Hej igen!

Nu var det länge sen jag skrev me dtanske på hur aktiv jag varit senaste tiden. Men jag har tappat lusten lite tyvärr. Orkar liksom inte. Gör hellre annat de gånger jag sätter mig framför skärmen. 

Jag sk iallafall skriva lite innan jag går och lägger mig. Men vad jag ska skriva om? Har hänt så mycket senaste tiden, har ju vart jul och så. Orkar inte berätta allt, allt som alla männsikor, allt om alla julkpppar, allt om alla sånger och allt om hur mycket jag älskar musik.

Men en sak kan jag säga. Efter Jesus är min syster det bästa med julen. Att ha henne hemma här i flera dagar, sovande på mitt rum, kan liknas vid himmelriket. Ok, inte himmelriket kanske, men det har varit underbart. Det är helt sant att jag älskar henne.

God fortsättning gott folk! And, so, I'll give you a little "Gobit"...men orkar inte kommentera den ikväll. Lika bra att säga godnatt nu så slipper jag det sen. Godnatt :)

"I frid kan jag lägga mig ner och sova, ty du, herre du låter mig bo i trygghet" Psalm 4:9 Bibeln

riktigt julafton faktiskt

Jag lovade fler bilder:

Therence

Magnus och Emelie

Greg :)

Victoria

Glupsk liten tjej det där!


Maria och jag visade upp en teaterdans till "han som kom ner" - låten jag berättade om i ett tidigare inlägg.







"För att visa oss männsikor, att Gud fader älskar oss"

"han blev plågad för vår skull"

"han sa Gud, 'förlåt dem du, för de vet ej vad de gör"





"Än idag, kan också du, få möta denna man"



"han har lovat, den som söker hittar fram"


"Det gäller mig, det gäller dig, du kan få bli ett barn till Gud"



Det hör jualfton till att uppträda och därmed upphöja Jesus. Hos Jensen måste det bli minst ett framträdande varje år, vi är lagda åt det hållet.

Vi ska fira julafton idag också, fast utan Greg, Therence, Magnus och Emelie. Idags ska det komma lite annat folk, några som annars hade varit ensamma på självaste jualfon. Det blir en meningsfull jul  :) Jag hoppas att Maria och jag ska dansa ikväll också!

Det har inte funnits någon tid att ge några gobitar till er att smaka på. Och ingen tid finns nu heller. Det blir så under jul. men läs några inlägg neråt, jag tor de har något att ge till all of you!

Hej å hå, God juuuuuuuul!


Bilder från igår :)

Jag fick en ny kamera igår!!! Nikon Coolpix P60 5x optical zoom 8.1 megapixel :D:D Hurra hurra. Här har ni några bilder från igår, Jensens julafton :)











det kommer mer!

Julafton

Idag firar vi julafton här hos Jensen. Greg åker nämligen till USA på riktiga julafton och min bror Magnus ska fira jul med sin flickvän Emelies familj. Men idag är Magnus, Emelie och Greg här. Vi har ätit enkel julmat (blir mer avancerat den 24:de) öppnat julklappar, haft god gemenskap och upphöjt Jesus. Det är ju faktiskt hans födelsedag!

Jag har fått en jättebra kamera och är superglad för den! Jag älskar min familj :)
 
Jag vill abvsluta med en liten bit från bibeln:
"Döm själva om det är rätt inför Gud att lyda er och inte Gud? Vi för vår del kan inte tiga om vad vi sett och hört."Apostalgärningarna 4:19.20

Så känner jag just nu. För jag vill ge av det jag fått. Och jag vill inte att de jag älskar ska missa himlen. För jag vill leva tillsammans med mina älskade i evigheten. Till er som Gud redan överbevisat vill jag ge denna uppmuntran. Trots att människor tycker det blir för mycket så tig inte om det ni sett och hört. Det kan ha evighetsvärde!

Bilder och julefrid

Sov lite för länge i morse. Men nu är jag iallafall vaken och i god gång med att städa. Men jag gör ett snabbisinlägg iallafall eftersom Guds ord är så viktigt. Sen har jag lust attvisa er hur fint jag gjort på min byrå:


Det är gamla bilder jag har satt in. Jag brukade krama sönder katter när jag avr liten:


Här är mina två söta kusiner för typ fem år sen:

Satte in en egen bild på sötis Jakob också 

Bestefar och jag för några år sen:

Mamma och jag i kornsjön:

Mamma och jag på semester 2002:

För tre år sedan såg jag ut såhär:

Hela syskonsskaran då vi uppträdde hos bestefar en julafton får flera år sen:





Det blir ju väldigt suddigt när man tar kort på kort i glasramar med en ganska dålig mobilkamera. Men man ser lite iallafall och jag tycker bilderna är väldigt mysiga. De väcker många minnen och jag är så glad att jag fått upp dem i ramar! Jag blir lycklig varje gång jag ser bort på byrån. Det var den lilla lyckan jag ville dela med mig av. Det finns ju faktiskt några i min familj som läser här så de tycker nog det är mysigt iallafall.

