Helgen, veckan och kommande helg

Jaa, nu är det så att detta inlägg publiceras en vecka försent bara för att, ja det blev så.

Förra helgen var verkligen kanon! På fredagen var det "God is alive" på ungdomsggården. Det innebar massvis av roliga aktiviteter, högar av gratis fika, rockig show och kort och konkret Gudsnärvarande möte. Stället kryllande av ungdomar denna kväll. Charlotte var där också. Så kul! Sedan förljde hon, Florian och Elisabeth med mig hem på övernattning. Myspys!
Lördagen vart riktigt lyckad den också. jag vaknade upp med mina närmaste vänner och alla var på gott humör. Vi åt en rejäl frukost samtidigt som vi sjöng med som galningar till 70-tals klassikern "Beautiful Sunday". Det spelades in och jag ska kanske lägga ut klippet på facebook. Om Charlotte går med på det.
Efter ett tag gick vi ut och hade det superhärligt till det var dags för alla att splittras. Charlotte åkte hem till Bålsta, Florian åkte med sin familj till deras landställe, Elisabeth åkte hem till sig för att förberede sig inför "Kid's action Night" och jag gjorde likadant.
"Kid's action night "blev en höjdare! Jag stod mycket på scen vilket jag stortrivs med. Vi lärde några barn att spela "Mor jag är sårad" dramat och även Elisabeth och jag fick vara med. Det blev succé! Alla barn och föräldrar på "Kid's action night" skrattade hjärtligt när vi överdrev våra känslor och skrek varandra rakt upp i ansiktet i ilska, glädje eller sorg. Det var så kul!
På söndagen hjälpte jag till med att filma i kyrkan. Det var andra gången jag gjorde detta. Jag fick höra att jag var väldigt duktig faktiskt. Kanske jag brås lite på pappa när det gäller det fotografiska sinnet, vem vet?
Efter kyrkan åkte pappa och jag till morbror Greg som nyligen flyttad till Upplands-Väsby från Borås. Dit kom även pappas kompis Ralph. Vi åt middag tillsammans medan vi pratade om "Den nya världsordningen", FN, EU och Israel. Eller ja, jag satt väl mest och lyssnade och kanske ställde några dumma frågor lite då och då. Men Ralph och Greg diskuterade, argumenterade, resonerade och informerade livligt. Det var hur intressant som helst! Tyvärr förstod jag inte så pass mycket att jag kan återge något vettigt här men efter några fler sådana eftermiddagar så ska ni allt få höra om hur konspirationer arbetar för att ta över makten så att de kan vara Gud. Låter det osannolikt? Greg har studerat om det här i över tre år. Vänta bara!

Ja, sen var det veckan då. I måndags hjälpte jag min kära ungdomsledare Sandra med att plasta in böcker. Så gjorde även Elisabeth och Florian. Vi hade väldigt roligt där vi satt och plastade. Sandra bjöd på fika också så varför ska man klaga? Efter ett par timmar åkte vi hem till Elsiabeth där vi lagade mat, åt mat, kollade på Vänner (så hårt tidernas roligaste TV-serie) och spelade Guitar Hero. Nice!

På tisdagen åkte Charlotte, Elisbaeth, Tina och jag till Jakobsbergs simhall för att träna lite kondition och muskler. Vi motionsimmade! Värsta tanterna, jag vet. Men det är faktiskt jättebra träning att simma! Jag kan verkligen behöva träna upp min kondition lite inför Konditions testet i gymnastik. Sen har simmare oftast väldigt snygga kroppar också.

I Onsdags var jag hemma heeeeeela dagen. Vaknade med väldigt ont i halsen och kände att jag behövde en dag för att kurera mig så att jag inte blev ordentligt sjuk inför det stora kusinbesöket (ni ska snart få höra mer om det snart). Så jag stannade hemma och hjälpte mamma en del, undersökte lite gymnasier en del och pluggade matte en del. Ganska skönt men brutalt tråkigt i längden.

