och svettas sjukt mycket. Men jag kan spela gitarr. Ja, det ska jag göra :)


Livets vattenkällor

Jag hade tänkt gå till skolan idag men det blev inte så. Mamma tyckte inte det var någon bra idé. Men imorgon tänker jag gå. Och imorgon ska jag åka på läger! Det längtar jag verkligen till, bara umgås med härliga Arkenungdomar i fem dagar. Det blir en bra uplladdning innan Klassresan, som kan bli något mer påfrestande... nejdå, jag gillar min klass. Ska försöka iallafall, nu har jag ju bara några veckor kvar med dom. Joo, jag gillar många i min klass väldigt mycket. Det komemr säkert vara bättre stämning under resan så det blir nog bra.

Jag tänkte göra något bra. Nämligen skriva dagens gobit igen. Minns ni det? Det var nog flera månader sedan jag skrev en sist. Här får ni:

"Ty Lammet som står mitt för tronen skall vara deras herde och leda dem till livets vattenkällor, och Gud skall torka bort alla tårar från deras ögon." Uppenbarelseboken 7:17 Bibeln

Jesus, Guds offerlamm som regerar i himlen han är vår herde! han leder oss till källor med liv, liv och glädje. Meningsfullhet. Han leder oss till där det finns kraft, hopp, liv, glädje och allting! Och Gud, den allsmäktige Guden, han tar upp var och en av oss i sin famn och torkar bort tårarna från våra ögon. Tröstar oss i sin barmhärtighet och älskar oss med hela sitt hjärta. Är det inte underbart! Ger det inte liv till själen? Jag blir så uppmuntrad.

Igår vaknade jag igen. Jag har ju känt mig som död hela veckan. Utan mening, glädje, hopp och kraft. Igår när jag låg på soffan och tjurade kom mamma och bad för mig. Hon bad för mig i säkert en halvtimme. Allt jobbigt släppte och Jesus lyfte upp mig igen. Han satte glädje och hopp i mitt bröst igen. Jag kunde inte annat än ligga där och le. Först gråta, såklart, och sen låg jag där och bara log tills jag somnade. Nu är jag hel igen. Så jag kan säga Amen till dagens gobit. Tack Gud!

Ploff and be blessed! <3

Jensen bildspecial

Jag har spenderat kvällen med att titta igenom en massa biler från pappas kamera. Otroligt fina! De två bilderna i föregående inlägg är två exempel. Jag upptäckte när jag tittade igenom bilderna hur otoligt vacker familj och släkt jag har. Är det att skryta att säga så? Nej, det är det väl inte. Se själv, de är vackra och jag älskar dem! Det är väl inte fel att tycka att ens familj är vacker?

 
Snygg bror med vacker fru

 
Otroligt fina Maria

 
Jensens vackra flickor


Har jag inte världens sötaste storebror?


Och världens sötaste kusin?


Så vacker mamma!


Vår glädjespridande farbror


Så fin bror!


Vacker kusin


Mycket fin farbror


Vackraste Emmikusin


Pappa med sina varcka, rena drag och blåa ögon


Oerhört vackra Maria

Saknar skönheten i livet



Nu vill jag inte mer. Jag har svarat på en fråga och det kan räcka. Snälla nån, så pörskans kräsen kan inte Julia va. Ett svar är väl mer än nog?
Ja - det är allt jag gjort denna långa dag. Skrivit ett svar på en fråga på ett värdelöst hemprov. Det har inte varit så enkelt. Mina ögon har börjat gråta varje gång jag försökt skriva. Hopplöst liksom. Min kropp har blivit helt knäpp. Ingenting i mig fungerar som det ska längre. Så jag är väldigt stolt över mig själv att jag klarat svara på en fråga. Men svaret är nog knappt ett VG svar... skitsamma.
 Jag börjar bli desperat efter att träffa Florian. Och Charlotte. Fattar ni att jag inte sett skymten av dom på en vecka!? Det är förunderligt att jag fortfarande lever. Men, det är knappt att jag gör det ska jag vara ärlig. Känner mig inte speciellt levande alls.
Jag undrar vad jag jag ska göra nu resten av kvällen när jag gett upp med SO:n? Skulle aldrig klara börja på en ny fråga nu så. Bönegruppen är här ikväll så mamma är upptagen. Så är också vardagsrummet. Jag har mitt rum, min dator och min säng. Precis som jag haft varje dag den senaste veckan. Börjar milt sagt tröttna. Blähf!