Jag vill ge ett bibelord idag också:
 "Gör er inga bekymmer för något utan låt Gud i allt få veta era önskningar genom åkallan och bön med tacksägelse. Då skall Guds frid som övergår allt förstånd, bevara era hjärtan och era tankar i Kristus Jesus. Filipperbrevet 4:6-7 Bibeln

Julefrid är något som jag tror att nästan alla längtar efter. Men vi bekymrar oss så mycket för den. "Vi måste ha julfrid, vi måste ha hundra kakor, fullast julbord och flest julklappar så att julefriden kommer" är ganska typiskt att man tänker. "Men hur ska vi klara detta, vi ar inga pengar, ingen tid, ingen ork". Ja, vi bekymmrar oss något förskräckligt mycket nu inför julen. Men vad säger Gud? Gör er inga bekymmer!! Slappana av. Låt Gud få veta alla era önskningar. Vi ska be till honom och tacka honom för allt vi har. Då kommer friden. Så underbar frid kommer! Jag behöver verkligen tillämpa det här mycket mer i mitt liv. De flesta svenskar tror jag behöver lära sig att tacka för det de har istället för att jaga efter mer i panik och stress. Det ger ingen frid! Man tappar friden genom dessa bekymmer! Så vi ska vara tacksamma denna julen. Det blir nog skönt.

God julefrid!

Fixa, dona, städa, feja, mixa, trixa, lattja, heja

Jul, jul, strååålande juuul...

Julen är strååålande och nu är även mitt rum strååålande. Hela dagen har jag hållt på. Bit för bit, möbel för möbel. Gått igenom alla pappershögar, legat på knä och skrubbat alla fläckar, satt in massa foton i ramar, lagt på några juldukar och dammsugit varenda vrå och vartenda dammkorn. Livet känns så mycket renare nu!
Imorgon blir det till att hjälpa mamma med resten av lägenheten. Har ju råkoncentrerat mig på mitt rum idag. Vi ska fira jul på söndag så nu är slutspurten. och det känns väldigt mysigt.

Fick inspiration idag när jag städade till att helt fixa om på mit rum. Slänga ut mitt madsodontskrivbord. Det som bara är enda stor repa. Jag ska bränna upp mitt 47 år gamla nattduksbord som en gång stod i pappas barnkammare. Den där fula, bruna och vita saken med snea ben. Klistermärkena går inte att tvätta bort heller, de där jag tryckte på en konstig dag i min barndom.
Jag ska åka till IKEA och köpa nya möbler. Något jag sedan kan ta med mig när jag flyttar hemifrån. Värsta framtidssatsningen!
I tillägg till detta ska jag gå igenom hela min garderog, rensa ut allt som är för smått, för fult och för trasigt. Sedan ska jag granska alla sjuttioelva lådor från vilka jag ska slänga hälften av innehållet. Ingen nåd nu inte, grunkerna har bevarats alldeles för länge! Här ska bli ordning och reda, JAG ska ha kontrollen över mitt rum. Amen!Godnatt!

Det finns något viktigt att nämna nu när det snart är jul

Först och främst: Jesus älskar er! Det är så. Jag vill så gärna att just du ska följa med till himlen! Det vill Jesus också. Varje människa, varje själ betyder så mycket för honom. För han dog för varendaste en. Han vill inte att någon ska gå förlorad och hamna i hemska helvetet utan gemenskap med honom och the wonderful father. Allt du behöver göra är att tacka ja till Jesus och det han gjorde på korset, han tog på sig alla dina felsteg och dog en brutal död för dig. Han tog straffet. Dagens gobit berättar hur man bli frälst och räddas till evigheten:

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och med hjärtat tror att Gud uppväckt honom från det döda, skall du bli frälst. Ty med hjärtat tror man och blir rättfärdig, med munnen bekänner man och blir frälst." Romarbrevet 10:9-10 Bibeln

Vem är nu denne Jesus? Jesus är Guds son, Gud som har skapat allts son. Jesus är också Gud. De är samma person men ändå två. Lite svårt att förstå, jag vet. Jesus kom ner hit till jorden från himlen och härligheten. Här tog han vårat straff, han tog straffet för hela mänskligheten som en gång vändt ryggen åt Gud. Jesus dog för oss. Efter tre dagar i graven uppväckte Gud Jesus. Detta är faktiskt bevisat :) Efter uppväckelsen återvände Jesus till himlen men han kan också bo i ditt hjärta. Om du vill

Julia, Linnea och Gabriel Hagenfors låt "Han som kom ner" beskriver Jesus och det han gjorde på ett fantastiskt sätt. Det är den bästa jullåt som finns!
http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewProfile&friendID=109814189

Det börja med en helig natt då stjärnan lyste stark och klar
Över stallet i staden Betlehem
Där fanns ett barn i krubbans halm
Han namn är över alla namn
Och det barnet det är Jesus frälsaren
han växte upp och blev en man som gick runt och gjorde gott.
han sa den fångne och betryckte gör jag fri
De lama gick, de blinda såg, den som var död fick liv igen
han är Messias, ja han är Guds egen son