Idaaaaaaaaaag kommer mina gullegul kusiner hit med sina gullegull föräldrar. Så underbart! Alltså dom bor då i Stokmarknes  som ligger på Västerålen som ligger precis utanför Lofoten som ligger i Nordnorge. Alltså typ 200 mil härifrån om inte mer. Jag brukar bara träffa dom på hytta i Norge en gång om året men nu ska dom alltså komma hit. Dom kommer hit till Bergvägen 18 om kanske en halvtimme. MHIHIHIHI!!!!! Fatta att jag längtar! Det här är dem underbaraste kusiner en människa kan benådas med, de finaste, sötaste människorna på jorden, de gulligaste, sötaste, snällaste som finns! Här ska jag ge er en kort beskrivning av de tre plus deras två underbara föräldrar:

Iver Gunvald Simon Jensen, 11 år (12 år i januari) En ovanligt snäll kille med gigantiskt och kokande varmt hjärta. Tänker på alla. Visar enorm sympati. Tycker om alla. Tycks om av alla. En rikitg komiker också. Skulle lätt kunna bli skådespelare, och modell! Väldigt duktig på fotboll också. Han älskar att spela fotboll. Dessutom spelar han fantastiskt med två händer på piano. Oftast klassisk musik. Iver har jag lekt med helt från barnsben. Vi var helt övertygade om att vi skulle gifta oss som små. Vi brukade kasta oss över varandra med pussatacker. Jag älskar verkligen Iver, så otroligt fin kille.

Jakob August Jensen, 9 år. Så himla söt! Jakob kom in lite senare i mitt liv men även honom har jag lekt med väldigt mycket i mina dar. Han är otroligt intelligent, charmig och komisk. Även han tänker på alla och vill att alla ska känna sig omtyckta. En fantasi utan gränser! Alltså man blir verkligen fascinerad om man leker något med honom. Han bygger upp hela världar, fantastiska karaktärer och ibland egna språk i sina lekar. Beundransvärt!

Emmi Pauline Jensen, 4 år. Man vill ju äta upp henne! Ursööööööt! Mycket intelligent för sin ålder. Kärleksfull. Försiktigt på ett bra sätt. Väldigt ordnetlig och ordningsam. Älskar att hjälpa till. Dipmlomatiskt och bra på att utrycka sig. Vill alltid förklara. Hängiven. Fick veta idag att hon döpt alla sina dockor, leksaker och gosedjur efter mig. Hon brukar även döpa sig själv efter mig när hon leker. Hur gulligt är inte det?! Kan kanppt bärga mig efter att träffa denna underbara skapelse!!!

Tor Johannes Jensen, papps bror. Hur mycket finns inte att säga om denne man? Jag känner honom inte lika mycket som barnen men jag kan ändå se att han är en fantastisk pappa, en duktigt journalist, en rikitigt rolig typ, en bra teckare, en älskande person, en givmild person och såååå mycket mcyket mer! Så underbar farbror! jag har hafte en massa kul med honom och han har tagit med mig på en hel hög med skojiga äventyr.

Solgunn Jensen (Här ringde det på dörren; jag tryckte så fort jag kunde på spara som utkast och sprang  sedan och öppnade. Där stod Iver och log mig rakt upp i ansiktet! Det blev kraming och pussing på både honom och Jakob. Resten av familjen satt nere i bilen och väntade. Vi åkte till Sågbacken och hade det jättemysigt. Just nu ligger alla grabbarna där. Emmi ser ut som en ängel där hon ligger i min säng. Åååå, vad jag älskar att ha dom här!) Solgun är en helt otrolig mamma! Ibland undrar jag om hon någonsins tänker på sig själv. Hon är trevlig och skrattar mycket, ja hon har alltid ett leende på lur. Enkel och öppen. Tycker om att prata med henne!

Det var så kul att ha dom här!!!


vanlig Torsdag

Nu skriver jag plötsligt ett inlägg igen. Inte för att jag har något speciellt att skriva om, inte för att jag direkt har lust att skriva, inte för att jag har någon inspiration. Bara för att det var så länge sen och för att jag verkligen inte känner för att lägga mig. Men jag borde verkligen gå och lägga mig. Hur ska jag göra? Jo, jag skriver ett inlägg, sen går jag och lägger mig, varken jag vill eller inte.

Idag har jag varit i skolan. Där har jag kollat på Harry Potter (The order of the Phoenix), skrivit om hur mycket jag hatar Jimmy Newton (påhittad person), beställt mat på franska (på låtsas), ätit massa god sallad (och lite fisk i kanten), skrivit en avslutning till mitt So arbete (som ändå inte är färdigt än) och sprungit runt på gymnastiken och känt mig som en klumpeduns utan kroppskontroll (trots att innebandy är roligt).
Ikväll har jag planerat inför Kids Action Night som är på lördag. Sen har jag också hjälpt Florian lite med hans So arbete. Stackarn, han råkade radera allt han skrivit under hela kvällen. Bom bom på han.

Godnatt allihop, nu är det sova som gäller! kraaam


RSS 2.0