Today I miss it more then ever before. And I don't know what will happen or what the future will bring. I don't know if I'm happy with this or if I would be happier by going back to what it was before. All I know is that you are still living in my heart as the friend and the beautiful person you are. And in that place, you and I are always smiling.

<3


Indiana

(han börjar spela på 1:14)

I wonder how it feels to be famous
But  wonder is as far as I will go
Because I probably loose my self in all the picture
and in the being someone I don't know

John McLaughlin <3



En vanlig sjukmorgon

Hur flyttar man ett inlägg från en katogeri till en annan? Har faktiskt skapat en ny kategori. En där jag tänkte att alla mina fina inlägg med bibelord ska ligga. Men hur flyttar man dom? Inte proffs på det här med bloggishing.

Åh, nu blev jag glad! Jason mraz började just sjunga i mina högtalare. "It takes some cold to know the sun" sjunger han med sina änglastämma. Älska!



fotograf: pappa modell: Serkses  varför: utfyllnadsbild


Idag måste jag skriva svar på alla frågor i historia om förintelsen och nazityskland. Det ska lämnas in imorgon och jag har inte börjat...febern har tankeförlmat mig. Och handlingsförlamat. Blähf! Men idag har jag ingen feber. Så jag borde
kunna skriva nåt bra. Jag måste skriva nåt bra. Annars får jag IG i historia, fast jag egentligen har MVG. Får inte hända.

För allas information pratar jag med Florian. Han berättar om en golfleksak för barn...tragiskt!

Nu la han på. Florian ska äta nu. Nu vet alla det. Wow. jag har verkligen ingenting att skriva om idag -.- tragiskt det också.
Så...idag ska jag alltså skriva om Hitler och spela gitarr. Och nu kome ensamhetskänsaln över mig igen, tung och hopplös. Mamma, kom hem snart!! Nej förresten gör inte det, jag måste ha börjat med historian innan du kommer...japp, förintelsen, here I come!!

pluffhej

Tråkig, trött och negativ...beware!

Att vara sjuk är tråkigt. Och då menar jag extremt tråkigt. Jag kan känna hur tristessen bit för bit håller på att gnaga sönder mig inifrån. Snart finns bara en tråkig hög med smulor kvar liksom. Snyft. Hon var ju så ung! Stackars föräldrar.
Nejdå, jag såg ju faktiskt solen idag. Kände den till och med. Jag fick sitta ute en stund och njuta av värmen, ljuset och stillheten. Då vaknade själen ett kort ögonblick för att sedan återgå till sin mörka tristessdvala.

Vad deprimerande jag låter...hum, jag behöver nog sova lite. Imorgon ser jag säkert allt med mer uppskattande ögon. Idag har jag varit läskigt negativ till allting. Inte bra, inte bra. Så härmed säger jag:
Godnatt alla norrmän, grattis och tjolahopp.


Gyllene, sömninga ögon - och ett hår fult och kort
Yeah!

febrig partyprisse...

Morsning! Har inte haft någon feber på hela dan tror jag. Det börjar bli bättre :) Skulle vara fantastiskt att leva en hel dag utan feber...

Jaa, igår var jag ju så hög på äkta norsk glädje att jag inte skrev något om själva kvällen. Heheh, än en gång, grattis till oss! Grattis till Alexander! Och grattis med Norge med nationaldagen!
Så, jag kom till elisabeths place i tjock vinterjacka och halsduk. Och där susade tjejerna från Elisabeth klass runt på sparkcyklar i leggins, högcklackat och korta kjolar...shet, kände mig som värsta ufot. Orkade inte riktigt vara mitt vanliga sociala jag så länge vi var ute, bröstkorgen värkte trots den tjocka halsduken och huvuvdet dunkade. Ursäkta allihop att jag var så tyst och tråkig. Hade inget partyhumör.


En bild på oss från den tiden jag var frisk...