Ja, han kom ner hit till jorden, lämna all sin härlighet
för att födas som en människoson och ge liv i evighet
Ja, han kom ner hit till jorden för att dö här på ett kors
för att visa oss männskor att Gud fader älskar oss

Men de spika upp sin egen Gud fast han kommit hit för oss
Han blev hånad, han blev plågad för vår skull
men han sa Gud, förlåt dem du, för de vet ej vad de gör
Hans sista tanke var att rädda dig och mig

Ja, han kom ner hit till jorden, lämna all sin härlighet
för att födas som en männskoson och ge liv i evighet
Ja, han kom ner hit till jorden för att dö här på ett kors
För att visa oss människor att Gud Fader älskar oss

Men förlåten (förlåten var ett tjockt skynke som skilde de vanliga människorna från vad judarna kallade "de allra heligaste", där Gud fanns. Till "det allra heligaste" fick bara en speciell överstepräst gå en gång per år) brast, där i templet
och vägen blev öppen till Gud
när all vår synd blev utplånad
genom den seger som han vann
för han stod upp på tredje dagen
just så precis som han sagt
och han steg upp till himlen
och nu regerar han
Han har all makt!

Och än idag kan också du få möta denna man
han har lovat; den som söker hittar fram
det gäller mig, det gäller dig, du kan få bli ett barn till Gud
om du bekänner, om du tror och tar emot

Ja, han kom ner hit till jorden, han lämna all sin härlighet
för att du skulle veta, du får liv i evighet
Ja, han som kom hit till jorden
han förlåter dina fel
Och när du möter honom, han ger dig frid och du blir hel

Julavslutning

Det blev inget gitarrspelande för mig iallafall. Det fanns bara en elgitarr som gick att koppla in och jag kan inte spela elgitarr. jag vet, man gör likadant som med en vanlig gitarr men det är mycket tunnare strängar så mina fingrar träffar inte och det blir bara fel. Plus att vi inte övat den en enda gång med trummor så det funkade inte riktigt. Men musikläraren säger att vi ska köra denpå Källskolans öppet hus 22 januari. Hoppas jag får en vanlig gitarr då.
  Malin och jag sjöng iallafall Leonard Cohens Hallelujah. Det gick bra och det var roligt att sjunga. Malin sjunger helt fantastiskt och Charlotte var kanon på gitarr. Victoria N spelade alla tiders på pianot. Sötnosarna.
  Jag gick runt och sålde mängder av lotter också. Jag gillar faktiskt att gå runt och va trevlig för att övertala alla pengamännsikor att stödja vår klasskassa. Sålde näääästan alla mina.
  Vi bytte julklappar; Florian, Elisabeth, Charlotte och jag. Jag fick en jättesnygg stor kopp som det stog "Jesus <3 Me" på av Elisabeth och Florian. Gissa om jag ska dricka mycket te! Sen fick jag en ruskigt läcker tröja av Charlotte. Så himla snygg!!! Maybe I'll take a picture one day...

Det var iallafall en trevlig avslutning på den näst sista grundskoleterminen i mitt liv. Nu har ju jag jullov...svårt att förstå!
Godnattkramar!

Sjuk

Det är för mycket att hålla i en ungdomsgruppavslutning, shoppa julklappar, slå in julklappar, skriva julkort och ha skolavslutning samma vecka. I alla fall för mig. Har sovit alldeles för lite hela veckan och har alltid haft något som pågått i huvudet. I morse sa kroppen ifrån. Så nu sitter jag här hemma och är osäker på hur det känns att inte ha ont i huvudet. Sjukling är vad jag är. Men jag ska ändå vara med på avslutningen. Jag ska forfarande spela gitarr offentligt för första gången ikväll.

Nu måste jag nog fixa mig och sen har jag ett par paket som inte är färdiginslagna. Alla kopisar ska ju få sina klappar ikväll! Jag skrev julrim igår. Hoppas de blir glada!

Innan jag går iväg och plattar håret hinner jag med dagens gobit:

"Välsignad är vår Herre Jesu Kristi Gud och Fader och all trösts Gud, han som tröstar oss i all vår nöd, så att vi kan trösta dem som är i nöd med den tröst vi själva får från Gud"1 Korintierbrevet 1:3-4

Gud är all tröstens Gud! Är det inte underbart att vi alltid kan komma till Gud och få tröst? Och genom den tröst vi får kan vi trösta de svaga, de sjuka och alla andra som behöver tröst. För Gud han lyfter oss upp så att vi blir starka och inte ynkliga. Han tröstar oss när vi är ynkliga (som jag är idag) så att vi kan står upp och hjälpa andra. Så nu tänker jag gå till den där skolavslutningen och jag tänker ge julklappar till mina vänner och jag tänker sjunga ut glädje från Gud. Tröst från Gud. För Gud har tröstat mig!

Klassdag

Vi åkte till stan idag, hela klassen. Sjöng ABBA låtar på pendeltåget. Wiii, gillar min klass! På julmarknaden i gamla stan ställde vi oss och sjöng julsånger, Charlotte, Florian, Mimmi, Jessica och jag. Vi fick en krona och lite godis...
Sen gick vi runt i gallerian och letade julklappar. Gallerian är den värsta plats jag känner till. Helt klart. Var så lycklig när jag kom ut därifrån!

Ikväll blir det kanske pepparkaksbak med Mamma och Maria. Jag hoppas att det blir av, skulle vara såååå mysigt!

"Vad skall vi nu säga om detta? Är Gud för oss, vem kan då vara emot oss? Han som inte skonade sin egen son utan utelämnade honom för oss alla, hur skulle han kunna annat än också skänka oss allt med honom"Romarbrevet 8:31-32 Bibeln

Låt de här fantastiskaversarna tala för sig själv! Kan ju bara säga att vi verkligen har någon mäktig på vår sida, han som har skapat himmel och jord. Känn på den!

Nu kom Maria hurra, hurra, hurra!!!

Matteusevangeliet 5:44

Idag var avslutningen hos Tina. Det var jättekul trots att det var en del krångel. Jag orkar faktiskt inte skriva mer detaljerat. Håller på att somna på tangentbordet. Varför berättar jag i nästa inlägg.

Charlotte sov här efter avslutningen hos Tina. Mysigt!

Tisdagens gobit är kort men god:

"Jag säger er: Älska era fiender och be för dem som förföljer er" Matteusevangeliet 5:44 Bibeln

Ett gott råd, en bra rekomendation från Jeus själv. Tänk om alla skulle älska sina fiender? Krig skulle inte existera. Det vore ju fantastiskt om man kunde be för dem som förföljer än. För dem som mobbar en. Be att de ska må bra, att de ska lära känna Jesus, att alla deras problem ska ordna sig. Istället för att förbanna dem man inte tycker om. Ja, det här är sjukt svårt. Jag gör det absolut inte! Men jag skulle gärna göra det och jag försöker att göra det. Sen påminner jag mig om att det inte är en känsla det där. man kanske inte känner att jag tycker jättemycket om den som sa att man var ful just då men man väljer att förlåta, tycka om och be för den. Det här strävar jag efter och jag tror det är något viktigt och befriande. Så, försök sträva efter det du också. Ju fler som gör det, ju färre krig och olyckliga människor.


Måndagens gobit

"Mina barn, detta skriver jag till er för att ni inte skall synda. Men om någon syndar, har vi en som för vår talan inför fadern - Jesus Kristus som är rättfärdig. Han är försoningen för våra synder, och inte bara för våra utan också för hela världens. Vi vet att vi har lärt känna honom om vi håller hans bud." Johannes första brev 2:1-3 Bibeln

Gud vet att synd inte är bra. Det skadar hela världen. Utan synd skulle inga krig finnas, inga könsjukdomar, ingen rasism, inget sådans som för förpestar världen. Så om vi lär känna Gud, lär känna Jesus och är i hans gemenskap så syndar vi inte. och världen blir då en så muycket bättre plats. Egentligen tål inte Gud synd. Egentligen tål inte Gud oss människor som är av syndig natur genom syndafallet. Så Jesus "står för vår talan inför fadern". Alltså Jesus är som ett filter som gör att Gud kan vara med oss trots att vi syndar. Jesus är rättfärdig (fri från synd, gör allt rätt) istället för oss. På så sätt kan vi ha gemenskap Med Gud, vår pappa.


Vacker julkonsert och Guds kärlek

Gick upp tidigt imorse. Det var dags att filma i kyrkan. Så det gjorde jag. Långtråkigt som vanligt, men det är ändå najs å göra det. Man känner sig lite viktig :P Fast idag gick det inte så bra.

Efter kyrkan åkte jag direkt till Tina för att planera julavslutningen på "Jesus-gruppen" (Ja, jag vet, vi har fortfarande inte kommit på något bra namn...) Oj, vad jag längtar!! Det kommer bli super.

Klockan fem började Arkens julkonsert. Självklart var Elisabeth, Florian och jag där. Arkens julkonserter får man bara inte missa. När Sara P sjöng i slutet, alltså jag trodde jag skulle storkna! Jag darrade under hela sången. det var så ljuvligt vackdert. Usch, det blir inte rättvist om jag försöker beskriva det här. Men samma sak gällde i alla fall när Sara H sjöng kompad av fiol och piano. För att inte tala om piano och trumpet duetten! Svinget under "Joyful Joyful" måste upplevas för att förstås och hela lokalen skakade när Micke sjöng "Helga natt". Jag ser redan fram emot nästa konsert!

Efter konserten fikade vi med Samuel (Som också var med och sjöng i kören. Vill snarast höra honom sjunga själv!) Han åker till Finland nu över jul och nyår så det dröjer ett tag innan man ses igen. Synd :( Hoppas han får en god jul i alla fall!