Det blev lite bättre när jag kom in. Det bjöds på god paj och uuuuunderbar kladdkaka. Klockan 21 började Eurovision soncontest. Det var lika drygt som vanligt i början. Alltså, halvkassa låtar och tråkiga programledare. Men sällskapet var ju roligt :) fast jag satt mest tyst med handen tryckt mot in heta panna.
Sveriges bidrag var ganska bra, men absolut ingen höjdare. Islands låt var såååå vacker! Storbritanines låt var jättefin den också! men bäst av allt och alla, genom allat ider var helt klart Norge. Ouff ja, bäst bäst bäst. Men jag hade tyvärr åkt hem när Alex gjorde sitt fantastiska framträdande. Satt hemma i soffan med mamma och njöt.
Det var en trevlig kväll hos Elisabeth iallafall. Mysigt var det, trots min trötthet.

Nu ska jag sluta skriva. Men, för klassens vetskap, I won't be in school tomorrow. Måste bli frisk. Är absolutitut inte frisk än.
 
Atjoo!<3

SEIERN ER VÅR!!! NORGE I RÖTT VITT OG BLÅTT! <3<3<3<3



AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!AAAAAAAAAAAAAAHAHAHHAAAAAAAAAAAAAAA HAAHAHHHHHHHHHH ÄR SÅ BRUTALT LYCKLIG!!! JAG SKA GIFTA MIG MED NORGE OCH ALEXANDER RYBAK OCH HANS LÅT!! NORGE ÄR BÄST, FÖR ALLTID BÄST!!!!

SEIERN ER VÅR, SEIERN ER VÅR! VI HAR VUNNET, SEIERN ER VÅR!



Han utklassade allt annat som någonsin funnits i melodifestivalväg så himla hårt! Han tog historiska poängrekord. Han fick poäng från varje land och 16 tolver. 387 poäng samlade han ihop. Han är makalös. Han är unik. Han är det sötaste som finns. Han är norsk. Han är det charmigaste jag sett. Låten är den bästa melodifestivallåt jag någonsin hört. Helt fabulous! Jag älskar den! Jag älskar hela framträdandet! Han är så grym med sin fiol! Det här är fantastiskt. Alex har skrivit historia ikväll. Mitt fosterland har skrivit historia. Jag känenr mig så glad och bubblig. Skulle kunna kollat på hans framträdande hundra gånger om. Mitt hjärta sjunger!
Länge leve Norge!!!!!!!!!!!!!!!

 

Han kommer till Allsång på Skansen i sommar. Alexander Rybak kommer till allsång på skansen! Gissa vem som tänker tälta där från kvällen innan??!!  Jag längtar, jag läääängtar! Tänk att se det live! WOOOOOW!!!!!!!!!


 

Teenageparty!

Jag ska träffa människor!! Om två timmar är jag inte längre ensam! Jag ska få träffa min Elisabeth, och en hög med annat folk. Ååååh, människor som är som jag. Galna tonåringar. Om bara två timmar! Jag älskar Elisabeth :)
Jag har ingen röst kvar förresten. Jag låter som en kråka så fort jag öppnar munnen. Hemskt.


Kom igen och rösta på Norge i kväll förresten! Alex är ju grymmast av alla grymma. Vilken man. Hoppas verkligen dom vinner. MItt kära fosterland är värt det. Norge for the win!!

Tråkigt, dåligt och kort inlägg....lala, spillerill. Skriver nån annan gång. HUgz

Själen uttryckt i ett worddokument

När jag skriver känner jag mig hel. Det är mig, att skriva tillhör min personlighet. Ikväll har jag skrivit så att tangentbordet slitits ner till sin halva storlek...nästan iallafall. och jag känner mig hundra gånger lättare inombords. Nu har jag skrivit ner mina uppenbarelser, "visioner" jag fått. De som gjort att jag förstått allting och mig själv på ett nytt sätt. Nu förstår jag allt ännu bättre, nu när jag har det i en sammanhängande text framför mig. En text rakt från hjärtat. Några av er kanske kommer att få läsa den. Ni som vill förstå mig. Jag tänker en gång skriva en hel bok utifrån det jag skrivit ikväll. Det är åtmistonde min dröm. Drömmar är bra.

jag måste sova...det jag ville säga var bara att...jag mår bra av att skriva. Godnatt

Förnyat sinne

Igår blev en ganska slö dag iallafall. Jag fick några feberattacker som handlingsförlamade mig. Så jag satt mest vid min dator. Fast det kändes ganska meningsfullt ändå. La upp massa bilder på facebook och fixade ny header här. Nej, design ÄR inte min starka sida och photoshop förstår jag mig inte på. Så det blev inte så extremt snyggt jag skulle vilja ha det men, personligt iallafall. Bilden är från isomras, det är min syster Maria och jag som sitter på en brygga i Vaxholm och myser. Mamma har tagit bilden med sin kamera.