Nu ska jag gå och dricka te med mina kära morbror Greg, men först:

"Men Gud bevisar sin kärlek till oss genom att Kristus dog i vårt ställe, medan vi ännu var syndare. När vi nu står som rättfärdiga genom hans blod, hur mycket säkrare skall vi då inte genom honom bli frälsta från vredesdomen."Romarbrevet 5:8-9

Jag säger bara en sak: WOW! Alltså Jesus Kristus dog för oss medan vi ännu var syndare. Han dog för Saddam Husain, han dog för Hitler, han dog för mig fast jag är så självisk, tänker så mycket dumt och är så sur ibland. Och genom hans död kan vi som är så syndiga få kontakt med Gud och bli renade från synden.
Jag har svårt att fatta Guds kärlek till oss männsikor alltså. Det finns inte många som offrar sitt liv för någon. Kanske finns det dem som dör för någon som är god och alltid varit ens vän. Men offrar någon sitt liv för en person som vänt en ryggen, gjort allt fel och skadat ens vänner? Knappast.
Men Jesus gjorde detta. Vi hade vänt Gud ryggen, levt som skithögar och trampat ner på de kristna men han ville ändå offra sitt eget liv för att få vara med oss. Av endast nåd har vi blivit frälsta, genom hans död och kommer därmed, inte på grund av något vi gjort, komma till himlen och slippa det straff vi förtjänar.


Baka en Mamma Mia så ger jag dig dagens gobit!

Det är skolavsltuning snart. Min näst sista termin i grundskolan är snart avklarad. Hjälp, jag får lite sån där halvpanik när jag tänker på det. Grundskolan har varit mitt liv i nio år nu, plötlsligt ska man bara släppa det och gå vidare. Gymnasiet kommer nog bli grymt kul. Grymt bra. Jag längtar, men aohw, vet inte hur det kommer gå att lämna klassen och Källskolan för gott.
Vilket fall som helst, det jag egentligen skulle skriva angående skolavslutningen var att Florian och jag bakat inför den idag. 75 bullar. I början trodde vi att vi skulle baka 400 knäck också. men vi blev lite suspicious när vi upptäckte att vi skulle behöva 4 hela flaskor med ljussirap till det. Då ringde vi vår klassföreståndare och frågade. Vi skulle baka 200 knäck tillsammans, alla som var uppskrivna på knäck. Så Charlotte hade bakat för allihop. Lilla gumman :)
Vi bakade i alla fall 75 bullar. Var jätteglada att vi slapp baka knäck för bullbaket tog verkligen hela eftermiddagen. Vi är ju inte så rutinerade...
Runt halv åtta åkte vi till Brunna för att möta upp Samuel, Elisabeth, Anna-Sara och Jacob. Vi promenerade hem till Samuel för att kolla på Mamma Mia. Jag gillar fortfarande när de sjunger och dansar till "Dancing Quene och när Meryl Streep sjunger "The winner takes it all" på berget i solnedgången. Men, filmen är tråkig. Lite i alla fall. Tråkigare den här gången än när jag såg den på bio med Maria och Greg. Nu hade jag ju redan sett den en gång så jag visste vad som skulle hända och inga sånger var överraskande. Fast Meryl Streep är en sjukt bra skådespelerska, verkligen skitduktig. Och alla filmens statister är fantastiksa skådisar. De är typ de som gör filmen :D




"The winner takes it all" är verkligen en fin sång. Och Meryl Streep är superbra skådis! Jag tycker om den här scenen :)

Tänkte bjuda på dagens gobit idag också. Det får bli en från Psaltaren igen. Jag har typp fastnat där. Stå så mycket bra och uppbygande!

"Hör Herre! Jag höjer min röst och ropar, var mig nådig och svara mig. Mitt hjärta tänker på ditt ord 'Sök mitt ansikte!'  Ja, ditt ansikte, Herre, söker jag." Psalm 27: 7-8 Bibeln

Vi kan alltid ropa efter Herren, vi kan alltid be om att få se hans ansikte. Få vara i Ginosko med honom. Gud har sagt att vi ska söka hans ansikte. Så berätta för Gud att du söker hans ansikte. Att du söker att lära känna honom, på djupet. Han är så full av nåd och ja, vi kan komma till honom på grund av det Jesus gjorde på korset då han dog för våra synder så att vi kunde komma nära Gud, se Guds ansikte. Tack Jesus för den förmånen!

Dagens gobit

Tänkte införa något väldigt bra här på min olästa blogg. Dagens gobit, eller om du så vill, dagens bibelord. Nu hoppas jag verkligen att det finns dem som läser bloggen, för många längtar efter Guds ord. Well here you got it:

"Gud är vår tillflykt och vår starkhet, en hjälp i nöden, väl beprövad. Därför skall vi inte frukta, om än jorden skakar och bergen störtar ner i havsdjupet" Psalm 46:2-3 Bibeln

Jag tycker versen är mäktig. Gud är så mäktig, och han är vår tillflykt. Det finns ingen som honom att lita på. För Gud är evig. Gud har skapat himmel och jord. Hans hjälp är väl beprövad, han har hjälpt så många människor. Så vänd dig till Gud i nöden, det finnns inget att förlora på det! Han vill hjälpa! Han både vill och förmår.

Var på möte med Anita Barker ikväll. Härlig kvinna det där. Bara goda gåvor kommer från Uddevalla! (Ok, hon kommer inte där ifrån, hon har bara bott där i tjugo år). Ben växte ut ikväll. Jesus var nära :)

Efter kanonpredikan gick jag ner till ungdomsgården. Fjortisar var där från typ ekhammar. Jag försökte leda en maffiaomgång me ndet var hopplöst. Senare kom Florian, Elisabeth och Samuel till min räddning. Jag slapp då prata med de där grabbarna som bara försökte göra livet bökigt för en.
Resten av kvällenHände inte så mycket, vi satt bara och prata. Vilket iofs var trevligt.

Nu ska fröken Jensen sova. Imorgon är stora bak och Mamma Mia dagen. Godnatt!

Cold mountain and an evil maffia. . .

Supersöta sjuor lussade för oss i morse. Världens finaste Victoria N var Lucia. Hon lös verkligen upp där hon stod med sitt strålande leende! Vackert, vackert :)

SO lektioen nvar bäst. Vi såg klart en supersorglig, jättedeprimernade, skitbra film till att börja med. "Cold Mountain", handlar om inbördeskriget i USA på 1800 talet. Jag hatar, hatar, hatar krig! Vi hade ganska mycket kvar av lektionen när den var slut så halva klassen lekte Maffia. Ni vet, det där rollspelet. Världskul! Kul trots att jag bara var bonde och dog i tredje omgången. Det ska lekas fler gånger, härmed beslutat.

Charlotte följde med mig hem. Vi bakade scones och drack te. Med tända ljus och brunost. Sen spelade vi gitarr tills vi istället kollade på Mr. A-z spelandes på sin gitarr. Charlotte och jag vill så gärna åka till Irland och se honom live, alltså that would be the moment! Ryser bara av tanken...
 Avslutar med en gullbild på Charlotte och mig, sötasöta Charlotte och mig:


Mraz

 
Igår berättade jag lite om Jason Mraz och hur otroligt bra jag tycker att han är. Och nu lägger jag upp två filmklipp med två av hans bästa låtar (enligt mig). Båda är live, vilket helt klart är bäst för då får man se hur innnerlig han är och man kan skratta åt alla roliga ansiktsutryck. He's a shower, a relaxed shower.
I den övre filmen är han i Singapore och sjunger "Life is wonderful" tillsammans med sin härliga jamaicaman som kompar lite på trummor och med nån svag stämma ibland. Njutning!!!
I det andra klippet är han i nån slags studio, bara han och hans gitarr. Han sjunger "You and I both". Jag ryser så innerligt när jag drar in hans röst, hans sätt att spela och hans sätt att bara vara mmmmmm lovely
 

Ny header

Nu är jag nog nöjd! Vad mycket roligare det blev med egen header :D Mer sånt ska komma!! Gillar ni den? Nej jag vet, den är inte extremt snygg elelr speciell. Men den är personlig. Första bilden är på Hanna och mig, andra bilden är på Florian och mig, tredje bilden är på Elisabeth och mig och fjärde bilden är på Charlotte och mig. Om ni bara visste hur tacksam jag är för dessa älsklingvarelser!

Idag åkte jag skridskor med skolan. Skridskor är så otroligt kul! Florian och jag har bestämt att detta ska bli en skridskovinter. Han har önskat sig skridskor i julklapp och jag har faktiskt ett par. Sen ska vi åka till ishallen i Kallhäll typ varje helg och bara bli bättre och bättre!

Förresten, nu är ett ypperligt tillfälle att berätta om den här tidens bästa artist. Jag hoppas att alla har hört Jason Mraz. Nu menar jag inte bara "I'm yours" som går på radio 24/7 (den är ruskigt bra den med) men alla andra fantastiska låtar han har skrivit. Alltså jag bara älskar när han sjunger och spelar. Han gör sig aldrig till. Naturlig, sig själv, öppen, härlig och ja, jag tycker om honom så oerhört mycket! Han sjunger ju helt fantastisk också. Ingen äckelsmör röst, ingen sån där idol röst. Han har sin egen röst, en väldigt fin röst!
Hans sätt att spela gitarr är helt overkligt. Ljudet av  en gitarr är verkligen magiskt, det kan få mig att bara försvinna, bli lycklig och tänka tillbaka på alla söta grabbar som använder instrumentet som rena rama trollbindarvapnet... Men ingen av de där snyggingarna rör gittarren så som Mraz!
Vilka texter och melodier han gör sen då! De är innerliga, speciella och innehållsrika. Leker gör han med orden också, så som ingen annan.
Mraz är helt enkelt underbart, underbart underbar. Det ryktas till och med att Charlotte och jag ska åka till Irland i April och se honom live. Fatta känslan! Det måste bara bli av...

 <---- The Mr. A-Z med sin gitarr, sitt leende och sin röst

Regn, regn, vänner!