"My puspose in life is to create joy" Visst är det fantastiksa ord? Dorin Di Novo var en konstnär Florian, Emma, Charlotte, Elisabeth och jag mötte när vi var i gamla stan i lördags. Jag vill verkligen skapa glädje med mitt liv, evig glädje. Jag säger inte att jag lyckas, men det är mitt syfte. Alltså, mitt syfte är att följa Jesus och följer man Jesus så skapar man glädje :)'



Försökte ha den här som header en stund också...men vart inte nöjd. Gillar den ändå lite fast texten står lite här och där :P men den får inte bli header.



Pappa kom hit igår kväll för att hålla ensamma lilla jag med sällskap. Jag grät mycket igår. Jag har lättare att gråta när jag är febrig och jag hade mycket jag behövde gråta ut. Pappa lyssnade och förstod väldigt väl allt jag berättade mellan snyftningarna. Jag hade inte alls tänkt att det skulle bli så men det kom över mig och det var berfriande. Jag förstod saker på ett helt nytt sätt igår. Jag ska skriva en bok om den här tiden som varit. Inte om det som hänt men om det som hänt i det andliga och i mitt känsloliv typ. Lite komplicerat. Ni kommer fatta när ni läser boken.

Jag har sett allt som i bilder. Som liknelser. Liknelser, fantasibilder, kan verkligen hjälpa mig att förstå. Nu förstår jag mig själv igen och jag förstår vad som har pågått i mig och i livet liksom. Om det är nåt med dig själv eller nåt i ditt liv du inte förstår så försök sätta det i liknelser. Jag fick som uppenbaralser från Gud igår. Det bara kom till mig och jag började storböla. Käre tid, nu låter jag säkert knäpp. Kanske jag är också, men det hjälper mig att vara lite knäpp.

Nu ska jag kolla på någon rolig film. kramen

Normal temperatur

Jag vaknade utan feber och ont i huvudet! Wihiii, happy  :D Alltså kan jag med hela hjärtat säga: GODMORGON! I morse kände jag mig så otroligt positiv att jag till och med orkade leka med våra två inneboende barn. Jag märkte att dom ju faktiskt är riktigt gulliga, inte alls jobbiga. En glädjande upptäckt.

Nu har de gått till dagis, så jag är ensam igen. Mamma kommer hem först ikväll och jag borde äta frukost. Visst är det svårt att äta själv? Inte min stil för fem öre. Någon som vill komma över och äta frukost med mig? hehe...Om ingen orkar så kan cd-spelaren eller TV:n funka som okej sällskap också.

Idag har jag alltså ännu en dag här hemma, utan skola runtomkring mig. Jag tänker inte sitta bort hela dagen, är ju faktiskt ganska pigg nu. Så jag ska:

1. Vika kläder (lovade mamma igår)
2. Damma och dammsuga mitt rum (råttorna börjar få övertaget längs väggarna)
3. Skriva klart frågan om hur nazismen kunde växa sig så stark i Tyskland
4. Brodera klart motivet av "Adams skapelse" på min klänning
5. Göra ny header till bloggen
6. Lägga upp bilder på facebook
7. Spela gitarr, såklaaaaart :)
8. Fundera på vem jag egentligen är
9. Kolla upp lite sköna låtar på youtube (hittar jag något riktigt bra lägger jag upp det här)
10. Hitta på en tionde syssla bara för att det ska bli jämnt

Nu får vi se hur mycket av åvanstående jag hinner. Det är nog bäst att jag sätter igång nu...

Kramar!!!

There is so much darkness in this world, hunting and destroying so many beautiful people. I wanted to be you're personal light but I messed it up. Someday we will find ourselves. That day so much has changed. Don't let the darkness destroy you, you're worth so much more. Don't let me destroy you, I'm just a weak human, or should we call me a weak swine? Never put the blame on yourself, you never did anything wrong. In my heart, you're still my friend and I still see you as the wonderful person I got to know. Never forget.

Återfall

När man är stressad - känner mycket krav från sig själv och omgivningen, när man går igenom jobbiga tider och beslut, när man ibland har så roligt att man inte hinner sova, när det är vår ute och temperaturen skiftar från iskallt till gassande solsken, då, då blir man lätt förkyld. Fattar inte hur jag stod ut denna läskiga morgon. Skakade av köld och svettades som en gris samtidigt. Huvudet dunkade som aldrig förut och varje gång jag hosta kändes det som om hjärtat + alla inälvor skulle rinna ut i floder från min mun. 