Idag är en sån där dag man bara vill kura in sig framför en brasa i ett stort hus på landet, med en kopp varm choklad, några lussebullar och världens bästa vänner runt omkring sig. Och precis det ska jag göra!!!! Jag ska ta busssen, genom allt regn, ut till Sandra och Vidar där vi ska julavsluta den lilla gruppen som brukar träffas på onsdagar. Myspyslys!!!
Måste säga att jag tycker hjärtligt mycket om Sandra och Vidar. Sandra lyssnar och förstår allt man har att säga. Hon låter en prata på, om ointressanta och intressanta saker. Hon bara lyssnar, frågar, förstår och ger råd. Man vill ju bara krama henne! Och Vidar sen. Finns ingen som har så mycket klokt och säga som honom!! Han är den intellligentaste människa jag känner, vad man än frågar har han ett bra svar. Sandra och Vidar är två av mina största föredomen, på riktigt.

Jag ska faktiskt stå på scen typ halva skolavslutningen. Ärligt talat, jag ska spela gitarr på Hallelujah, bas på Let it be, sjunga och spela gitarr på Blue suede shoes och sen ska jag sjunga Winter wonder land nu också med Mimmi. Kommer ju bli trött i benen av att springa upp och ner så mycket. Jag hoppas evrkligen det går bättre för Mimmi och mig det här året än förra julavslutningen. Vi sjöng Pieces med Sum 41. Det gick inte bra. Jag var väldigt nervös. Det var jag som skulle börja sjunga, själv på första versen. Men min mick var inte på. När jag satte på den började min tumme blöda så jag råkade stänga av micken igen. Under hela min solovers stod jag och fumlade med den där saken. När sedan Mimmi kom in sjöng vi i helt olika tonarter. Men hennes solovers blev bra och jag lyckades lungna ner mig och sjunga normalt igen på sista refrängen vilket lät ok. Det värsta var att jag lämnade över en alldeles blodig mick till konfransieren efter numret.
Kort sagt hoppas jag att det går bättre i år. Det tror jag att det gör också. Mimmi och jag känner varandra bättre nu och jag tänker inte skära mig på ett rakblad innan jag går upp på scen.

Nä, nu ska jag ta mig i kragen och skriva lite om värmepumpen innan jag springer ner till bussen. Kramar!

Tänka sig vad gullig Florian kan va en allsångsdag i augusti!

Ginosko - livsviktigt!

Måste säga att veckan varit bra. Mest på grund av att jag lyssnade på Aaron Jaynes predikan om "Ginosko" i måndags. Ginosko är ett grekist ord, det ord Jesus använder i Matt 7:21-23 då han säger "depart from me, I never knew you" till några som desperat försöker få honom att fatta att de faktiskt profeterat, helat sjuka och drivit ut onda andar i hans namn. Jesus säger alltså "jag har aldrig erfarat ginosko med er".
Ginosko är ett greksikt ord för den djupaste intimitet två människor kan ha. Alltså när ma känner någon inifrån och ut. Guds vilja för oss männisor är att vi ska känna honom. Att vi ska erfara ginosko med honom. "But how do you do that practically? Worship is the greatest tool God has given us!" Så fort man lämnar Ginosko, då negativa-usch känslor kommer över en så tell God he's awsome. Säg God You're awsome utan att mena det. Säg det gång på gång och till slut inser du att Gud faktiskt är enorm. Hans nåd är faktisk ny var morgon och hans kärlek tar faktiskt aldrig slut. Han har faktiskt en plan för ditt liv.
Ginosko sätter igång en ström av levande vatten på din insida. Du kan leva inifrån och ut istället för utifrån och in.
Det var bara lite utdrag av predikan men alltså den är mer livsförvandlande än det jag nu skrivit. Absolut en rekomendation, "Arron Jayne 'att lära känna Gud'" sök på det på youth.se eller nåt!
Efter att ha hört denna fantastiska predikan igen efter Youth har längtan efter Gud tändst i mig igen.

Det var väl i princip det jag hade att säga. Jo, borde aknske nämna att Elisabeth, Florian och jag dansade i foaejn till Hagnäshallens gympasal i måndags. Det var väldigt kul! Grym musik och värsta dansgolvet. Tänk om de som var där inne och gympa hade kommit ut...Victoria=tomat! Men det var väldigt kul iallafall. Love to dance! När jag kommer till himlen och verkligen KAN dansa ska jag göra det hela tiden. Och jag ska spela instrument! Tänk att bara kunna spela helt underbart perfekt vackert. Det längtar jag så otroligt mycket till!!!

Nu är det nog läggdags. Kram och Godnatt!!

Helg

Hade kul på God is alive i fredags, det var en av de bättre gångerna. Samuel var där, han är så trevlig! vi ska på filmkväll hos honom på lördag. Mamma Mia here we come!!

Igår var det Lördag. Charlotte sov här från fredagen så jag vaknade inte själv i alla fall. Men jag vaknade ändå med usch i magen. Kände mig inte alls glad. Men hur som helst, jag skulle hjälpa till på "Lördagskul". Ett barnmötet på bergvägen som hege dratt igång. Det var verkligen kul! Jag hoppade, dansade, teaterade, sjöng, lekte, skrattade och älskade barn! Mådde bara bra efter mötet, allt obehag var borta! Längar så oerhört mycket till nsäta gång.
  Alltså att tjäna Gud är verkligen något som gör mig glad. Glad djupt inne i själen. Jag kände mig som fisken i vattnet bland alla barn. Jag tror jag vill jobba med barn i framtiden också. Med sånna där kristna barnmöten. Yes!!!! Jag ska sjunga, dansa, spela teater, leka, spela gitarr och göra allt annat jag älskar med de små underbara sakerna. Tror det är Guds plan för mig. Jag vill sprida hans glädje till barnen och jag är som gladast när jag får göra de där kreativa grejerna jag nämnde.

Efter stojet gick jag hem till pappa och Greg som flyttade hit. Pappa åkte snart iväg på en intervju han skulle göra så jag oc greg satt själva kvar vi köksbordet. Vi började spela kort och göra egna spel. Känner ingen som har så mycket fantasi som min kära morbror!

När pappa kom hem igen lyfte vi in Gregs saker. Sen satte vi oss och hade lite mera myskväll.

Idag filmade jag i kyrkan men det gick jättedåligt. Rörde mig i bild, och lyssnade inte ordentligt, och skakade och blöblööö. Var trött och ofukuserad. Skärpning på mig!!!

Två glada clowner på Lördagskul Två glada clowner på "Lördagskul"
 Charlotte och jag lörsag morgon (nyvakna då alltså)
Greg!!!
 Jag var supertrött idag! Gick och la mig direkt efter kyrkan. men nu har jag gått upp igen som tur är
Me Outiside the kitchen
Avslutar med en underbar clown :D


Rubrik

Hjälp vad ofta jag skriver blogg nu förtiden! Har typ inget liv längre... Jodå, klart jag har :D Men inga läxor, hahahaha!!!!

Men mina kompisar har en del rester. Idag hjälpte jag Charlotte med religionsarbetet. Stackarn, hon hade skrivit klart det, det skulle lämnas in nästa dag och så går hennes dator sönder. Hon måste skriva om. Så jag kände att jag borde hjälpa henne lite, den lilla sötnosen. Hon kom hem hit och vi fick gjort en del. Sen var det dags för mig att gå till Tina. Vi skulle STOR-planera för vår lilla "Jesus-grupp" ,lovar, bättre namn ska komma, hela kvällen. Vi ska ha avslutning om två tisdagar. Kommer bli värsta grejen! Alla borde helt seriöst komma dit. Tidernas bästa kväll!!

Har väl inte gjort så mycket mer. Var hos Tina ganska länge. Snart ska den lilla ungen skicka en krönika till mig som jag ska läsa, sen blir det natti, natti. Hjälp, ointressant inlägg igen, men det böir så när man skriver ofta. Hade kunnat berätta ganska mycket om skolan idag, meeen jag vill inte trampa in på min väns igrentitet (eller vad det heter) så jag låter bli. Bye, Bye!

Här har vi några sommarbilder från allsång på skansen:
Jag.........
Hanna<3333 och jag

Lite allmänt och lite ointressant

Lördan var som sagt inte den bästa dan i mitt liv även fast den blev helt okej efter ett tag. Satt här hemma och spelade gitarr i princip hela dagen vilket var mysigt. Kändes som jag utvecklades en del.
  På söndagen gick jag till kyrkan. Gunnar predikade, det var kanon men jag hade lite svårt att fokusera och ta till mig det han sa. Var ju sådär halvdepp. Åkte hem efter kyrkan och spelade gitarr (vad annars, är ju det enda som hjälper mot deppet). Klockan fyra var det dags att gå ner till skoga för att planera inför ett barnmöte som ska hållas på Bergvägen. Det var skönt att göra någonting, specillet något för Gud. Jag har ju gått runt som ett passivt emo sen i fredags. Mådde mycket bättre efter den stunden.
  Hemma skulle mamma ha bildvisning från sin trip till USA. Pappa, Magnus, Emelie, Therence och Greg kom hem hit för att höra henne berätta. Det blev en trevlig kväll.

Det var så skönt att träffa Florian i morse! Jag vet inte varför, men jag blev extremt flummig och skrattig idag när vi pratade på lektionen. Jag behövde det, skratta loss lite. Vart seriöst helt galen. Det lugnade ner sig sen under dan så jag har i alla fall fått lite gjort... Förresten fick jag VG på matteprovet. Jag hade gjort en massa strunt-slarv-fel, det där jag berättade om i ett tidigare inlägg. Shit asså, utan det där, felräknandet på minus och sånt, hade jag fått MVG. hade bara gjort fel på ett problemlösningstal. Shiiiat, lite halvirriterande. Men det löser sig väl.

Nu ska jag spela gitarr, och det i massor! Sen ska jag nog lägga mig rätt tidigt ikväll. Det är bra för själen det

 Hahaha, mig som elvaårig lantis :) Det där var innan vi flyttade hit, då livet lekte ute på landet. På den tiden man kunde ha kattungar. Det är helt absurt att det var tre år sen! Kan aldrig fatta att jag bott här så länge

RSS 2.0