Ipren - jag är dig evigt tacksam! Du räddade min dag!

Pappa och jag åkte till doktorn vid tio för att se om det var någon bakterie, men nejdå, ett vanligt äckelvirus som går över om några veckor... Ja, så här sitter jag. Men jag ser det positivt, nu får jag iallafall en chans att vila en stund. Med Jesus, Ipren, mamma och gitarren klarar jag att vara sjuk ett tag.

"We share the same soul, oh, oh, oh, oh" sjunger Jack Johnson ut från mina kära högtalare. Ibland undrar jag om jag och mina vänner faktiskt gör det. Låten är grym förresten, Jack Johnson är riktigt mysig. Kolla upp - Angel Jack Johnson

Vet ni vem som är ännu mysigare än Jack? The Mraz of course!! Fick värsta återfallet när jag var hos Charlotte. Vi kollade på massa filmer på youtube med honom. Makalös! Man blir alldeles bubblig i hela kroppen, det är ju så otroligt vackert alltihop. Rösten, gitarren, ansiktet, showandet, rösten igen, hans coola latinokompanjon, melodierna, kärleken Mraz har till musiken. Det tar över hela mig. Han är unik <3



Strunta i att han svär, han menar inget med det. Han behöver bli frälst, och det har jag tänkt att han ska bli :) Lille vännen
Det här klippet äf bäst från typ tre minuter och framåt. Då är det grymt, så ge inte upp i början då det är sådär halvbra jämfört med hur bra han egentligen är.


Jaa, det här klippet har jag lagt upp förut...men man kan inte få för mycket av det goda? :D Det är verkligen fint. Snälla titta, det är en njutning! Det är såhär, live, som han är bästbästbäst. På skivorna är det sådär. Knappt bra faktiskt. Men kolla bara på honom live här, kolla känslan liksom! Ouff

Önskar att det var lite mörkare i mitt rum så man kunde gå och lägga sig nu. Men jag ska nog läsa min bok, den där deprimerande. Läser bara för att komma till det lyckliga, måste ta mig igenom den deprimerande delen. Blä

Bli inte sjuka, bli inte det! Och om ni blir det, kolla på Jason Mraz :)

Smittsamma kramar! <3

I wish I could be everything. Could be what you are longing for. I wish I was able to love trough all problems. I wish I was a stronger girl, because you'll never know much I actually care. I am so sorry I can't be what you and I wish for.

Love means friends like you

Jag la nyss på luren efter att ha pratat med Maria i närmare två timmar. Min fina storasyster! Det var skönt att bara prata med henne, jag älskar ju Maria!

Den här helgen alltså, helt obeskrivlig. Emma Sjölie har varit här, från fredag till söndag. Min barndomsvän, Emma. Hon var tre år när jag föddes eller nåt sånt. Vi har varit grannar i 12 år, alltså från att jag inte kunde prata tills min familj plötsligt lämnade landet och körde iväg till Kungsängen. Här är vi nu, från fyra år tillbaka och det var första gången Emma kom och hälsade på. Jamen på tiden! Jag har varit nere i Töftedal och hälsat på flera gånger men det har varit svårare för dem att komma hit.
Emma är en underbar lantis. Varje människa blir glad i hennes närhet. Att ha henne här har varit fantastiskt. I lördags var en av de bästa dagarna i mitt liv, helt perfekt. Emma, Charlotte, Florian och Elisabeth i stan. Mycket skratt, många tokigheter och överfullt av kärlek. Plus att vi träffade världens härligaste Dorin. Härligare tant får man leta efter! Skulle kunna berätta så mycket om henne och om den perfekta dagen. Men det blir inte samma sak när man försöker berätta och beskriva. Det var en upplevelse utöver det vanliga, vi hade det bara så otroligt bra.
Om jag hade haft mer tid nu så skulle jag kunna berätta mer men jag behöver verkligen sova, med tanke på att jag satt uppe med Charlotte i massagebussen och spela gitarr och prata till halv tre i natt. Charlotte, jag älskar dig. Jag fattar inte hur två människor kan vara så lika som vi är. Jag har aldrig känt mig så förstådd förut. Vi tänker ju exakt likadant.

Oj vad jag känner att det här inlägget skulle kunna innehålla så mycket mer med tanke på allt som hänt de här härliga dagarna. Det blir så när man måste sova, mänsklig som man är. Godnatt alla människor, sov nu gott.

<3

En riktig tjur

Ibland känner jag mig så sur. Sur och grinig. Iriiterar mig på alla, allt tjat överallt och blablab maaaas. Urs, ingen trevlig känsla. Känns som man bara sprider pest runtomkring sig. nej, då är det bäst att stänga in sig på sitt rum en stund och lyssna på skön musik. Eller vräka ur sig alla jobbiga känslor på någon. Eller prata med glada Florian nån timme sådär. Till slut börjar man bara garva, hur tjurig man än varit innan.

Känslor alltså. Gode tid, jag förstår mig inte på dom. Blä.

Jag har trots min grinighet haft en ganska bra dag idag. Större delen av dagen var bra. Skrev klart bokreflektionen ikväll och det är såååå underbart. Känner att den blev riktigt bra också. Skönt.
Vi såg en gripande film idag i skolan. "Sophie Scholl". Hon var en av dem som gjorde motstånd mot Hitler i Nazityskland. Vilken kvinna! Vilket mod, vilket hjärta, vilken intelligens. Hon satte ord på precis vad som var fel med nazismen, precis de saker man själv känt men inte kunnat sätta riktigt ord på. Bra Sophie, världen behöver fler såna historymakers som du!


En annan historymaker :) Jag tror man blir en historymaker om man gör människor glada på det sättet du gör, Florian min vän

Nu ska jag sova av mig all grinighet, med huvudet tätt ingosat i min gula nalle. Godnattkram

Stressich

Jag har nyss tränat och jag trodde det var något som reducerade stresshormoner. Men just nu känner jag mig sjukt stressad. Allt bara hopar sig och hopar sig, gång på gång fast jag alltid lovar mig själv att se till att det inte ska bli så igen. Men ack, jag är fast i att-alltid-ställa-upp-och-vilja-vara-med-på-allt-trsäket. Blöööh. Jag är trött.

Samtidigt gnager det i mig och ibland får jag lust att ta tag i närmsta objekt och slänga det med all kraft i väggen. Jag vet inte. Men usch, jag behöver verkligen fortsätta jobba på det här med att förlåta mig själv. Och Gud måste fortsätta jobba på sin del, det där med att hela det jag har förstört. Det svinet Victoria har rivit isär. En dag blir jag stor, en dag kan jag kanske ta ifrån mig själv svinstämpeln. Någon som känner igen sig? Jag öppnar mig ju om sådana här saker för att hjälpa andra som läser bloggen. Det finns alltid förlåtelse, man kan alltid resa sig och bli den man egentlgien är och Gud kan alltid hela.

Är lite mindre stressad nu när jag skrivit lite.

<3

MohOndskaaaaahahahahahah!

At the Sågbackenplace sitter jag med min bokreflektion. Det är interessant att reflektera kring ondska...

Boken tar upp temat våld på både gott och ont. Vad är ondska? Vem är ond och vad har gjort denne till det? Hur kämpar man på bästa sätt för det goda? Kan våld på något sätt skapa något gott? Är ord värre än våld? Kan man bekämpa ondska med våld? o.sv är frågor Erik och Pierre hela tiden försöker besvara. Det är frågor jag tror alla någon gång försöker besvara.
Mamma och pappa sitter och pratar i köket. Jag har Mp3 i örörnen för att slippa störas..."Jus't because everything's changing doesn't mean it's never been this way before" sjunger Regina Spektor in i hjärnan på mig. Visst känns det som musiken fyller hela huvudet, hela hjärnan, hela tankarna och hela liksom, jaget när man lyssnar med två hörlurar? Så himla skön känsla. Blundar man kan man nästan tro att sångaren och instrumenten är inne i mig och spelar. Att musiken lever i mitt huvud. Att musiken är jag. Njutning. Njutningar förgyller vardagen.

Så, nu har jag skrivit lite annat än bokreflektion en stund. Kanske kan jag övergå till det jag ska göra. Skönt att koppla bort några ord bara. Kram på alla flitiga skrivare där ute!


Pangbongcrash!

Jag känner mig så fri! Idag lämnade jag in hälsoarbetet i idrott som hängt över mig i flera månader och Kärleksboken. Jag har inga läxor kvar, lääääxorna dom är nu slut, snart så sjunger vi den blomsterid! (Florian, sjung med!)
Okej, det är inte helt sant kanske, bokreflektionen om Ondskan ska lämnas in på fredag. Men i huvudsak är jag fri, fri, friiiii!

Vilken pangbongcrash helg det har varit! Elisabeth och jag sov hos Charlotte torsdag till fredag. Hon klippte mig och slingade mitt hår. Nu ser jag nästan somrig ut, är blond iallafall. Som jag har längtat! Har inga bilder, tyvärrisch. Vi grillade marsmallows i grannskapets majbrasa, Elisabeth försökte lära mig spela everlong på gitarr, vi åt utsökt mat lagad av Charlottes föräldrar och jag gosade sönder med Masaj, the cat of cats. Helmysig kväll.
Jag samlade ihop ett gäng och övade drama fredag förmiddag...exceting! Sen superstädade jag rummet så nu är det blåst, rent och vackert! Det går att andas, röra sig och leva. Fredag kväll bestod av ungdomsgård med volleyboll, möte och mycket bön, genrep av drama, soffsittande och härliga människor.


Bild Josef hittade på internet. Otto och jag i cafét på ungdomsgården. Ja, jag var rundare på den tiden.

Jesusmanifestationen - Lördag - the day of days. Först möte i Humlegården. Härligt med mycket lovsång och så ute på stan. Södermalmkyrkans gospelkör sjöng också. Vilket hålligång! Träffade folk vi lärde känna på Hope, verkligen roligt -  ett efterlängtat återseende :)
Tillsammans från Humlegården gick alla kristna i en Jesusmarch med plakater och grejer. Vi gick och sjöng och ropade ut namnet Jesus på Stockholms alla gator. Avslutade i Kungsträdgården där 20.000 kristna samlades till ett gemensamt möte, allt för Jesu skull. ja, Jesus blev verkligen upphöjd, praise the Lord!
Klockan 18 började ungdomsmötet. Klockan 19.20 skulle vi stå på scen. I Kungsträdgården! Vi, vi små folk från Arken, vi, vi ungdomar, Elisabeth, May-Iren, Jonathan, David, Albin och jag. On the stage. En stund jag kommer minnas resten av mitt framtida teaterliv. Det grymmaste var att vi stod där och gjorde dramagrejen av en enda anledning. Jesu befrielse ska bli känd i Stockholm. Det är då drama är som hetast. Det är då jag mår bra. Ouff, love <3


Elisabeth - i somras. Bara för att hon är söt <3

Jag var i Södermalmskyrkan för första gången in this life på söndag morgon. Josse bjöd dit mig och Elisabeth. Bästa var den norska gospelkören som sjöng. I love gospel forever and ever. Elisabeth och jag ska flytta till USA och gå med i en afroamerican gospelförsamling. Tonårsdrömmar jag gärna tar på allvar :)
Hela eftermiddagen tillbringade jag framför datorn med hälsoarbete och msn på schemat. Det blev klart!!!!


Charlotte - en äkta svensk viking :) Bara för att hon är hetisch <3

Efter skolan idag kände Charlotten och jagen att vi ville ta det vi skrivit i hälsoarbetet på allvar. Vi drog med oss Florian i vårt engagemnag också och sprang alla tre en runda i Gröna dalen. Så härligt det var! Man känner sig levande när man är ute och springer, ytterst ostressad och avslappnad. Ansträngning att njuta av! Ett nytt liv har börjat, jag ska börja träna, varannan dag. Jag är seriös alltså, genom hälsoarbetet har jag förstått att jag verkligen behöver det. Är oerhört taggad, på onsdag blir det styrketräning :D

Nu ska jag skriva lite bokreflektion innan jag somnar. Eller är jag för trött i hjärnan? Har skrivit i bloggen lite för länge, borde kanske använt skrivarlusten på bokreflektionen istället. Jaja, borde och borde, livet består av alldeles för många borden. Det ordnar sig alltid, det vet jag. Kommer jag bara igång går det som en dans. Så nu ska jag komma igång, elelr kanske kommer igång imorgon. Yeye, tack för idag, slutskrivet för idag. Alla förvirrade känslor och tankar kladdar jag ner någon annanstans, om jag orkar sätta ord på det.

Nattinatt!

RSS 2.0